Spiderpup pitbull is een ster in parkour!

Ontmoet Jim, de klimmende pitbull die parkour verandert in 'poot-our'. Drie meter hoge muren zijn een eitje voor hem: Jim springt er tegen op alsof het niets is en hij geeft ons het nakijken.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

De atletische drie jaar oude Amerikaanse pitbull springt moeiteloos van bomen, alvorens hij over bankjes loopt en door gaten kruipt. Gewoon een rondje wandelen met zijn eigenaar Anna Kindlova zit er niet meer in, want dat is natuurlijk veel te saai! Glijbanen en bruggen zijn veel leuker en worden dan ook veelvuldig door hem gebruikt.

Spiderpup Jim Anna, uit Kladno, Tsjechische Republiek, vertelt:

Jim vindt het gewoon geweldig om overal tegen aan te springen. Toen ik het adopteerde sprong hij al over hoge obstakels, net zoals bij parkour. Wanneer we aan het wandelen zijn, mist hij geen enkele kans om tegen een boom te springen of door een gat in een muur te kruipen. Hij barst werkelijk van de energie.

Of Jim zijn geweldige lichaamskracht nou gebruikt om zijn lichaam op platformen te hijsen of om elegant te manouvreren rondom ruines, het is indrukwekkend. Het is dan ook niet verrassend dat deze parkour viervoeter - die nog maar zes maanden geleden geadopteerd is! - veel aandacht krijgt van voorbijgangers.

Vertical vault: rechtop tegen een muur rennen is geen probleem! Anna zegt:

Wanneer anderen hem zien, stoppen ze en blijven ze kijken. Meestal weten ze niet wat ze moeten zeggen en blijven ze lachend staan kijken. Anderen moedigen hem aan en bewonderen de bijzondere dingen die hij allemaal kan.

Bron: Daily Mirror

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!