Surfkampioen leert zijn honden surfen

Voormalig surfkampioen Chris de Aboitiz heeft er in plaats van een traditionele hondentraining, voor gekozen om zijn vier honden te leren surfen. En ze pikken het snel op. Bekijk de video om een idee te krijgen van hoe het gaat.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hond op surfplank in de zeeAl tien jaar lang trotseert Chris de golven met zijn trouwe viervoeters Max, Murph, Rama en Millie. Surfen is volgens Chris een goede manier om honden discipline en gehoorzaamheid bij te brengen. Hj vertelt:

"Wanneer je aan het surfen bent, mogen de honden wel om zich heen kijken, maar moeten ze stil blijven zitten. Anders vallen we en dan worden ze nat."

Versterken van de band

Inmiddels kunnen de honden van Chris een hoop trucjes op de surfplank. Het aanleren van deze trucjes kan jaren duren. Meestal surft hij met twee honden tegelijk, maar soms neemt hij allevier zijn viervoeters mee.

Ze lijken er allemaal geen probleem van te maken. Momenteel reist de surfer langs de oostkust van Australië om met zijn surftechnieken huisdieren en hun baasjes dichter bij elkaar te brengen. En dat is soms weleens lastig.

Chris lacht:

"Op een surfplank moeten het baasje en de hond elkaar goed aan kunnen voelen. Honden leren surfen is een eitje, de baasjes het aanleren is een stuk lastiger.”

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!