Wat is het beste voor een hond om op te kauwen?

De meeste mensen weten dat honden graag kauwen. Je hond voorzien in deze kauwbehoefte kan via kauwspeelgoed of hondenkluiven. Met zoveel soorten kluiven op de markt, kan het moeilijk zijn te beslissen welke de veiligste en gezondste kluiven voor je hond zijn. Hoewel geen enkele hondenkauwsoort zonder risico is, zijn sommige hondenkluiven toch gezonder dan andere. Snuffelbox legt je de verschillende soorten kluiven voor je hond uit om op te kauwen. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Wil je hond kauwen? Geef iets om te kluiven

Kauwen is een natuurlijk gedrag voor alle honden. Het stelt ze in staat de wereld om hen heen te verkennen, hun kaken te oefenen, en zelfs hun tanden schoon te maken. Bovenal houdt het ze geestelijk bezig en verlicht het de verveling. Wanneer honden echter niet de juiste voorwerpen hebben om op te kauwen, kan dat leiden tot destructief kauwen en andere gedragsproblemen.

Het geven van kauwspeelgoed voor honden is een manier om je viervoeter zijn natuurlijke drang om op dingen te kauwen te laten vervullen. Je hond voorzien van smakelijke, eetbare kluiven is een andere manier om aan de kauwbehoefte van je hond te voldoen en tegelijk een smakelijke traktatie aan te bieden.

Het beste voor een hond om op te kauwen zijn botten, pezen of kluiven die gemaakt zijn van 100% natuurlijke producten. Deze zijn gezond, want ze bevatten geen toevoegingen, chemicaliën, lijm (zie je vaak bij geperste botten) en worden niet gebleekt. Bovendien zijn 100% natuurlijke kluiven hypoallergeen, bestaan uit één eiwitbron en zijn vrij van gluten. Daardoor dus ook geschikt voor honden met een allergie.

Hertengewei hond

Natuurlijke hondensnacks van hert zijn een puur genot voor jouw viervoeter. Hertengewei hond is dan ook erg populair. Deze hondenkluifjes gaan niet alleen lang mee, maar hebben een heerlijk smaak en zijn bovendien vaak ook geschikt voor honden die een voedselallergie hebben.

Hertengeweien voor honden bestaan hoofdzakelijk uit calcium en fosfor, maar bevatten ook andere vitale mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, zwavel en zink. Deze mineralen zijn van vitaal belang voor het sterk houden van botten en spieren. Het belangrijkste gezondheidsvoordeel van hertengewei is echter het gebruik ervan om het gebit van je hond te helpen verzorgen. Knagen helpt om plak op de tanden te verwijderen en ze schoon te houden. De meeste gebitslekkernijen op de markt zitten óf vol calorieën, óf zijn broos en kunnen in de bek van je hond afbreken. Hertengeweien zijn geen van beide, en een uitstekende oplossing om je hond te helpen een gezonde bek te houden.

Voordelen hertengewei honden:

 • Zorgt voor minder tandplak en tandsteen.

 • Hypoallergeen en glutenvrij.

 • Hertengeweien breken of verbrijzelen niet. 

 • Zijn niet kleverig. 

 • Geeft geen geur af en ook geen vlekken.

 • Aantrekkelijke smaak voor honden.

Hondenbot of hondenkluif

Een hondenbot of hondenkluif waar je hond lang mee bezig is gemaakt van natuurlijke producten, ze zijn niet bewerkt en bevatten geen chemicaliën. Ze zijn daardoor veilig om op te kauwen.

Echter zijn er ook hondenbotten die lang mee gaan, maar erg gevaarlijk zijn voor je hond. Je hebt bijvoorbeeld botten die verhit zijn en kunnen gaan splinteren tijdens het kauwen. Zoals gerookte botten en parmaham botten. Zo’n hondenkluif kan gaan splinteren in de maag van je hond, wat kan zorgen voor een maagperforatie. Let er dus op dat je altijd een 100% natuurlijk hondenbot of hondenkluif koopt.

Ben je op zoek naar een hondenbot voor een hond met voedselallergie? Kijk dan eens naar 100% natuurlijke Yakmelk staven uit de Himalaya. Deze harde botten zijn hypoallergeen en ideaal voor honden met een allergie, zelf voor honden met een rundallergie. Verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor ze dus geschikt zijn voor kleine hondjes als een Chihuahua tot grote rashonden als een Dobermann.

Voordelen hondenbot:

 • Harde botten die gemaakt zijn van 100% natuurlijke producten.

 • Hypoallergene botten verkrijgbaar. 

 • Verschillende smaken, zoals koffiehout kauwwortel, harde hertenkop huid, bullenstaart, runderkophuid hond en meer.

 • Verschillende maten en dus geschikt voor kleine en grote honden.

 • Zorgt voor een gezond en hygiënisch gebit. 

Honden kauwstaaf en kauwstick

Net zoals alle andere kauwsnacks voor honden is een kauwstaaf of kauwstick gezond voor de gebitsverzorging. De staven hebben de perfect vorm voor een hond om op te kauwen. Dit zorgt voor een extra goede reiniging van het gebit. Er zijn grotere kauwstaven en kleinere kauwstaafjes met verschillende smaken en structuren. Kies de meest geschikte voor jouw hond of puppy en kijk dan of hij of zijn deze ook lekker vindt, want de staven zijn verkrijgbaar in verschillende smaken (kip, rund, lam).

Wil je een gezonde kauwstaaf voor je hond kopen? Kies dan altijd voor 100% gedroogde producten, zoals gedroogd onderhoudsbindweefsel van runderen. Deze kauwstaven bevatten namelijk geen enkele toevoeging, zijn niet gebleekt en bevatten geen lijm (wat je wel vaak ziet bij geperste botten). Ze zijn dus helemaal natuurlijk, smaakvol en goed voor het gebit. Ook geschikt voor puppy’s. Een harde kauwstaaf of kauwstick wordt zachter door het kauwen.

Voordelen kauwstaaf:

 • Verkrijgbaar in verschillende maten (voor kleine en grote honden)

 • Geschikt voor puppy’s om op te kauwen. 

 • Kies voor gedroogde producten, die 100% natuurlijk zijn. 

 • Hypoallergene kauwstaven en -sticks met één eiwitbron zijn vrij van gluten en granen. 

 • Goed tegen tandplak en tandsteen.

Gedroogde bullepees

Een bullepees is een vrij harde kauwsnack, waardoor honden er ook lang mee zoet zijn. Zodra ze er een tijdje op kauwen en kluiven wordt de bullenpees zachter. Dit is een ideale snack tegen tandplak. Bovendien is een gedroogde bullenpees 100% natuurlijk en daardoor ook gezond voor je hond. Naast gezond hondenvoer met vlees, zijn natuurlijk gedroogde snacks, zoals bullenpezen, ideaal als tussendoortje voor je hond.

Aussie kauwt op kauwstickAussie kauwt op kauwstick.

Deze hondensnack bevat geen smaak toevoegingen en is hypoallergeen. Dit komt doordat een bullepees slechts één eiwitbron bevat, namelijk 100% rund. Daardoor is bullepees ook geschikt voor honden met een allergie. Tenzij je hond allergisch is voor rund. Bullenpezen zijn geschikt voor alle volwassenen honden en voor puppy’s van grote rassen. Een bullenpees is zeer geschikt wanneer een pup zijn tandjes gaat wisselen. Ze kunnen zich tijdens het wisselen goed uitleven op deze heerlijke kauwsnack. Haal wel altijd het laatste stukje weg, zodat een pup zich hierin niet kan verslikken.

Voordelen gedroogde bullepees:

 • Gemaakt van 100% rund.

 • 100% natuurlijk, geen toevoegingen.

 • Hypoallergeen en bestaat uit één eiwitbron (rund).

 • Harde kauwsnack hond, waardoor deze lang meegaat.

 • Verwijderd tandplak. 

Snuffelbox inhoud met gezonde hondensnacks

Ons team bij Snuffelbox stelt iedere maand weer een nieuw cadeau voor hond en baas samen, waarin diverse gezonde hondensnacks zijn verpakt. Van kauwsticks en kauwstaven tot overheerlijke en gezonde hondensnoepjes, botten en pezen. Ben je op zoek naar een verrassingspakket voor je eigen hond of voor een hondeneigenaar? Kijk dan eens in onze webwinkel en bestel een Snuffelbox puppy of volwassen hond.


Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!