Speeltjes voor puppy's tegen de verveling!

Naast het uitlaten en voeden van je pup, is ook spelen van groot belang voor zijn ontwikkeling. Je hond raakt zijn energie kwijt, traint zijn cognitieve skills en ontwikkelt zijn motoriek en coördinatie. Benieuwd wat de voordelen van puppy speeltjes zijn? We bespreken het in deze blogpost.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Waarom puppy speeltjes aanschaffen?

Spelen stimuleert de hersenactiviteit van je pup. Je hond wordt slimmer, leert zichzelf te beheersen en leert wat veilig spel is. Puppy speeltjes worden ingezet voor training en vermaak. Hiernaast zijn er nog talloze andere redenen om hondenspeelgoed aan te schaffen. We benoemen de belangrijkste redenen.

Garandeer jouw puppy veiligheid

Gebruik maken van puppy speeltjes maakt het spel niet alleen leuker, maar ook veiliger. Hondenspeeltjes zijn specifiek voor dieren gecreëerd. De materialen zijn stevig, de kans op stikgevaar is klein en er zitten vaak interessante piep-geluidjes in het speelgoed verstopt. Je pup laten spelen met vaatdoeken, eten of takken is grappig, maar verkleint de speel-veiligheid. Precies daarom is het aanschaffen van puppy speeltjes van groot belang voor een veilig spel.

Verveling van jouw puppy tegengaan

Elke hondeneigenaar weet hoe het is: een puppy die continu je aandacht opeist. Het beestje lijkt onvermoeibaar, maar moet toch écht even bijkomen van de wandeling. Op deze momenten is het inzetten van puppy speeltjes een goede zet. Jij kunt verder met werk of huishouden en de hond leert zichzelf te vermaken. Vooral dat laatste zal van pas komen in de toekomst. Een hond die zichzelf vermaakt zal in de puberteit minder snel aan de haal gaan met de houten tafelpoten, keukenrollen en andere voorwerpen.  

Puppy's zijn gelukkiger

Ook een hond heeft graag een doel. Een hond die niks te doen heeft zal sneller destructief gedrag vertonen en met jouw spullen aan de haal gaan. Een puppy speeltje stimuleert de hond zowel mentaal als fysiek waardoor hij sneller emotioneel verzadigd is. 

Je pup waardeert je meer

Jíj geeft je hond de puppy speeltjes en jíj maakt je hond blij. De pup zal je aanwezigheid associëren met spel en lol. Dit draagt bij aan het opbouwen van een goede relatie tussen jou en je viervoeter. Wie wil dat nou niet?

Welke speeltjes voor een pup?

Puppy speeltjes zijn gemaakt van zacht kauwmateriaal zoals rubber. Ook wordt er bij puppy speeltjes extra rekening gehouden met eventueel stikgevaar.

Zijn puppy speeltjes noodzakelijk?

Ja. Ze voorkomen dat je hond destructief gedrag vertoont en met jouw spullen aan de haal gaat.

Wat kun je doen met puppy speeltjes?

Je kunt verschillende spellen spelen met puppy speeltjes. Ook leert een hond met speeltjes hoe hij zichzelf vermaakt.  

6 hondenspelletjes + bijbehorende puppy speeltjes

Je weet nu wat het belang is van puppy speeltjes. De ene hond weet zichzelf snel te vermaken met een kauwspeeltje, terwijl de ander het speeltje links laat liggen. In het laatste geval heeft de pup meer uitdaging nodig. Hieronder lees je 6 uitdagende hondenspelletjes die gespeeld worden met puppy speeltjes. 

1. Snoepjes in Kong

Het is een simpel spel dat de hond in zijn eentje kan spelen. Jij vult een Kong met brokjes of leverpastei en de hond vist het er uit. In onze snuffelboxen vindt je regelmatig traktaties die geschikt zijn voor Kong-spellen.

2. Verstoppertje

Verstoppertje is te spelen met alle puppy speeltjes en balletjes. Het spel spreekt voor zich: Jij verstopt het speeltje en de pup gaat het zoeken. Uiteraard zal de pup dit niet direct begrijpen. Voordat je met dit spel begint moet de hond eerst de commando’s ‘blijf,’ en ‘zoek,’ begrijpen. Als jij het speeltje verstopt vraag je de hond te blijven in een aparte ruimte. Na het roepen van ‘zoek,’ zal de hond het speeltje gaan zoeken. Dit spel bouw je langzaam op. In het begin laat je de pup zien waar het speeltje ligt na ‘zoek’ geroepen te hebben. Na een aantal rondes zal je puppy begrijpen wat de bedoeling is.

3. Apporteren

Apporteren is het bekendste hondenspel wat gespeeld kan worden met diverse puppy speeltjes. Jij gooit een bal of frisbee, je hond rent de bal achterna en brengt hem terug. Je viervoeter raakt met dit spel zijn energie kwijt en kan lekker rennen. Veel honden vinden het lastig om de bal terug te geven; ze zijn blij met hun buit! Je leert het commando ‘los’ door de bal of frisbee in te ruilen voor een beloningssnoepje. 

4. Trekspellen

Honden zijn er dol op: trekspellen! Jij trekt aan een trouw en je hond trekt aan het touw. Dit spel is ideaal om de band met je hond mee te versterken, je hond te leren begrenzen (zo is het genoeg) en de commando’s ‘los’ en ‘vast’ mee aan te leren. 

5. Bellenspel

Voor dit spel heb je een specifiek puppy speeltje nodig: hondenbellenblaas. Dit is eetbare bellenblaas met pindakaassmaak: een makkelijk, grappig spelletje waar je hond gegarandeerd plezier in beleeft!

6. Puzzels voor puppy's

Puzzelspellen maken je pup niet zo zeer fysiek moe, maar wél mentaal uitgeput. Een ideaal spel als je pup voldoende bewogen heeft, maar nog steeds niet wilt slapen. Puzzelspellen zijn er in verschillende vormen en maten. Het doel is altijd het ‘vinden’ van de hondensnoepjes. 

Waar kan een puppy zelf mee spelen?

Je kunt een pup het langst vermaken met kauwbotten of puzzelspellen. Houd je pup altijd in de gaten tijdens het kauwen om stikgevaar te voorkomen.

Welke kauwbotten is goed voor een pup?

Een puppy-kauwbot bestaat uit gedroogd spiervlees. Geef je puppy geen gedroogd bot, dit kan het maagdarmkanaal van je puppy nog niet aan. 

Verveling is verleden tijd!

Je weet nu hoe en waarmee jij je hond kunt vermaken. Dit vergroot niet alleen het geluk van je pup, maar versterkt ook jullie band. Wil je naast leuke speeltjes ook snacks en kauwproducten, geschikt voor jouw pup? Bekijk dan zeker de Snuffelbox Puppybox!

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!