Vlaardingen krijgt grootste hondenspeeltuin

Als je in Nederland vrij met je hond wil wandelen, moet je goed zoeken naar een plek waar de honden los mogen lopen. Deze plekken worden helaas steeds schaarser. In Vlaardingen ervoeren ze dit probleem ook. In deze blogpost lees je wat ze daar hebben gedaan om het op te lossen.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

In Vlaardingen stond het losloopgebied voor een groot deel van het jaar onder water en gebruikten ook veel andere recreanten het gebied, zoals mountainbikers, hardlopers en paarden. Hierdoor werd het losloopgebied steeds drukker en minder aantrekkelijk om met je hond los te lopen. Twee Vlaardingers, Sandra Bastemeijer en Michiel van der Pols besloten om hun dromen en ideeën om te zetten in actie en begonnen zo het initiatief "Hondenspeeltuin de Broekpolder"!

Er is in totaal 2,5 hectare aan speelmogelijkheden voor honden: 1,5ha openbaar en 1,1ha voor de 'sociaal minder vaardige' honden. Sandra vertelt: "We hebben een apart terrein van één hectare voor de minder sociale honden. Die ruimte kan worden afgehuurd. Het is fijn dat je als baas niet continu moet kijken of er geen andere hond, fietser of hardloper in de buurt is. We denken dat dit veel extra mensen zal trekken. Ook van buiten de regio."

Heerlijk water om in af te koelen! De hondenspeeltuin wordt met deze afmetingen ruim drie keer zo groot als een soortgelijke speeltuin in Drenthe, die op dit moment de grootste Nederlandse hondenspeeltuin is. Op het terrein kan je veel autobanden, rekken en natuurlijke elementen terugvinden waar de honden mee kunnen spelen en veel in kunnen ontdekken.

De honden staan voor hun eigen veiligheid en voor de veiligheid van jezelf altijd onder toezicht van een vrijwilliger. Tevens is het terrein volledig omheind. Doordat het terrein omheind is, kunnen ook de jonge honden onbezorgd rennen en spelen. Zo kunnen ze lekker hun energie kwijt en kunnen ze socialiseren met andere honden. Maar denk ook eens aan alle honden uit landen als Spanje, Griekenland en Roemenië die moeilijker los gelaten kunnen worden, omdat zij anders weglopen. Ook voor deze steeds grotere groep honden, wordt op deze manier de mogelijkheid geboden om lekker te kunnen rennen en spelen met andere viervoeters.  

Voor 1 euro is de hondenspeeltuin te betreden. Bastemeijer: "Zo blijven we laagdrempelig. Dat willen we."

Bron: AD.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!