Wat is het beste hondenpension? Snuffelbox zocht het uit!

Stel je voor: je hebt een bruiloft in Frankrijk van je zus. Ze gaat eindelijk trouwen met de liefde van haar leven. Je familie is uitgenodigd en ook jullie vrienden reizen af naar het zonnige Château om de bruiloft te vieren. Je bent twee nachten weg, maar wat doe je met je trouwe viervoeter? Hij kan niet mee en oppas heb je niet. Iedereen zit in Frankrijk. Dit is het moment om een hondenpension in overweging te nemen. Snuffelbox vertelt je vandaag alles over het hondenpension.   

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Is het erg om je hond naar een pension te brengen?

We beginnen direct met het behandelen van het moeilijkste punt betreffende deze kwestie. Dit is namelijk een gewetensvraag. De meningen over een hondenpension lopen nogal uiteen. De een vindt het een prettige oplossing en de ander is van mening dat het niet prettig is voor de hond. Op deze vraag is dan ook geen eenduidig antwoord te geven. Jij weet als hondeneigenaar namelijk zelf het beste wat jouw hond nodig heeft. Wel willen we je meegeven dat er behoorlijk wat keuze is wat betreft het kiezen voor een hondenpension. Daarnaast is het altijd fijn om te weten dat er een adres is waar je jouw trouwe viervoeter altijd kunt brengen, ook in geval van nood. Mocht je nadenken over een hondenpension, lees dan verder in deze blog waar je op moet letten bij je keuze. Ben je zelf helemaal van streek voordat je jouw hond naar een hondenpension brengt, dan is het wellicht raadzaam om je beslissing in heroverweging te nemen. Als jij je er absoluut niet prettig bij voelt, dan is het een onverstandige beslissing. Wellicht zijn er, in geval, van nood andere mogelijkheden. 

Je hond naar een hondenpension brengen, is jouw eigen keuze.

Wat kost een hondenpension per dag?

De prijs voor een verblijf bij een hondenpension per dag varieert van gemiddeld €15,- tot €30,- euro per 24 uur. Uiteraard is het ook mogelijk dat er een hoger bedrag wordt gevraagd in het hogere segment. Daarnaast is het mogelijk dat je korting krijgt in het geval dat de hond langer in het hondenpension verblijft of als je meerdere honden tegelijk brengt. Ook het seizoen en de vakanties spelen een rol. Een hondenpension kan zijn prijzen omhoog gooien op het moment dat het vakantie is en veel mensen naar het buitenland vertrekken. 

Welk hondenpension heeft nog plek?

Om hondeneigenaren te helpen in hun zoektocht naar een hondenpension is www.dierenpensionwijzer.nl in het leven geroepen. Op deze website kun je in één oogopslag zien welk hondenpension nog plek heeft voor jouw hondenvriend. Dit is vooral prettig als je op korte termijn een hondenpension zoekt, omdat je bijvoorbeeld naar een begrafenis moet en geen oppas hebt voor jouw trouwe viervoeter. Snuffelbox raadt je echter wel aan om je, mocht je jouw hond voor een langere periode bij een hondenpension laten logeren, in te lezen over verschillende hondenpensions.

Lees je in over de verschillende hondenpensions voor je een keuze maakt.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een hondenpension?

Net als met veel dingen is er eigenlijk geen ‘goed’ of ‘fout’. Welk hondenpensioen goed is, hangt namelijk ook af van jouw eigen verwachtingen. Echter, er zijn wel een aantal punten waar jij als hondeneigenaar op kunt letten bij het kiezen van een hondenpension voor jouw trouwe viervoeter. 

Verblijf

Wordt jouw hond opgevangen in een huiselijke sfeer waar hij het grootste deel van de dag samen met andere honden en mensen binnen en buiten mag doorbrengen of zit hij het grootste deel van de dag in een hondenbench? Jij als hondeneigenaar kent jouw trouwe viervoeter het beste. Het is daarom van belang dat je deze keuze weloverwogen maakt. 

Tip van Snuffelbox: bezoek verschillende hondenpensions in de omgeving. Ga sfeer proeven en laat je informeren. Stel al jouw vragen. 

Prijs 

Goedkoop is gerust niet direct duurkoop, maar houd er wel rekening mee dat er ook een bepaald aandeel aan diensten binnen een prijs valt. Een dierenpension moet ook eten kopen voor de dieren, het personeel betalen, de ruimte onderhouden enzovoort. Ga er daarom vanuit dat je ook meer mag verwachten van een duurder pension. Voor minder geld kan men ook minder aanbieden. 

Tip van Snuffelbox: informeer naar de algehele activiteiten die met jouw viervoeter worden gedaan op een dag. 

Krijgt jouw hond de aandacht die hij verdient in het hondenpension?

Personeel 

Waar een wil is, is een weg en het is ontzettend fijn al mensen zich willen inzetten voor dieren, maar het is ook prettig als er een bepaalde mate aan expertise aanwezig is. Uiteraard is het mooi dat een hondenpension mensen in opleiding heeft en dat er vrijwilligers rondlopen met een gouden hart voor honden, maar het is ook belangrijk dat er genoeg personeel is met kennis van zaken. Beschikt de pensioneigenaar of iemand van het personeel over veterinaire kennis? Heeft het pension de juiste vergunningen? 

Tip van Snuffelbox: bekijk op de website of er informatie staat over de verschillende personeelsleden en of er een vermelding staat van een vergunning. 

Voer 

In een hondenpension zijn genoeg mondjes te voeden. Het zal je dan ook niet verbazen dat voer een grote kostenpost is voor een hondenpension. Het is natuurlijk ‘makkelijk’ om een flinke prijs te vragen voor de opvang van jouw viervoeter, maar de kosten voor voer, personeel en de hypotheek laag houden. De kwaliteit van het voer voor jouw viervoeter is van groot belang. Informeer hier dus naar. 

Tip van Snuffelbox: mocht jouw viervoeter speciaal voer nodig hebben, vraag dan of het eventueel mogelijk is om zelf in voer te voorzien. 

Contactmomenten

Krijg jij regelmatig updates van het hondenpension over jouw trouwe hondenvriend? Uiteraard heb jij waarschijnlijk niet de hele tijd om telefoontjes over jouw hond te ontvangen, maar het is zeker prettig te weten dat het hondenpension betrokken is bij jou en jouw trouwe viervoeter. Berichtjes via WhatsApp of korte mailtjes over jouw viervoeter worden natuurlijk op prijs gesteld. 

Tip van Snuffelbox: geef tijdens het kennismakingsgesprek aan dat je graag dagelijks of om de dag op de hoogte gehouden wordt van de activiteiten van jouw trouwe viervoeter.  

Dit hondenpension biedt een huiselijke sfeer voor jouw viervoeter.

Is jouw hond terug van een gezellig aantal dagen bij het hondenpension en wil je hem een cadeautje geven voor zijn brave gedrag? Koop de Snuffelbox! De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!