Samen met de hond op vakantie gaan ☀️🚐🐕

De mooiste tijd van het jaar - eindelijk vakantie! En als je dit samen met jouw geliefde viervoeter kunt beleven, dan wordt dit zeker een ongelooflijk leuke reis. Of het nu met de auto, camper of motorhome is, wij geven je enkele tips en trucs om een vakantietrip met jouw hond voor iedereen ontspannend en onvergetelijk te maken. Lees hier over onze ervaringen.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hond kijkt uit autoraam - hond mee op vakantieNeem jouw hond mee op vakantie.

Waarom jouw hond meenemen op vakantie?

Simpel: omdat uw hond deel uitmaakt van het gezin en u een gezinslid niet zomaar thuislaat! Er zijn zoveel leuke manieren om samen met uw hond een heerlijke vakantie door te brengen. Of het nu aan zee is of in de bergen, om te wandelen of gewoon om te ontspannen op een boerderij. Een hond verdient net zo goed een vakantie als jij! Hij of zij vindt het ook heerlijk om nieuwe indrukken op te doen, samen met de roedel nieuwe ervaringen op te doen en heerlijk te ontspannen. En waarom een hond afstaan aan een hondenhotel of aan vreemden voor de mooiste tijd van het jaar als je samen van deze tijd kunt genieten?

Veel vakantieaanbieders hebben leuke aanbiedingen voor mensen met honden. Honden zijn ook welkome gasten in veel hotels. De portaalexploitanten van Hundeurlaub.de hebben zich hierin gespecialiseerd en bieden een uitgebreide zoekfunctie aan.

U zult merken dat deze gedeelde ervaring uw band met elkaar zal versterken. Lees onze tips voor een ontspannen vakantie met hond om de vakantie voor iedereen tot een heerlijke ervaring te maken.

1. Bereid je voor op een vakantie met jouw hond

Het is het beste om voor u vertrekt een lijst te maken van alle dingen die uw hond tijdens de vakantie nodig zal hebben. Denk aan zijn voer- en waterbakje, zijn gebruikelijke voedsel en ook zijn knuffeldoekje of zijn lievelingsknuffel. Dit zal ervoor zorgen dat uw hond zich tijdens uw vakantie op zijn gemak voelt en niets mist. De nieuwe omgeving kan onbekend zijn, vooral 's nachts, en kan uw hond heimwee bezorgen. Deze dingen geven hem zekerheid, zodat hij met volle teugen van de vakantie kan genieten.

Een kleine lijst van dingen die je niet moet vergeten:

 • Water en waterbak

 • Hondenvoer dat u gewend bent

 • Halsband/harnas en riem

 • Drinkwater voor onderweg

 • Kleine snacks voor tussendoor

 • Knuffeldeken

 • Favoriete hondenspeeltje

 • Teken tang

 • Eerste hulp koffer

 • Bescherming tegen de zon, b.v. een kleine parasol

 • Paw care

 • Hondenbed/slaapplaats indien nodig

 • Veiligheid tijdens de reis: auto hondenbox of veiligheidsgordel

2. Je gaat op vakantie met je hond

Het is zover: de vakantie met uw hond staat op het punt te beginnen. De bagage is goed opgeborgen in de auto of camper en je bent klaar om te gaan. Uw hond zal zeker merken dat er vandaag iets anders is en dat alles een beetje hectischer is dan gewoonlijk. Om te voorkomen dat deze algemene opwinding overslaat op uw hond, moet u hem of haar blijven kalmeren en hem of haar af en toe aaien.

Op deze dag moet u uw hond slechts een kleine portie eten geven. Anders kan hij of zij ziek worden tijdens de rit, en dat wil niemand. Maak voor de rit een lange wandeling zodat uw hond zich kan ontlasten en de benen wat kan strekken. De reis is ook vermoeiend voor hem.

Drie honden achterin de auto.Met de juiste voorbereiding wordt de autoreis kinderspel.

Zorg ervoor dat uw hond goed vast zit tijdens de autorit. Heb je een stationwagon of genoeg ruimte in de camper? Dan is een vaste hondenkrat aan te bevelen. Anders kunt u uw hond vastzetten met een speciaal autostoeltje of ten minste een hondentuigje dat aan de veiligheidsgordel in de auto wordt bevestigd.

3. Tijdens het reizen

Plan voldoende pauzes in tijdens de rit, zodat uw hond zijn behoefte kan doen en tussendoor wat beweging krijgt. Wij bevelen een pauze van minstens 30 minuten om de twee uur aan. Natuurlijk kunt u tijdens de pauzes ook een hapje en een drankje nuttigen. Het is tenslotte vakantie en de vakantie moet beginnen met de reis. Vers gesterkt, kunt u etappe voor etappe verder tot u uw bestemming bereikt. Vooral in de zomer moet u ervoor zorgen dat uw hond niet direct aan de zon wordt blootgesteld, voldoende frisse lucht krijgt (geen tocht!) en in de schaduw zit. Als uw auto geen verduisterde zijruiten heeft, moet u zonnekleppen aanbrengen voordat u aan uw reis begint.

Zet misschien wat goede, sfeervolle muziek op terwijl u rijdt - uw hond zal meteen merken hoe u in de vakantiestemming komt en geniet van de rit.

4. Aankomen op uw vakantiebestemming met uw hond

U hebt de reis goed en veilig doorstaan, en nu bent u eindelijk op uw vakantiebestemming aangekomen. Neem de tijd om de omgeving met uw hond te verkennen. Na de lange rit zullen jullie beiden graag even de benen strekken. Nu kunt u uw eerste vakantie indrukken verzamelen. Misschien geniet u ook van een koel drankje in het vakantieoord en luidt u zo een onvergetelijke vakantie in.

Deze dag was zeker erg vermoeiend voor u en uw hond en u zult de eerste nacht rustig slapen. Wij wensen u een heerlijke vakantie samen!

Hond drinkt wat tijdens de reis op vakantieEen pauze nemen is belangrijk!

5 Bonustip voor geslaagde vakantie met hond

Wilt je de vakantie extra speciaal maken voor jouw hond, altijd voldoende lekkers en snacks bij u hebben tijdens de reis en hem of haar bovendien verblijden met een kleine verrassing? Neem dan gewoon een Snuffelbox mee op je vakantie. Deze geschenkdoos is speciaal ontworpen voor honden, tot de nok toe gevuld met gezonde traktaties en hondenspeeltjes die gewoon gemaakt zijn voor de beste tijd van het jaar! Deze vakantie wordt dus gegarandeerd een onvergetelijke ervaring voor uw trouwe viervoeter - wij wensen u veel plezier!

Voor leuke hondenvakantie ideen kun je een kijkje nemen op dogaways.com.

Ontdek nu de SNUFFELBOX!

Honden snuffelen aan hun nieuwe themabox!

Snuffelbox is dé verrassingsbox voor honden en baasjes die graag nieuwe speeltjes, snacks en verzorgingsproducten ontdekken.

Meer dan 50.000 honden zijn al blij gemaakt door Snuffelbox. Verwen jouw hond met een eigen box op maat en ontvang binnen twee werkdagen een box + welkomstcadeautje! 🎁

👉 Meld mijn hond aan voor Snuffelbox

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!