Wanneer een 🐶 hond en een 🦊 vos (Juniper Foxx) beste vrienden worden

Dit is Juniper! Juniper is een tamme vos met miljoenen volgers op Instagram. De foto’s die haar baasje Jessika op haar sociale media plaatst zijn speels en hartverwarmend tegelijkertijd!

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

VosToen Juniper nog een klein bolletje wol was, nam Jessika haar overal mee in de auto en ging ze op bezoek bij een heleboel mensen. Dit was een cruciale factor tijdens de opvoeding en de socialisatie van Juniper. Een vosje succesvol opvoeden is hard werken! 💪

Juniper gaat door het leven met haar partner-in-crime, Moose: een Husky mix en tevens ook haar aller beste vriend. Dit is een uiterst unieke vriendschap omdat honden helemaal niet van vossen houden. Qua uiterlijk mogen honden en vossen misschien wel op elkaar lijken, maar ze gebruiken een andere lichaamstaal, waardoor ze elkaar niet goed begrijpen. Dit kan leiden tot vervelende conflicten die niet altijd even goed aflopen.

Hoewel Juniper een schatje is, wil Jessika toch meegeven dat een vos houden helemaal niet hetzelfde is als een hond in huis hebben. Punten om rekening mee te houden:

 • Ontlasting van een vos
  De behoeftes van een vos hebben een héél sterke geur waar je helaas niets aan kan veranderen. In tegenstelling tot honden, zijn vossen moeilijk proper te krijgen. Sommige eigenaren slagen erin hun vosje te trainen op een kattentoilet, maar zelfs dan zullen ze stiekem in huis poepen waar het niet mag. Ze kunnen er niets aan doen; dit is nu eenmaal hun primitief instinct.

 • Reizen met een vos
  Verder is het bijna onmogelijk om met een vos op reis te gaan. Vossen zijn enorm gehecht aan hun baasje. Vind je iemand die op je vos wil passen, dan is het heel stressvol voor het dier zelf en dus ook voor de oppasser. Je vos meenemen op reis is haast onmogelijk gezien de strenge wetten die gelden voor het houden van exotische dieren. Deze wetten variëren van land tot land, waardoor enkel doorreizen al voor problemen kan zorgen.

 • Voedingsbehoefte vossen
  Vossen hebben heel specifiek voer nodig (botjes, vers vlees, taurine, etc.) en onverwoestbare beschutting. Dit komt natuurlijk met een prijs.

 • Vossen zijn bezitterig 
  Vossen zijn tevens ook uiterst bezitterig, ze plassen op spullen die voor hun waardevol zijn, zoals speelgoed en voeding. Ze doen dit om aan te tonen wat van hun is. Probeer je dan toch ‘hun bezit’ weg te nemen, durven ze bijten.

 • Meer schade in en rond het huis
  Vossen verzamelen en begraven ook graag speelgoed en koekjes, ze sparen het als het ware voor later. Dit wil zeggen dat ze zowel in jouw bed als in de zetel en zelfs in het tapijt gaten zullen bijten en putten proberen graven. Met alle schade vandien. Als je veel belang hecht aan materiële spullen of houdt van een vlekkeloos interieur is een vos in huis halen dus geen goed idee! Zie onderstaande foto's voor een impressie. 😊

 • Medische kosten
  Vergeet ook niet dat artsen die gespecialiseerd zijn in exotische dieren al snel een pak duurder zijn dan reguliere dierenartsen die gezelschapsdieren behandelen. Zo loopt het kostenplaatje snel op! 

Dit zijn slechts enkele instincten die horen bij het natuurlijk gedrag van een vos. Deze primitieve instincten zijn niet modificeerbaar en daar moeten de eigenaren steeds rekening met houden.

Oftewel; bezint eer ge begint aan een vos. In plaats van zelf een vos in huis te halen is het misschien verstandiger om mee te genieten van Jessika, Juniper en Moose via Instagram en Facebook!

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!