Top 10 best besnuffelde blogberichten 2015

Snuffelbox is deze zomer begonnen met het Snuffelblog om jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden van allerlei nieuwtjes in hondenland. Van mooie hondenverhalen, tot leuke wetenswaardigheidjes. Van grappige hondenfilmpjes tot zielige hondenberichten.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Er komt van alles voorbij. Vandaag, op oudejaarsdag, komt het lijstje der lijstjes: de top 10 best besnuffelde blogberichten van 2015! Een mooi overzicht van de 10 meest gelezen en meest gedeelde blogberichten op Snuffelblog. Veel leesplezier en op naar een pawtastic 2016!

1. 10 Manieren waarop je hond zegt "Ik hou van je"

Dit blogbericht staat met stip op één - het is maar liefst 140.000 keer bekeken en is 28.500 keer gedeeld. Kwispeltastisch! In dit blogbericht worden 10 signalen besproken die honden af kunnen geven waarmee ze feitelijk zeggen dat ze van jou, hun baasje, houden. Voorbeelden van dit soort signalen, of gedragingen, zijn: tegen je aanleunen, blij zijn als je weer thuis komt, bij je in bed slapen en het favoriete speeltje komen brengen. Een heel mooi artikel, waarin de band tussen baas en hond goed naar voren komt.

2. Puppy ernstig gewond nadat eigenaar hem kookt en uit raam gooit

Een hartverscheurend artikel staat op nummer twee. Het artikel is 12.500 keer bekeken en is 4400 keer gedeeld. Let op: dit artikel bevat schokkend beeldmateriaal!  De eigenaar van de pup was woedend geworden toen hij er achter was gekomen dat de pup op zijn telefoon aan het kauwen was. Hij heeft toen kokend water over de pup gegooid en de pup daarna vanaf de vierde etage naar beneden gegooid. Een voorbijganger vond de pup op straat en kwam meteen in actie: ze ging naar de dierenarts en betaalde alle medische kosten. Na een vachttransplantatie en een lang revalidatie traject is de hond helemaal hersteld! Gelukkig eind goed, al goed.

3. Nest puppies is tonnen waard

Ik weet het nog goed - mijn eerste blog voor Snuffelblog! Het werd gelijk goed gelezen met 3000 hits en 600 deelacties. Puppies, het is jammer dat ze groot worden... ;-) Pappa 'Hulk' is al aardig groot, hij is namelijk de grootste pitbull ter wereld en weegt 76 kilo! De puppies worden verkocht voor 27.000 euro per stuk, alleen maar omdat Hulk hun vader is. Ze worden echter opgeleid tot de beste beveiligingshonden voor elite. Hierdoor loopt de verkoopprijs op tot zo'n 50.000 euro.

4. Hond na 11 jaar geadopteerd uit asiel

Wat is het toch zielig dat een hond zo lang alleen heeft moeten blijven. Maar wat is het fijn dat ze eindelijk een plekje heeft gevonden! Dat vonden jullie ook: het bericht is 2900 keer bekeken en 1900 keer gedeeld! Olive heeft heel wat pech gehad... Toen ze nog maar kort in het asiel verbleef, zou ze geplaatst worden in een gezin. Eerst overleed de vrijwilliger die haar zou adopteren. Het tweede gezin bleek geen goede match te zijn. Daarna heeft er heel lang niemand geen interesse in haar gehad. Na een intensieve 'social media campagne' is er dan toch een furrever home voor haar gevonden! Super!

5. Hond overleefde dit bijna niet!

Dit zielige verhaal is 2400 keer bekeken en 300 keer gedeeld. Het gaat over Rosko. Rosko is gered door de RSCPA omdat zijn eigenaar hem niet de zorg gaf die hij nodig had. Rosko heeft een huidziekte en had hier enorm veel pijn van, maar de eigenaar weigerde om naar de dierenarts te gaan...

6. Puppy en mamma herenigd

Filmpjes van honden die elkaar na een lange periode weer zien vervelend nooit! Dat vonden jullie ook: deze is 2000 keer bekeken en 200 keer gedeeld. Deze puppy en mamma zagen elkaar na een hele hoop maanden pas weer, maar waren zo blij als kleine kinderen. Ze herkenden elkaar direct!

7. Honden emoticons om je nog beter te uiten

Dit was eens een heel ander soort blog bericht - maar viel toch ook in de smaak. Hij werd 1900 keer bekeken en 300 keer gedeeld. Honden die op zoek zijn naar hun furrever home, vormden de inspiratie van deze app. Er zijn immers nog veels te weinig hondenemoticons! Bij Dogs Trust maakten ze dan ook 23 nieuwe Dogemoji's om te gebruiken.

8. Eigenaar gebruikt duct tape tegen blaffen

Dit is natuurlijk not done, daar zijn we het allemaal over eens! Het artikel werd 1800 keer bekeken en 400 gedeeld door jullie. De eigenaar van een bruine labrador was het blaffen van haar hond even zat. Ze besloot dit op te lossen door haar hond te muilkorfen met duct tape... haar logica hier achter? Sommige honden dragen toch ook een muilkorf omdat ze anders bijten? Om haar facebook achterban gerust te stellen zei ze dat ze de duct tape na een minuut alweer van zijn neus had afgehaald. Gelukkig laten dierenhulporganisaties het hier niet bij zitten.

9. Honden worden aangevallen door stekelvarken

Dit stekelige verhaal werd 1700 keer gelezen en 60 keer gedeeld. Drie honden zijn heerlijk aan het spelen en worden vanuit het niets aangevallen door een stekelvarken! Twee honden zijn er behoorlijk erg aan toe en moeten worden geopereerd, de derde komt er nog redelijk goed mee weg. Omdat de operaties behoorlijk duur zijn wordt er zelfs een crowdfunding campagne opgesteld!

10. Lachende hond met halve neus

En last but definately not least met 1600 hits en 300 deelacties, het verhaal van Bjarni. Zwerfhond Bjarni had wel baasjes maar eigenlijk ook niet: als er met hen contact werd opgenomen, dan gaven ze geen thuis. Uiteindelijk besloten reddingsorganisaties om Bjarni op te nemen en hem de nodige medische zorg te geven die hij nodig had. Zijn halve neus gaf hem namelijk moeite om te eten en te ademen. Dit belemmerde hem echter niet in zijn levenslust en vrolijkheid: wat een lieve en geweldige hond!

Zin in nog meer leesvoer? Klik eens op de tags! Dan kom je vast nog leuke berichten tegen! 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!