Top 10 populaire hondennamen - inclusief een naamdag om te vieren!

Bent je op zoek naar een passende naam voor een puppy of een hond die bij jou intrekt? We hebben de meest populaire hondennamen voor mannelijke en vrouwelijke honden (vanaf 2022) verzameld en vertellen jou ook wat de naam betekent of waar deze vandaan komt en wanneer je de naamdag van jouw hond kunt vieren. Elke hond is toch blij als hij iets met jou kan vieren en een klein cadeautje?

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Creatieve namen voor hondenDe top 10 hondennamen voor vrouwen en mannen zijn de afgelopen jaren weinig veranderd. Deze namen stonden in 2021 op de eerste plaats:

Top 10 - Populaire hondennamen teefje

1e plaats: Luna

De naam Luna vindt zijn oorsprong in de Romeinse mythologie. Zijn naamgenoot is de godin van de maan. Luna's naamdag is 14 september.

2e plaats: Nala

De vrouwelijke hondennaam Nala is de Swahili-term voor een leeuwin. De naam wordt ook vaak vertaald als "het geschenk". Alle Nala's vieren hun naamdag op 23 mei.

3e plaats: Bella

Een melodieuze naam waarvan de betekenis "mooi" of "mooi" echt passend is. Deze naam voor honden vindt zijn oorsprong in de Romaanse talen. Alle Bella's kunnen blij zijn, want hun naamdagen zijn op 18 juni en 19 november.

4e plaats: Emma

Sommige naamonderzoekers schrijven het woord dat 'het goddelijke' betekent toe aan de naam Emma. Andere naamonderzoekers beschouwen Emma als een korte vorm van de Hebreeuwse naam Emanuela, wat staat voor "God is met ons". Alle Emma's hebben meerdere redenen om te vieren, hun naamdagen zijn 31 januari, 19 april, 27 juni, 9 september en 10 december. Een echte feestmarathon!

5e plaats: Frieda/Frida

Dit is een typisch Duitse voornaam voor vrouwelijke honden, die is gemaakt als een korte vorm van de namen Elfriede en Friederike. Ze hebben allemaal hun oorsprong in het woordelement "Fried", dat afkomstig is van het oude woord "Fridu". Dit betekent "vrede".

6e plaats: Maya/Maya

Maja, of geschreven Maya, is een bijzonder mooi klinkende naam voor honden en heeft verschillende directe oorsprong. Afgeleid van het Latijnse "maius", betekent Maja/Maya zoiets als "het hogere". Het is ook een korte vorm van de naam Maria.

De naam Māya komt ook voor in de Japanse cultuur en betekent zoiets als "Golden Curl" - een toepasselijke naam voor een hond met een mooie vacht, toch?

De naam Maya/Maayan is ook populair in de Hebreeuwse en Arabische cultuur. Hier is de betekenis "bron". In India is dit ook de naam van een godin van illusie of wereldmaker.

Alle honden genaamd Maja/Maya mogen hun naamdag vieren op 12 september.

7e plaats: Lilly/Lilli

Een mooie, korte naam voor honden die aan populariteit wint. Lilli of Lilly is de huisdierenvorm van Elisabeth en komt uit het Hebreeuws, wat betekent "Mijn God is overvloed". In het Engels is deze hondennaam ook afgeleid van de bloem "lelie". De lelie staat voor vriendelijkheid, puurheid, vrouwelijkheid en liefde.

Alle hondenbezitters en hun honden hebben deze speciale naam te vieren op 4 juli en 19 november.

8e plaats: Amy

De naam Amy voor honden is hier niet zo gebruikelijk, maar is wijdverbreid in Engelssprekende landen. De naam heeft een Oud-Franse en Latijnse oorsprong en komt van het woord "amare" wat "liefhebben" betekent. Een geweldige naam voor een geliefde viervoeter, toch?

Amy en haar gelukkige baasjes vieren de naamdag op 20 februari, de eredag ​​van de heilige Amata van Assisi. Een andere dag om te vieren is 21 november - dubbel zoveel geluk!

9e plaats: Lotte

Deze schattige naam voor de geliefde pelsneus is een korte vorm van "Charlotte" of "Lieselotte". De gelijknamige woorden komen uit het Oudhoogduits en betekenen karal (man, gratis, efficiënt). Wij vinden Lotte een heel sympathieke naam voor een hond.

Wil je het met Lotte vieren? Maak je dan klaar voor een hondenfeestje op 17 juli en 19 november.

10e plaats: Kira

Een van de meest populaire namen voor honden is de naam "Kira". Deze vrouwelijke hondennaam betekent 'de dame' en 'de zon'. Kira is terug te voeren op het oude Griekse woord "kyrios".

Deze oude naam heeft direct een aantal naamdagen: 5 januari, 14 februari, 5 juni, 5 juli, 25 november, 1 december en 24 maart. Kies dus een van deze dagen om samen met je Kira een geweldig feest voor de hond te vieren.

Top 10 - Populaire hondennamen reu

1e plaats: Balu/Balou

De eerste plaats voor een reu wordt ingenomen door de hondennaam "Balu/Balou", wat "jongen" betekent. In het Hindi betekent deze voornaam "de beer" - je kent zeker "Balu, de beer" uit het Jungle Boek, toch?

Helaas heeft de meest populaire hondennaam geen gewone naamdag of een andere herdenking. Maar er zijn zeker redenen om je geliefde viervoeter te vieren!

2e plaats: Milow/Mailo/Milo

Deze mannelijke voornaam betekent "de lieftallige", "de glorieuze" en komt uit het Slavisch, wat vertaald betekent "lief" en "duur".

Wil je zijn naamdag vieren met je Milow/Mailo/Milo? Dit kan op de volgende dagen van het jaar: 10 maart, 22 mei en 14 juli.

3e plaats: Charlie/Charlie

Deze hondennaam voor een reu is al jaren erg populair. Charly/Charlie is een korte vorm van de voornaam Charles of Karl, die is afgeleid van het Oudhoogduitse "karal" en betekent "man", "echtgenoot" en "de vrije".

Deze oude naam kent direct meerdere naamdagen. Wanneer vier jij je feestje met de hond? De keuzes zijn 7 januari, 28 januari, 2 maart, 3 juni, 17 juli, 12 augustus, 24 augustus en 4 november.

Hondennamen populair en creatief

4e plaats: Buddy

Een hele leuke naam voor een hond! Wist je dat "buddy" uit het Engels komt en vriend, buddy of metgezel betekent? Dat is meer dan geschikt voor je trouwe viervoeter.

Helaas heeft Buddy geen speciale naamdag. Vier gewoon de dag dat je "maatje" in je leven kwam.

5e plaats: Bruno

Wil je je hond "Bruno" noemen? Dit betekent "de bruine beer". De voornaam Bruno komt uit het Oudhoogduits en schreef in die tijd de kenmerken van een beer aan de drager toe, namelijk vooral moed en kracht. Past deze naam bij jouw hond?

Bruno viert zijn naamdag meerdere keren. In de katholieke kalender voor naamdagen zijn er 9 maart, 27 mei, 6 oktober en 11 oktober, maar ook 10 december en 4 juli. Dat klinkt als een groot feest.

6e plaats: Rocky

De naam Rocky is de Engelse vorm van de Italiaanse voornaam Rocco, die is afgeleid van het Oudhoogduitse "Roho", wat destijds "de schreeuwer of de brul" betekende. Laten we hopen dat uw hond geen echte "blaffer" of "yapper" is.

Wil je Rocky vieren? Dan heb je daar op zijn naamdag, 18 april, de mogelijkheid voor.

7e plaats: Sammy

De naam Sammy klinkt sympathiek en als een slimme jongen, nietwaar? Wist je dat dit de korte vorm is van de Hebreeuwse naam "Samuel"? De betekenis ervan is niet met zekerheid opgehelderd, het kan "naam van God" of "God heeft gehoord" betekenen.

Zin in een hondenfeestje met je "Sammy"? Vier dit dan op 20 augustus en 10 oktober.

8e plaats: Leo

Goed gebrul! De naam Leo wordt in Duitsland eigenlijk altijd als mannelijke voornaam gebruikt, komt van de Griekse naam Leon (Λέων) en betekent "de leeuw". Langere vormen van deze geweldige hondennaam zijn Leonard of Leopold.

Je kunt deze hondennaam elk jaar op 10 november vieren.

9e plaats: Sam

"Sam" is kort en krachtig, waarvan de oorsprong ligt in de Hebreeuwse naam "Samuel". Deze naam voor de geliefde pelsneus is vooral de laatste jaren steeds populairder geworden.

10e plaats: Max

Net als veel andere namen komt de naam "Max" uit het Latijn. Hij is de korte vorm van Maximiliaan. Deze naam is een echte klassieker en gaat terug op Maximilianus. Het Latijnse woord "maximus" betekent "zeer groot" of "grootste". De meest voorkomende betekenis voor de naam "Max" is dan ook "de grootste".

Wil je een hondenfeestje vieren met je Max ter gelegenheid van zijn naam? Dan heb je daarvoor de mogelijkheid op 12 maart, 29 mei, 29 mei, 14 augustus, 21 augustus en 12 oktober.

Tips voor het vinden van de juiste hondennaam

Er zijn zoveel mooie namen voor je honden. Als het gaat om het vinden van een naam, zijn er bijna geen grenzen aan je creativiteit. Maar houd er rekening mee dat een hondennaam het beste kort en bondig is. In het begin zal uw hond even moeten wennen aan zijn naam, maar dit is meestal vrij eenvoudig. Als je hem roept en hij reageert op zijn naam, geef hem dan een traktatie. Hij zal dus heel snel aan zijn bijnaam wennen.

Vier de naamdag van jouw hond met een cadeau!

Wil je de naamdag van jouw hond vieren met jouw harige vriend? Dat is geweldig en wij weten zeker dat het voor jullie allebei een leuke ervaring zal zijn. Wat dacht je van de Snuffelbox, de maandelijkse geschenkdoos speciaal voor honden?

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!