Warm de winter door met een hondenjas

Met de winter komt de kou. Niet alleen wij mensen bevriezen in dit koude jaargetijde en hullen ons daarom graag in een dikke winterjas. Vooral kleine honden met een dunne vacht krijgen het snel koud bij de winterse temperaturen. Maar ook grote honden vinden een hondenjas zeer comfortabel. Welke hondenjasjes zijn er verkrijgbaar en wat zijn de verschillen? Snuffelbox geeft advies en tips over hondenjas kopen.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hondenjassen: de belangrijkste zaken op een rij

👉 Shop deze of andere mooie hondenjassen op Bol.com.

Er zijn veel verschillende soorten hondenjassen met tuigje of riempje. De maatvoering is verschillend, van een kleine hondenjas tot een grote hondenjas. Het materiaal en ontwerp van de hondenjassen spelen ook een rol. Ben je op zoek naar een waterdichte hondenjas, een hondenjas met rits op rug of misschien wel een Prada hondenjas? Er is zoveel keuze in hondenjassen, maar er zit wel verschil in functionaliteit en prijs.

Materiaal hondenjasjes

Softshell hondenjasShop deze softshell hondenjas hier.

De meeste hondenjassen met tuigje zijn gemaakt van wol, katoen of fleece. Er zijn er ook die van plastic of softshell gefabriceerd zijn. De hondenjasjes van wol zijn meestal duurder, maar ze houden je hond warm en zijn bovendien duurzamer. Het materiaal waarvan de hondenjasjes zijn gemaakt bepaalt de functionaliteit. Hondenjasjes van softshell beschermt je hond tegen kou en regen. Een fleece hondenjas houdt je hond warm tijdens de koude dagen, maar is niet waterdicht.

Uitvoering hondenjas winter

De meeste hondenjassen hebben een capuchon om je hond tegen regen of sneeuw te beschermen. Sommige hondenjassen hebben ook een rits aan de voorkant, zodat je de hondenjas iets meer kan openen en je hond wat lucht krijgt (als het weer het toelaat). Andere zijn helemaal gesloten en hebben alleen een rits aan de onderkant.

Verschillende maten hondenjassen

Hondenjassen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Dat is maar goed ook, want net als bij mensen heb je grote en kleine honden. Er wordt meestal gewerkt met XS, S, M, XL en XXL maatvoeringen. Ook zijn er diverse soorten hondenjassen, zoals een regenjas, mantel of hondentrui. Ook voor de diverse hondensoorten kan je speciale warme hondenjassen kopen. Zoals een stoere hondenjas Franse Bulldog of een kleine hondenjas Prada voor je Chihuahua. Let bij het kopen van een hondenjas altijd op de maattabel, want niet bij iedere merk is de maat precies gelijk.

Hondenjas met tuigje

Als je een hondenjas met tuigje koopt, moet je er ook op letten dat het tuigje dat je koopt gemaakt is van een materiaal dat comfortabel is voor je hond. Veel hondenjassen met tuigje zijn gemaakt van sofshell, maar er zijn er ook die van wol gemaakt zijn. Let ook hierbij op de maatvoering. De meeste hondenjassen met tuigje zijn erin small, medium en large. De kleinste hondenjas met tuigje is dan ook voor de kleine hondensoorten, terwijl de grotere hondenjassen met tuigje voor de grote hondenrassen geschikt zijn.

Populaire Trixie hondenjas

Eén van de populaire jassen voor honden is de Trixie hondenjas. Trixie is een hoogstaand merk in de hondenwereld. Ze staan voor kwaliteit, comfort en een redelijke prijs.

HondentruiWat denk je van deze Trixie Hondentrui Kenton met col en kleine mouwen?

Het is een echt chique blikvanger en is gemaakt van gemakkelijk te onderhouden synthetische wol die op 30°C gewassen kan worden. Er zijn beenlussen voor de achterpoten en de trui is verkrijgbaar in vier verschillende maten met lengtes van 25 cm tot 40 cm.

Vooral voor avondwandelingen in de winter, als het vroeger donker wordt, kan het van levensbelang zijn dat je jouw kleine viervoeter kunt zien. De Trixie hondenjas Safety Flash, die zowel reflecterende strepen als een LED-strip heeft, zorgt daarvoor. Dit laatste kan ingesteld worden op knipperend of continu licht. Bovendien is de Trixie hondenjas gemaakt van winddicht Oxford polyester en is waterafstotend, zodat je kleintje optimaal beschermd is tegen de kou.

Reflecterende hondenjasHondenjas die reflecteerd in het donker op straat.

Een klittenbandsluiting maakt het aan- en uittrekken gemakkelijk en optimaliseert de pasvorm. De riem kan gemakkelijk aan een kleine spleet op de halsband bevestigd worden. Deze geweldige hondenjas is verkrijgbaar in zes maten tussen 30 cm en 50 cm.

Honden regenjas kopen

Wil je een honden regenjas kopen? Dan snappen wij bij Snuffelbox heel goed. Ten eerste biedt deze honden jas bescherming tegen de natte en koude regendruppels. Daarnaast wordt de vacht van jouw harige metgezel niet gelijk helemaal nat, zodra hij de eerste stapjes buiten in de regen zet.

Een hondenregenjas is ideaal om je viervoeter te beschermen tegen het weer tijdens vrijetijdsactiviteiten buitenshuis. Let bij het kopen van een hondenregenjas erop dat er reflectoren aanwezig zijn. Dit in verband met de veiligheid van je hond in het verkeer en bij slecht zicht, wat vaak gepaard gaat met regenachtig weer. Een honden regenjas is ook meestal voorzien van een capuchon, zoals deze stoere hondenjas gemaakt van camouflage stof.

Wij laten je niet in de kou staan!

Snuffelbox hoopt met deze informatie over hondenjassen, dat jullie samen warm en veilig de winter doorkomen.

Verwen jouw hond deze winter!

En wat natuurlijk altijd fijn is in de wintermaanden is een hondenbox met lekkers en speeltjes voor je hond.

Hond met Kerstbox - winter cadeau hondDe Kerstbox! Hét kerstcadeau voor honden.

Bestel onze honden Snuffelbox winter thema online en verras je hond.


Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!