Wat is een hondenopvang precies

Een hondenopvang is een plek waar jouw lieve hond een tijd verblijft. Dit kan een dag zijn, maar ook voor een langere periode, bijvoorbeeld tijdens de vakantie. Dit is op een andere locatie dan thuis. Het is anders wanneer iemand naar jouw huis toekomt om op je hond te letten, dan noemen we namelijk een hondenoppas. Snuffelbox legt uit wat een hondenopvang is en wat je ervan mag verwachten?

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Waarom een hondenopvang gebruiken?

Hondenopvang - vier hondenVier honden, lekker buiten bij de hondenopvang.

Je wilt graag een hond in je gezin opnemen, maar je werkt voltijds en wilt het dier niet de hele dag alleen laten. Dan is een hondenopvang een mogelijke oplossing. Immers, een concept dat werkt voor kinderen kan niet slecht zijn voor Bello. Een hondenopvang kan bij iemand anders thuis zijn, maar kan ook in een speciaal gebouw zijn wat is ingericht voor het dagelijks opvangen van honden. Honden kunnen hier terecht voor één dag (dagopvang honden) of voor meerdere dagen achter elkaar. Ze hebben er een slaapplek en krijgen eten en drinken. Hoe ziet een hondendagopvang eruit en is het goed voor je hond?

#1 - Tijd in een roedel is goed voor sociaal gedrag

Het doorbrengen van tijd in een honden roedel is goed voor het sociale gedrag van je viervoeter. In een hondenopvang zijn meerdere honden gedurende de dag aanwezig. Dit kan zijn van een kleinschalige hondenopvang van 1 tot 5 honden of een grotere hondenopvang met 20 honden.

Gezamenlijke bal- en zoekspelletjes staan speciaal op het programma bij een hondenopvang. De tijd met andere honden komt het sociale gedrag van de viervoeters ten goede, want er is maar één groep bij de hondenopvang. De hondengroep is als een grote vrij rondlopende roedel. De honden ontwikkelen een enorm goed sociaal gedrag daardoor. Elke hondenleeftijd is in de groep vertegenwoordigd, van puppy's tot senior honden. Ze spelen in de ruime tuin en in een speelhal, die ook de gelegenheid biedt voor een hondenslaapje.

#2 - Dagopvang hond: je viervoeter is niet alleen

Ben je de hele dag van huis weg en is je hond dan alleen thuis? Dit kan voor een viervoeter op den duur frustrerend en verdrietig zijn. Een keer een dag alleen is niet erg, maar iedere dag is wat anders. Een hondenleven is al zo kort, daarom is een hondenopvang ideaal. Je kan je hond er voor de dagopvang opgeven, zodat hij gedurende de dag heerlijk kan spelen met zijn soortgenootjes. Ook een wandeling met de grote roedel hoort erbij, als ook een middagslaapje.

Zodra je na het werk je hond ophaalt, heb je een vrolijke en voldane hond bij je. En dit komt ten goede van de gezondheid van je trouwe viervoeter. Een hond die eenzaam is, kan ook uit frustratie je meubels molesteren, het geeft ook stress en je hond kan zelfs agressief worden naar jou. Gun je hond een goed leven, zorg voor hem, en kan je het niet helemaal alleen? Dan schakel je een hondenoppas of dagopvang hond in.

Verras jouw brave hond met een leuk presentje!

Is jouw hond lief geweest en heeft hij of zij goed geluisterd? Verwen jouw hond na een drukke dag op de opvang te verwennen met een leuke box vol verrassingen!

Snuffelbox na dagopvang👉 Kies een leuke themabox!

#3 - Je kan tijdelijk niet voor je hond zorgen

De ideale situatie is natuurlijk dat je er altijd bent voor je hond. Maar er kan natuurlijk iets in je jouw leven gebeuren, waardoor je tijdelijk niet voor je hand kan zorgen. Bijvoorbeeld bij een ziekenhuisopname. Dit is voor beide niet fijn, maar je hebt wel de verantwoordelijkheid om voor je harige metgezel te zorgen.

Als je tijdelijk niet voor je hond kan zorgen, biedt een goede hondenopvang je uitkomst. Je hond kan hier voor een wat langere periode blijven en overnachten. Je hond heeft een duidelijke structuur in zijn dag, beweging en voeding op vaste tijden. Eventuele medicijnen die je hond nodig heeft worden ook toegediend. Ondanks dat je jouw hond vreselijk mist, weet je dat jouw viervoeter in goede handen is.

Wat kost hondenopvang?

Veel hondenbezitters brengen hun honden naar de dagopvang, zodat ze kunnen ravotten en spelen met andere honden. Het huisdier blijft er dan een paar uur, en de eigenaar kan intussen zijn of haar gang gaan. Anderen komen vijf dagen per week voor ongeveer acht uur. De kosten voor zo'n hondenverzorging, inclusief voer en traktaties, lopen in het geval van permanente verzorging aardig op.

Wat kost dagopvang voor honden?

Dagopvang voor honden kost tussen de 10 en 15 euro per dag en 25 euro per nacht, afhankelijk van de duur en soms ook de grote van de hond. Breng je jouw hond bijvoorbeeld 5 dagen in de week naar de hondenopvang, dan kan je rekenen op een flinke korting. Informeer bij de hondenopvang wat het kost voor jouw hond.

Snuffelbox geeft tips voor uitzoeken hondenopvang

Drie honden met iemand van hondenopvangHonden worden meegenomen om een activiteit te doen.

Snuffelbox geeft je tot slot nog een aantal tips waar je op kan letten bij het uitzoeken van een hondenopvang.

Tips vergelijken hondenopvang

  • Bekijk vooraf de hondenopvang. Wat is je eerste indruk als je binnenloopt? Is het schoon en veilig? Is er een hondspeelplaats? Deze vragen worden beantwoord als je vooraf een bezoek brengt.

  • Ontdek of de aangeboden diensten aan jullie wensen en eisen voldoen. 

  • Informeer naar de prijzen en vraag wat er is inbegrepen? Sommige hondenopvangen hanteren één prijs en andere rekenen een basistarief met extra kosten voor aanvullende diensten. 

  • Is het personeel gekwalificeerd? Is er een er een dierenarts in de buurt? En weet het personeel hoe te handelen bij calamiteiten of noodsituaties? Stel deze vragen vooraf. 

  • Draai een proefdag. Om te kijken of je hond het fijn heeft bij de hondenopvang die je hebt uitgekozen, kan je een dagje proefdraaien. Laat niet gelijk je hond een hele week ‘alleen’ achter. Als je hond na de dagopvang vrolijk thuiskomt, dan weet je dat hij het naar zijn zin heeft gehad. Je kan hem de volgende keer met een gerust naar de hondenopvang brengen.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!