Zoek een betrouwbare hondenoppas bij jou in de buurt of word zelf oppasser

Ben jij helemaal gek van dieren? Of heb je huisdieren die verzorgd moeten worden? Dan is er nu een ontmoetingsplek voor dierenliefhebbers die ervoor zorgt dat huisdiereigenaren een oppas kunnen vinden om hun honden of andere dieren in een huiselijke omgeving te laten verzorgen.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

DierenoppasVia www.dedierenoppas.nl kunnen dierenliefhebbers van een hobby een dienst maken en zich beschikbaar stellen als hondenoppas, kattenoppas of oppas voor andere huisdieren. Eigenaar Marcel van Dortmond wilde vroeger zelf graag een lieve hond, maar doordat hij met zijn familie vaak op vakantie ging, was dit een moeilijke opgave. Vandaar dat hij een kans zag voor een ontmoetingssite waar je online dierenoppas kan worden en mensen met huisdieren een betrouwbare oppas kunnen vinden. Maar hoe werkt dat dan precies?

Dierenoppas voor hond of kat nodig?

Als je een huisdier hebt, kan het soms voorkomen dat je tijdelijk niet voor je hond, kat of andere huisdieren kan zorgen. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als je op vakantie gaat. Een pension of dierenhotel kan vaak duur zijn en soms ook zielig voor je huisdier. Daarnaast is het niet altijd makkelijk een dierenoppas te vinden die over de juiste kennis beschikt om op jouw huisdier te passen. Via deze manier, kunnen mensen een oppas vinden voor zijn of haar huisdieren in een huiselijke omgeving.

Hoe kom je in contact met een dierenoppas?

Als je gek bent op dieren, kan je jezelf aanmelden als dierenoppas op het platform. Ook als je opzoek bent naar die betrouwbare oppas, kan je je aanmelden als zoekende. Nadat je bent aangemeld, kan je direct je postcode invoeren en zoeken naar je toekomstige dier of oppas en met elkaar in contact komen. Tijdens het aanmeldproces kun je de plaats van verzorgen aangeven en wanneer je wilt oppassen of een oppas nodig hebt.

Hoe weet ik zeker dat het om een betrouwbare dierenoppas gaat?

De dierenoppas en huisdiereigenaar bepalen samen een bedrag of uurtarief. Dit is afhankelijk van het soort verzorging. Om de betrouwbaarheid te waarborgen, kan je een betrouwbaarheidsformulier downloaden op de website. Dedierenoppas.nl vraagt een klein bedrag van €0,97 cent per maand zodat er alleen mensen op het platform komen die passie en liefde voor huisdieren hebben. Dit bedrag is al terugverdiend na 1x oppassen, aangezien de huisdiereigenaar een vergoeding overheeft voor de oppas.

Voordelen hondenoppas t.o.v. hondenpension of dierenhotel

De online dienst biedt veel voordelen ten opzichte van een pension of dierenhotel.

  • Het is minder duur en de huisdieren ervaren geen stress. Het dier blijft namelijk in een huiselijke omgeving.

  • Huisdiereigenaren zijn niet meer afhankelijk van vrienden, kennissen of familie.

Hondenoppas worden?

Via Dedierenoppas.nl kun je ook hondenoppas worden. Enkele voordelen:

  • Als je nadenkt om een huisdier te nemen, kan je hier alvast ervaren hoe het is, door op iemand anders hond, kat of ander dier te passen.

  • Je verdient hierdoor wat bij en het is dan ook een ideaal bijbaantje. Studenten die uit huis gaan kunnen zo alsnog op huisdieren passen. 

Wil je zien hoe de eigenaar van dedierenoppas het uitlegt? Kijk dan het filmpje hieronder van de uitzending van Lifestyle for pets.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!