Ultieme honden spelletjes voor Schapendoes

Ben je op zoek naar ultieme honden spelletjes voor een Schapendoes? Bekijk dan onze Schapendoes cadeau tips. Leuke hondenspeeltjes waar jullie samen mee kunnen spelen. We hebben namelijk een top-4 samengesteld met leuke cadeau ideeën voor hond en baas. Van een actieve tot intelligente honden spelletjes met lekkernijen. Geschikt voor een Schapendoes puppy en volwassen of senior hond.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Cadeau voor Nederlandse Schapendoes kopen

Een cadeau voor een Nederlandse Schapendoes kopen is natuurlijk leuk, maar ook zeker een uitdaging. Om een goed cadeau voor hond en baas uit te zoeken is het belangrijk om je enigszins te verdiepen in dit bijzondere hondenras Pas dan kan je een ultiem cadeau voor een Hollandse Schapendoes kopen welke is afgestemd op dit hondenras.

Schapendoes - spelen met hondenspeelgoedSchapendoes honden spelen met bal.

Aan het eind van de 19e en begin van de 20e eeuw kwam de Nederlandse Schapendoes in ons land al voor, waar het vooral schaapherdershonden waren. De herders waardeerden ze om het onvermoeibare plezier dat ze in hun werk hadden en om hun intelligentie.

De Hollandse Schapendoes is een kleine, langharige hond met een schofthoogte van 40 tot 50 cm. Hij beweegt met opmerkelijke souplesse en veerkracht. Het is een fantastische springer. Hij heeft een vrijmoedige, eerlijke en levendige uitdrukking, dankzij zijn opvallende donkere ronde ogen. De vacht is licht golvend, tot 7 cm lang op de achterhand, dun en droog en klit gemakkelijk in de ondervacht. Elke kleur is toegestaan bij een Schapendoes.

Top-4 Schapendoes cadeaus om mee te spelen

Je zult het middelpunt van de belangstelling zijn met de leukste Schapendoes geschenken waarmee je samen kunt spelen. Laat zien dat je een dierenvriend bent en er trots op bent met een Schapendoes cadeau. Het is het beste cadeau voor jezelf of voor iemand anders die van dit mooie hondenras houdt. Als je van jouw viervoeter houdt, dan wedden we dat je ook graag een geschenk aan je trouwe metgezel geeft. Onze top-4 Schapendoes cadeaus zijn een mooie manier om je harige vriend te eren en die passen bij deze intelligente en actieve hond.

#1 - Behendigheidstraining in de achtertuin

Behendigheidstraining biedt je hond de ultieme mentale en fysieke uitdaging. Jouw Schapendoes zal na deze training waarschijnlijk vermoeider zijn dan na een lange wandeling. Zet in je achtertuin een hindernisbaan op met voorwerpen uit de omgeving van het huis. Gebruik bijvoorbeeld dozen waar je hond overheen moet springen en kegels waar je hond tussendoor kan slalommen. Je kunt ook een hoelahoep gebruiken waar je hond doorheen moet springen. Als je hond het concept doorheeft, beloon hem dan uitbundig met een dikke knuffel, en een hondensnoepje.

#2 - Apporteer spelletjes met Schapendoes puppy

Apporteren is een uitstekend spel voor een energieke Schapendoes puppy. Je hond krijgt veel beweging en oefent zijn natuurlijke instinct om te rennen. Het gooien van een frisbee is een alternatief voor apporteren. Het grijpen van een frisbee is moeilijker dan het vangen van een bal. Verander de hoogte, afstand en richting van je worpen om je hond geestelijk en lichamelijk uit te dagen. Let bij een Schapendoes puppy erop dat hij nog niet te hoog mag springen, totdat ze botten volgroeid zijn bij een leeftijd van 1 tot 1,5 jaar.

#3 - Snuffelbox Verrassingspakket

Inhoud Snuffelbox met Denzels en hondenspeeltjes en hondensnacksInhoud Snuffelbox - Altijd tenminste twee speeltjes en meerdere snacks.

Je weet nooit wat er exact in de Snuffelbox zit. De Snuffelbox inhoud wordt iedere maand zorgvuldig samengesteld rondom een thema. Eén ding weet je wel dat er in ieder geval 2 leuke speeltjes in zitten als cadeau voor hond en baas. Ideaal dus om een nieuw spelletje uit te proberen. Daarnaast is de honden Snuffelbox gevuld met twee zakjes hondensnoepjes, die je kan gebruiken tijdens het trainen of als tussendoortje. En om de dag goed af te sluiten, geef je ’s avonds je Schapendoes de overheerlijk hondenkluif die ook in de hondenbox te vinden is. Een ultiem honden cadeau die je met een maandelijks abonnement thuisgestuurd krijgt. Je kan de Snuffelbox ook eenmalig online bestellen.

👉 Kies een leuke Snuffelbox uit voor jouw hond.

#4 - Touwtrekken met je flostouw hond

Touwtrekken is een leuk spel dat je zowel binnen als buiten met je hond kunt spelen. het touwtrek spelletjes is niet alleen vermakelijk en uitdagend, maar het levert je Schapendoes ook veel lichaamsbeweging op. Sta je hond toe af en toe te winnen om het interessant te houden. Je kunt tijdens het spelen van dit spel ook commando's oefenen zoals ‘los’. Trekspelletjes zijn een actieve manier om samen te werken aan de relatie van hond en baas. Bovendien is een flostouw hond ook nog eens gezond voor het gebit van je trouwe vriend. Het touw masseert namelijk spelenderwijs het tandvlees en de tanden van je Schapendoes. Hierdoor wordt tandplak tegengegaan. Gezond, gezellig en actief spelen met je trouwe viervoeter.

👉 Ontdek touwspeelgoed voor honden in onze shop of op Bol.com.


Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!