Veilig op het water met een hondenzwemvest

Een gezellig dagje op het water met jouw grote hondenvriend is natuurlijk een bijzonder leuk uitje, maar brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Wat doe je namelijk als het plots slecht weer wordt en jouw hond van boord valt? Dit is natuurlijk niet iets waar je aan wilt denken, maar het is wel verstandig om voorzorgsmaatregelen te treffen. Het dragen van een zwemvest als je het water opgaat, is een verstandig idee. Dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor jouw trouwe hondenvriend. Waarom het verstandig is om jouw hond een hondenzwemvest te laten dragen en wat de beste hondenzwemvesten voor jouw trouwe viervoeter zijn, lees je in de blog van vandaag. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Het is zeer verstandig om jouw trouwe viervoeter een zwemvest te laten dragen.

Waarom moet een hond een zwemvest aan?

Het dragen van een zwemvest als je het water opgaat, is een verstandig idee. Dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor jouw trouwe hondenvriend. De kans dat je hond verdrinkt op het moment dat hij een hondenzwemvest draagt, is bijna niet mogelijk. Het is het daarom zeker waard om je hond een hondenzwemvest om te doen. Wanneer je met jouw viervoeter gaat varen of een watersport gaat beoefenen kun je er met een hondenzwemvest zeker van zijn dat je hond veilig het water kan betreden. 

Welke maat zwemvest voor een hond? 

Bij de aanschaf van een hondenzwemvest is het van belang dat je de juiste maat aanschaft. Het hondenzwemvest mag niet te strak, maar ook niet te ruim zitten. Er mag absoluut niet de kans bestaan dat jouw trouwe viervoeter zich uit het hondenzwemvest kan wurmen. Om te weten welk hondenzwemvest voor jouw hond geschikt is, moet je jouw hondenvriend opmeten. Meet jouw hond vanaf de nek tot de staartaanzet. Dit is de lengte van het hondenzwemvest. Meet vervolgens buikomtrek van jouw hond. Dit is de breedte van het hondenzwemvest. De meeste hondenzwemvesten hebben afmetingen met een bepaalde marge. Kijk goed in welke marge jouw hond valt. 

Het is goed om je hond op te meten voordat je een hondenzwemvest koopt.

Top 3 - Wat zijn de beste zwemvesten voor een hond?

Om je tijd en moeite te besparen hebben wij van Snuffelbox alvast wat voorwerk voor je gedaan. Aan de hand van de prijs-kwaliteitverhouding, beoordelingen van kopers en het doel heeft Snuffelbox een top 3 samengesteld van hondenzwemvesten. 

#1 Nobby hondenzwemvest

We beginnen met het hondenzwemvest van Nobby. Dit hondenzwemvest zorgt ervoor dat jouw trouwe viervoeter veilig mee het water op kan. Ook kun je jouw hond leren zwemmen met dit hondenzwemvest in een knalkleur naar keuze. De reflecterende strepen maken het makkelijk om jouw trouwe viervoeter in het water te vinden. Met het handvat trek je hem veilig terug aan wal of op de boot. De reddingsvesten zijn verkrijgbaar in twee kleuren en in verschillende maten.

Hondenzwemvest Nobby.  

#2 Allpa hondenzwemvest

Dit hondenzwemvest van Allpa verdient ook een plaatsje in deze lijst. Dit hondenzwemvest is voorzien van een fluorescerende groene kleur en biedt jouw trouwe viervoeter de kans om veilig en wel met jou mee op avontuur te gaan. Dit hondenzwemvest is verkrijgbaar in vier verschillende maten afhankelijk van het gewicht van jouw hondenvriend. Door middel van de stevige handgreep kun je jouw hond weer veilig op de kant trekken. De marge van de grootste maat is behoorlijk. Overweeg voor een hond zwaarder dan 30 kg om te gaan voor een ander zwemvest. 

Hondenzwemvest Allpa.

#3 Falmingo hondenzwemvest

We sluiten dit lijstje af met het hondenzwemvest van Flamingo. Dit hondenzwemvest is met zijn opvallende oranje kleur en reflecterende strepen een bijzonder veilig zwemvest voor jouw trouwe viervoeter. Jouw hond is goed zichtbaar in het water en met het hengsel kun je hem makkelijk uit het water hijsen. Bij dit hondenzwemvest is het van belang om goed te kijken of het gewicht van jouw hond aansluit op het product. 

Het is altijd verstandig om jouw hond een hondenzwemvest te laten dragen. Laat je keuze voor het hondenzwemvest afhangen van de beoordelingen van andere kopers, de prijs-kwaliteitverhouding en het doel dat je met het zwemvest hebt. Let voor het aanschaffen van een hondenzwemvest ook goed op de maat die je nodig hebt voor jouw trouwe hondenvriend. Samen op avontuur op het water was nog nooit zo leuk. 

Deze hond geniet van een boottochtje met zijn zwemvest om.

Wij van Snuffelbox hebben voor jou en je hondenvriend de Snuffelbox. Deze Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!