Veilig reizen met je hond, hoe doe je dat?

Het is heel erg leuk om met je hond te reizen, maar je moet natuurlijk wel goed voorbereid zijn! We gaan je wat tips geven.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hondvriendelijke hotels

Honden hotel - hond op bed met drankjeOm te beginnen is het héél belangrijk dat je opzoek gaat naar een hond-vriendelijk hotel. Via dogsincluded.nl kan je makkelijk een accommodatie boeken, volledig naar jouw wens! Zij hebben maar liefst 80.0000 etablissementen in hun database in 17 verschillende Europese landen waar jouw lieve viervoeter zeker welkom is. Zo vind je zéker iets dat bij jou past! Let wel op, sommige hotels stellen een gewichtslimiet! Zo is je hond bijvoorbeeld welkom, indien hij niet meer dan 15kg weegt. 

Vaccinaties up-to-date?

Tip! Alvorens je op reis vertrekt, ga zeker eens langs bij je veearts. Jouw veearts kan nagaan of jouw hond zijn vaccinaties up-to-date zijn en of hij ingeënt moet zijn tegen hondsdolheid. Vergeet zeker ook jouw hond zijn paspoort én gezondheidsfiches niet.

Microchip ID voor jouw hond

Hond met baasjesEen microchip ID is tevens ook een vereiste! Reis je met de auto? Dan is een bench de veiligste manier om met je hond op roadtrip te gaan. Zorg ervoor dat deze groot genoeg is zodat je beste vriend makkelijk en comfortabel kan meereizen.

Zit jouw hond graag in de auto?

Labrador in autoMijn lieve Labrador, Amy, heeft last van wagenziekte. Dit wil zeggen dat ze extra slijm gaat produceren en uiteindelijk ook zal overgeven. Is jouw hond ook gevoelig aan wagenziekte? Neem dan zeker contact op met je veearts. Er bestaat hiervoor specifieke medicatie die jouw hond zeker en vast zal helpen.

Maak ook regelmatig een sanitaire stop zodat jouw hond zijn poten eens kan strekken. Neem een balletje mee voor enkele spelletjes, zodat je nadien de trip rustig kan verder zetten. Ik neem vaak mijn honden hun dekentje mee, als ik op verplaatsing ga: zo hebben ze hun steeds hun 'nestgeur' bij zich en voelen ze zich toch een beetje thuis.

Laat jouw hond nooit alleen in de wagen! Zeker niet op warme dagen; honden kunnen enkel zweten via hun voetzolen of door te hijgen en kunnen daarom makkelijk oververhitten. Dit kan ernstige gevolgen hebben!

Met jouw hond in het vliegtuig?

Wil je graag per vliegtuig reizen, neem dan zeker contact op met de vliegmaatschappij voor de procedure en een berekening van de kosten.

Kleine honden kunnen makkelijk met jou mee in de cabine, maar grote honden moeten via cargo reizen. Hun bench moet ook aan héél specifieke voorwaarden voldoen! Afhankelijk naar welke bestemming je reist, is het mogelijk dat je hond in quarantaine moet. Maar vergeet vooral deze benodigdheden niet als je goed voorbereid wil zijn.

Maar vooral; geniet en maak er een ongelooflijke tijd van!

Hond in backpack

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!