Waarom zijn cadeau's goed voor honden en hondeneigenaren 🐶🎁

Waarom zou je een hond een cadeau geven? Heb je je ooit afgevraagd of honden net zo dol zijn op kleine verrassingen als mensen? Dat is precies wat we in deze blogpost hebben onderzocht en we willen jou graag inzicht geven in waarom het juist goed is om een dierbare viervoeter van tijd tot tijd een kleine verrassing te geven.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Waarom honden cadeaus geven?

Zoals het Duitse gezegde luidt,

Kleine geschenken bewaren vriendschap.

Op het eerste gezicht is niet iedereen zich ervan bewust dat dit niet alleen voor mensen maar ook voor honden geldt. Het heeft voordelen voor de mens-hond relatie om jouw geliefde viervoeter regelmatig een leuk cadeau voor honden te geven. We willen graag de verschillende fasen van het geven van cadeaus bekijken en uitleggen waarom dit een positieve invloed kan hebben op de band met jouw hond.

Verrassing hond - knuffelSurprise!

Vinden honden het leuk om cadeau's te krijgen?

Er is niets mis mee om je honden cadeautjes te geven. Maar, als hondeneigenaar, moet je wel weten; het is het cadeautje openmaken waar honden nog meer van houden dan het cadeautje zelf.

Fases van het geven van een hond cadeau

Van het kiezen van een geschikt cadeau, tot de voorpret, tot het grote moment waarop het cadeau arriveert en eindelijk mag worden uitgepakt, ervaren mensen en honden verschillende emoties. Deze positieve emoties worden van de mens op de hond overgebracht en bevallen beiden meerdere malen.

Fase 1: Het perfecte cadeau voor een hond kiezen

Kleine hond met cadeautjeKlein hondje met zijn favoriete cadeautje!

Of je nu in een hondenwinkel op zoek gaat naar een cadeau voor jouw trouwe viervoeter of online zoekt, jouw hond zal merken dat er iets leuks gebeurt en dat hij of zij in het middelpunt van de belangstelling staat. Deze verwachting van de mens zal onvermijdelijk overslaan op jouw hond en hem of haar in een vreugdevolle stemming brengen.

Is het misschien een nieuw hondenspeeltje dat je bazin of meester daar uitzoekt? Of misschien is het dat lekkere hapje dat er zo leuk uitziet en zo lekker ruikt? Je hond voelt dat er iets goeds gebeurt.

Fase 2: Het bestellen van het hondengeschenk

Je hebt een geschikt cadeau voor de hond gevonden en de aankoop afgerond. Je zult zeker naar jouw lieveling kijken, vrolijk tegen hem of haar praten en ook zijn of haar hoofd aaien. Dit alleen al zal jouw hond een heel gelukkig gevoel geven en aan zijn kwispelende staart zal duidelijk te zien zijn dat hij er ook heel blij mee is. Overhandig je het cadeau meteen of moet je wachten? Nu begint de fase van anticipatie...

Cadeau voor hond om op te kauwenEen lekkere kauwsnack doet het goed bij vrijwel elke hond.

Fase 3: Anticipatie is de beste vreugde

Je weet dat het cadeautje in je tas je hond heel blij zal maken. Maar natuurlijk wacht je tot je thuis bent om het cadeau te overhandigen. Of is het wachten tot de online aankoop bij u thuis wordt afgeleverd? Telkens wanneer u denkt aan het vreugdevol uitpakken van het geschenk, gaat er een goed gevoel door u heen en komt u in een euforische stemming. Natuurlijk merkt uw lieve pelsneus dit onmiddellijk, want honden zijn echte experts als het gaat om het lezen van hun meester of meesteres en het analyseren van lichaamstaal en stem.jo

Fase 4: Overhandiging van het geschenk aan uw hond

De tijd is eindelijk gekomen. De pakjesbezorger heeft aangebeld en het cadeau gebracht waarop u hebt gewacht, of u bent thuisgekomen en nu kan het cadeau eindelijk worden overhandigd.

Staat uw hond al naast u te kwispelen en naar u te glimlachen? Laat hem het cadeau zien dat nog ingepakt is en laat hem eraan ruiken. Als er iets te eten in de geschenkdoos zit, zal hij de geur zeker al opgemerkt hebben. Als het iets is om mee te spelen, ritsel dan de doos en noem het bij zijn naam. Dan zal hij op zijn laatst weten dat het allemaal om hem draait. Staat uw viervoeter te springen van vreugde? Dan is het tijd om uit te pakken!

Fase 5: Samen het cadeautje van de hond uitpakken

Wie vond het als kind niet heerlijk om wild en hartstochtelijk cadeautjes open te scheuren om eindelijk te zien wat erin zat? Help jouw hond een beetje als hij het cadeautje niet zelf kan uitpakken of openscheuren. Zit zijn snuit al in de geschenkdoos? Dit is voor hem de absolute kroon op het werk als hij het samen met jou kan ontdekken. Hij voelt pure vreugde op dit moment en waardeert deze aandacht echt. Zelfs als uw hond niet kan praten, wil hij nu zeggen: "Dank u, lieveling, dat u aan me denkt en me dit geschenk geeft". Schijnen zijn ogen van geluk? Ga dan snel over naar fase 6 en veel plezier samen!

Kooikerhondje Ca$h mocht een lekkere Snuffelbox uitproberen.

Fase 6: Eindelijk het cadeau uitproberen met uw hond

Als u uw hond iets te knabbelen hebt gegeven, vier dat dan en maak uw hond duidelijk dat dit alleen voor hem is en heel speciaal. Met de juiste aandacht en veel positieve woorden zal uw hond snel beseffen dat deze traktatie heel speciaal voor hem is. Dit kan voor de verjaardag van de hond zijn, natuurlijk, of gewoon tussendoor.

Hond is blij met het cadeau - hond met verjaardagshoedjeHeeft u uw hond een nieuw, geweldig hondenspeeltje gegeven? Dan wordt het hoog tijd dat jullie samen met het hondenspeeltje gaan spelen! Dus pak uw hond en breng extra tijd met hem en het nieuwe speeltje door. Merk je hoe hij het leuk vindt dat je er alleen voor hem bent en met hem speelt? Dit is precies het positieve effect van cadeaus voor honden en dit zal nog lang in zijn herinnering blijven. Hij zal het volgende geschenk associëren met positieve associaties. Dit versterkt jullie relatie op de lange termijn.

Resumé: cadeaus voor honden goed en verstandig

Geschenken maken veel gelukshormonen vrij. Dit geldt zowel voor mensen als voor honden. Het maakt niet uit of je iets geeft of krijgt als cadeau. Deze gelukshormonen brengen zowel twee- als viervoeters in een echte emotionele roes. Beiden willen dit gevoel van geluk steeds opnieuw beleven, en het versterkt de relatie tussen mens en hond, omdat het samen beleven en uitproberen van dingen hen dichter bij elkaar brengt.

Bent u op zoek naar een geschikt cadeau voor uw hond? Als je samen met hem zulke momenten van geluk wilt beleven, dan is de Snuffelbox vast iets voor jou, nietwaar?

🎁🐕 Verwen jouw hond met Snuffelbox!

Cadeau met Stafford hondStafford toont zijn Snuffelbox Valentijnsbox.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!