💩Tot ziens, stank! De beste poepzakjes en poepzakjesdispensers voor je hond

Elke hondeneigenaar weet het: na de grote boodschap van de geliefde viervoeter moeten zijn uitwerpselen worden verzameld. Dit is niet noodzakelijk een van de favoriete taken van elke hondeneigenaar, maar het hoort erbij. Wij leggen uit waarom poepzakjes zo belangrijk zijn voor honden en presenteren 3 stijlvolle poepzakjesdispensers voor je hond.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Wat zijn hondenpoepzakjes precies?

Hond met baasje en poepzakjeshouderJe kunt er zo casual en cool uitzien met een stijlvolle poepzakdispenser.

Iedere hondenbezitter in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland kent ze, maar voor mensen uit andere landen veroorzaken ze aanvankelijk verbaasde blikken: poepzakjes voor honden! Deze kleine zakjes zijn meestal gemaakt van plastic of ander milieuvriendelijk materiaal, ongeveer 20x30 cm groot en kunnen worden dichtgebonden. Poepzakjes zijn er in verschillende kleuren, zoals zwart, rood of donkerbruin.

Het doel is vrij eenvoudig en spreekt voor zich: als je hond gepoept heeft (en dat gebeurt minstens één keer per dag), ruimt de baas dit op met een zakje. Zo wordt snel en schoon de stinkbom van de hond verzameld en in de dichtstbijzijnde vuilnisbak gedeponeerd.

Waarom moet je altijd een poepzakje voor je hond hebben?

Als je bedenkt dat er in een grote stad als Hamburg meer dan 80.000 honden wonen en dat zij minstens één keer per dag hun behoefte doen, kun je je voorstellen hoeveel (stinkende) hondenpoep zij dagelijks produceren. Om te voorkomen dat onze steden verstikken in hondenpoep en om de verspreiding van ziekten tegen te gaan, zijn alle hondenbezitters in Duitsland verplicht de uitwerpselen van hun hond op te rapen en in een vuilnisbak te gooien.

Ook uit respect voor onze medemensen mogen we de uitwerpselen van de hond nooit zomaar laten liggen, maar moeten we ze verzamelen. Wie wil er nou in een dikke stapel op zijn stoep stappen? Precies, niemand!

Of je hond nu groot of klein is, ruim alstublieft de poep van je hond op. Zo draag je bij aan een respectvolle omgeving en verklein je ook het risico dat andere mensen er last van krijgen. Het is niet ongewoon dat honden vergiftigd worden door hun uitwerpselen.

Welke soorten poepzakjes zijn er?

In principe zijn alle hondenpoepzakjes hetzelfde. Er zijn echter verschillen in het materiaal. Eenvoudige poepzakjes zijn gemaakt van plastic en deze zijn niet biologisch afbreekbaar. Daarom is het des te belangrijker dat je deze zakken na gebruik in een vuilnisbak doet, zodat ze op de juiste manier kunnen worden weggegooid.

Bovendien zijn er sinds enkele jaren biologisch afbreekbare poepzakjes verkrijgbaar. Deze dragen bij tot minder plastic in de wereld en zijn een goed, duurzaam alternatief en kosten meestal maar een paar cent meer.

Wist je dat er ook geparfumeerde poepzakjes bestaan? Er zijn hondenuitlaatzakjes met vanille-, kersen- of zelfs lavendelgeuren. Grappig, is het niet?

Zwarte poepzakjeshouder poepdispencer en zwart rolletje met poepzakjesDit accessoire zou elke hondenbezitter moeten hebben: Eenvoudige poepzakhouder incl. clip.

Ben je op zoek naar een voorraad poepzakjes?

Duurzame hondenpoepzakjes: 1000 stuks stevige hondenpoepzakjes met dispenser en praktische riemklem:

  • Minimaliseert geurtjes: hondenpoepzakjes zonder parfum om de handen te beschermen en geurtjes te minimaliseren.

  • Met klem: De meegeleverde zakjesdispenser wordt met de karabijnhaak aan de riem van de hond bevestigd voor gemakkelijke toegang.

  • Gebruiksvriendelijk: Op elke grote hondenpoepzak staat een pijl die de kant met de opening aangeeft.

Waar kun je hondenpoepzakjes krijgen?

De meeste steden hebben poepzakjes die hondenbezitters zelf mogen pakken. Neem gerust 2-3 zakjes mee voor je wandeling, maar laat ook wat achter voor de andere hondenliefhebbers. Deze automaten worden gewoonlijk door de stad opgezet en zijn dus met belastinggeld gefinancierd.

In sommige steden kun je een voorraad poepzakjes krijgen - en daarvan kun je er nooit genoeg hebben.

Je kunt natuurlijk ook online een grotere voorraad poepzakjes bestellen. Ze zijn meestal vrij goedkoop en je kunt er zeker van zijn dat je volgende wandeling geen mislukking wordt.

Top 3 - Moderne en praktische poepzakjesdispensers voor je hond

Op zoek naar een cadeau voor een hond of hondeneigenaar? Wat dacht je van een modieuze poepzakjesdispenser? Het ziet er chique uit en is ook echt praktisch. Wij presenteren je onze top 3 poepzakjesdispensers voor honden:

#1 poepzakjesdispenser

Groene poepzakjes met zwarte poepzakjeshouderDit zakje is een praktische hondenpoepzakjesdispenser.

Eenvoudige hondenpoepzakjesdispenser die gemakkelijk kan worden bevestigd aan elke riem, harnas, taille- of loopriem. De duurzame clip zorgt ervoor dat hij niet wegglijdt van de riem en de klittenbandsluiting zet hem extra vast. Je kunt deze hondenpoepzakjesdispenser ook aan je rugzak of tailleband bevestigen.

#2 Hondenpoepzakjesdispenser van NOBLEZA met LED zaklamp

Hond aan de lijn met baasje in jurk en poepzakjes zaklantaarnSuper praktisch in het donker 's avonds: Dispenser voor poepzakjes met zaklamp.

Dierlijk praktisch! Hoogwaardige dispenser voor hondenpoepzakjes inclusief heldere LED-zaklamp. Vooral handig 's avonds of in de wintermaanden, wanneer je niet in het donker naar de poep van je hond hoeft te zoeken. De biologische hondenpoepzakjes kunnen gewoon uit het apparaat worden getrokken. Er is ook een karabijnhaak bevestigd.

#3 Grappige hondenpoepzakjes dispenser

grappige poepzakjes dispenserEen grappige blikvanger tijdens de wandeling. 

Met deze supergrappige poepzakjesdispenser in de vorm van een bekende emoji krijg je gegarandeerd een lach op je gezicht tijdens de volgende wandeling door de buurt. Deze zakhouder in de vorm van de beroemde poepemoji is gemaakt van duurzaam en slijtvast siliconenmateriaal en is 100% lek- en scheurbestendig.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!