Top 6 cadeaus voor honden op zomerse dagen ⛱

We houden allemaal van de zomer, maar op sommige dagen loopt de temperatuur in de thermometer op voor jouw geliefde hond is het lastig om warmte kwijt te raken. Het is daarom belangrijk om jouw hond op deze warme dagen goed af te koelen. We hebben 6 leuke cadeaus voor je samengesteld die jouw hond kunnen afkoelen.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Elk jaar kijken we uit naar de zomer. Eindelijk veel leuke dingen buiten doen met de hond, chillen in het park en veel viervoeters ontmoeten. Net als wij mensen hebben honden voldoende pauzes nodig van activiteiten, anders zal hun bloedsomloop verzwakken en kunnen er ernstige problemen ontstaan.

Gun jezelf en jouw hond daarom voldoende pauzes en een plekje in de schaduw. Verfris jezelf regelmatig met een koel water. Sommige honden zijn zo levendig dat ze niet eens beseffen dat ze een pauze nodig hebben. We hebben geweldige ideeën voor je verzameld om echt te genieten van een pauze.

1. Zelfgemaakte ijsjes voor honden 🐶🍦

In de zomer is er bijna niets lekkerder dan een lekker bolletje ijs. Terwijl wij tweevoeters de voorkeur geven aan soorten als chocolade, aardbei of vanille, vinden onze honden het meestal al snel goed. Verfrissende ijsblokjes voor honden zijn gelukkig in een handomdraai gemaakt. 

Wij raden de varianten leverworstkwark of natvoeryoghurt aan. Neem gewoon een kom en meng de twee componenten in een verhouding van 50-50. Giet vervolgens in een standaard ijsblokjesvorm en plaats 1,5 uur in de vriezer. Voila, het verfrissende en zelfgemaakte hondenijs is klaar. Zo heerlijk lekker en heerlijk verfrissend en geschikt voor alle honden. Jouw hond zal dol zijn op deze dierlijke verfrissing.

Hond krijgt ijsblokjes

2. De likmat voor honden 👅

Een product voor honden dat deze zomer erg trendy is, is de likmat voor alle viervoeters. Besmeer de rubberen mat eenvoudig met hartige room, bijvoorbeeld leverworst of paté, en laat je trouwe viervoeter naar hartenlust de kleine velden likken. Hierdoor is uw hond 30 minuten bezig en worden de tanden ook gereinigd door de verhoogde speekselvloed. Veel fabrikanten bieden de likmatten in verschillende vormen aan, sommige zijn makkelijker uit te likken, voor andere vormen moet uw hond harder werken. Een mooie uitdaging.

Op warme dagen kun je de likmat vullen en een paar uur in de vriezer leggen. Zo creëer je een verfrissing die je hond veel plezier en verfrissing zal bezorgen.

Cadeau voor honden in de zomer

3. Een verkoelende deken voor warme dagen

Sommige honden zijn gevoeliger voor hoge temperaturen dan andere. Vooral honden met veel vacht zoeken koele plekken als de temperatuur hoger is, bijvoorbeeld tegels of zelfs een kamer in de kelder, om af te koelen. Maar zelfs oudere honden kunnen de hitte soms niet goed verdragen. In het ergste geval kan dit leiden tot een instorting van de bloedsomloop - dit moet ten koste van alles worden vermeden!

Een koelmat is een goed cadeau om je hond op warme dagen wat af te koelen. Het materiaal is zelfkoelend en activeert zichzelf wanneer het in contact komt met huid of vacht. Dit effect kan nog versterkt worden als je de mat op een koele plaats bewaart.

Stoere mat als cadeau voor hondenAls je hond het materiaal niet mooi vindt, kun je er ook een dunne linnen handdoek op leggen, waardoor het comfortabeler is om op te liggen.

We denken echt dat dit product zinvol is. Ook leuk voor op vakantie of een uitstapje naar het strand.

4. Pure verfrissing - de smoothie voor honden

Zomertijd is cocktailtijd! Wie houdt er niet van om in de zomer te genieten van een verfrissende, gekoelde cocktail? Of het nu fruitig of romig is, deze drank hoort net zo goed bij de zomer als aardbeien bij een picknick. Ken jij smoothies voor honden al? Dit zijn energie- en verfrissingsbommen die prachtig zijn afgestemd op honden. Hondensmoothies bestaan ​​meestal uit kippenbouillon verrijkt met verse kruiden en geschikte groenten en fruit zoals wortelen, peren of pompoen.

Honden drinken natuurlijk het liefst water, maar smoothies voor honden zijn een geweldige manier om je hond te motiveren om te drinken als hij of zij zelf niet zoveel drinkt. Geen viervoeter kan deze cocktails voor honden weerstaan.

In de hondenspeciaalzaak of op internet zijn veel verschillende soorten heerlijke hondensmoothies te krijgen. Je kunt natuurlijk heel eenvoudig je eigen smoothie maken van zelf gekookte kippenbouillon, maar zorg ervoor dat er geen zout of andere kruiden worden toegevoegd.

Drankje voor honden, smoothie als cadeau

5. Zelfkoelend hondentuigje

Uw hond verwerkt de warmte voornamelijk door te zweten op zijn poten of door te hijgen met zijn tong. Wist je dat honden geen zweetklieren hebben zoals mensen? U moet uw hond daarom helpen om in de zomer niet oververhit te raken.

Een zelfkoelend hondentuigje kan ook helpen en uw hond de verkoeling geven waar hij naar verlangt. De bediening is heel eenvoudig en praktisch. Houd de vaat gewoon max. 30 seconden in koud water. De koelkristallen in de schalen veranderen in een gelachtige massa en zorgen voor actieve koeling. Dit is een geweldig cadeau voor elke hond die in de zomer worstelt met de hitte.

Zomercadeau voor viervoeters

6. Waterfontein hond - Super vermakelijk!

De fontein zichtbaar in bovenstaande video geeft jouw hond koel water met één (poot)druk op het pedaal. Makkelijk aan te sluiten op de tuinslang en voorzien van een anti-slip oppervlakte.

Zijn waterfonteins goed voor honden?

Gelukkig is het gemakkelijk om de wateropname van jouw hond te verhogen en een gezonde hydratatie aan te moedigen. Studies tonen aan dat een waterfontein kan helpen het waterverbruik van uw hond te verhogen, de hydratatie te verbeteren en de kans op besmetting door ongezonde gifstoffen te verkleinen.

Zullen honden uit een fontein drinken?

De meeste fonteinen gebruiken een soort filtersysteem (vaak koolstoffilters), en de beluchting die door het bewegende water wordt geleverd, resulteert in een mooiere smaak. Hondenfonteinen bieden een bron van vers, schoon water voor uw hond dat ze echt willen drinken.

Shop bovenstaande waterfontein hond in onze shop.

Hond afkoelen tips:

Hond afkoelen? We geven je nog wat extra tips om jouw hond koel te houden op warme dagen:

  • Honden moeten altijd toegang hebben tot vers water;

  • Alleen korte wandelingen in de ochtend- en avonduren;

  • Zorg voor schaduwrijke plekken;

  • Beter wandelen in het bos dan in de velden;

  • Regelmatige sportpauzes;

  • Koude ligruimtes toestaan;

  • Koop speciale koelmatten voor huisdieren;

  • Probeer koelvesten aan in een speciaalzaak;

  • Natte handdoeken of t-shirts koelen je af.

Bonus idee! Zomer hondenbox - de Vakantiebox!

Ken jij de Snuffelbox Vakantiebox al? Dat is een verfissende box vol met snacks, verkoelende speeltjes, geschikt voor alle honden die graag nieuwe producten ontdekken. Heerlijk op warme zomerdagen!

👉 Shop een box eenmalig of claim de aanbieding en ontvang korting via het abonnement.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!