Wat je moet weten over Franse Bulldog adopteren

Denk je erover om een Franse Bulldog uit het asiel te halen ter adoptie? Frans Bulldogs zijn bijzondere honden. Ze zijn grappig, hebben korte pootjes en grote oren. Als je een Franse Bulldog wilt adopteren is het belangrijk dat je op de hoogte bent van een aantal zaken, zoals het karakter en de veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij dit hondenras. Snuffelbox geeft je hier meer informatie over.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Karakter Franse Bulldog

Franse Bulldog witWitte Franse Bulldog.

Karakter en aard van de Franse Bulldog is veelomvattend. De karakteristieke vleermuisoren, gerimpeld voorhoofd en korte poten maakt dit hondenras uniek. De Franse variëteit van de Bulldog ziet er ook een beetje grimmig uit. Maar deze indruk is bedrieglijk. Het temperament van de Franse Bulldog is evenwicht en braaf, maar ook levendig en koppig. De alerte en trouwe Franse Bulldog is een ideale gezelschapshond en wil altijd dicht bij zijn baasje zijn.

Ze is aanhankelijk, knuffelig en erg sociaal met kinderen. Een Bulldog heeft absoluut direct gezinscontact nodig en is niet geschikt om in een asiel te houden, maar welk hond is dat niet? Een Franse Bulldog adpoteren is dan ook zeker een heel goed idee.

Dit hondenras slaapt veel liever naast je bed (of bij je in bed) en snurkt terwijl ze dat doen. Franse Bulldogs zijn ook goede waakhonden, maar hebben weinig jachtinstinct. Ze zijn daarnaast aanhankelijk en ongecompliceerd met vreemde mensen en andere dieren. Qua karakter zijn Franse Bulldoggen echte vrolijke wezens die een liefdevolle hand nodig hebben, sterke relaties met mensen ontwikkelen en zich graag aanpassen aan het ritme van het leven in het gezin.

Gezondheid Franse Bulldog

Het kleine en sterke hondenras met zijn korte poten en compacte bouw heeft de neiging tot overgewicht. Daarom zijn voldoende beweging en een gezonde hondenvoeding met een hoog vleesgehalte de basisvereisten voor een actief en vitaal leven. Overstappen op ander hondenvoer moet altijd langzaam gebeuren, want Franse Bulldogs hebben door hun ras vaak last van winderigheid en maagproblemen. Als je traktaties en tussendoortjes geeft, zorg dan dat het vetarme producten zijn. Gedroogde Konijnenoren en runderoren zijn ideaal en maken tegelijk de tanden schoon.

Een bekend gezondheidsprobleem bij de Franse Bulldog is een voedselallergie. Besteed daarom speciale aandacht aan het dieet van je hond en aan de ingrediënten van het voer. Een ander belangrijk aspect is de ademhaling. Ze behoren een langere neus te hebben, zodat ze vrij kunnen ademen. Echter door de mode zijn de Franse Bulldogs met steeds kleinere neuzen gefokt, wat tot ademhalingsproblemen leidt en gevolgen heeft voor de gezondheid.

Rassen met korte neuzen vinden het ook moeilijker om af te koelen en gaan daarom vaak met hun buik op de koude vloer liggen. Maar het is niet alleen de kortheid van de neus die problemen veroorzaakt bij de Franse Bulldog. Het ras lijdt ook vaak aan:

  • Oorontstekingen

  • Conjunctivitis

  • Huidplooidermatitis

  • Wiggenwervel vorming

  • Epilepsie

  • Hernia

  • Gevoeligheid van de maag, diarree, winderigheid en voedselallergie

Verzorgingstips bij Franse Bulldog adopteren

De verzorging van de kortharige hond is heel gemakkelijk, maar de Franse Bulldog is gevoelig voor koude en natte omstandigheden. Net als bij andere honden met huidplooien is het belangrijk het gezicht zorgvuldig te verzorgen en de voorhoofdsplooien schoon en glad te houden om ontstekingen te voorkomen.

Oren en ogen hebben bij dit ras meer kans op ontstekingen dan bij andere rassen. Door de vlakke gezichtsvorm, de grote vleermuisoren en de schattige kraaloogjes, hebben deze gebieden meer aandacht nodig. Het is het beste om de oren elke dag te controleren en ze zo nodig schoon te maken. Vooral de plooi onder het ooglid moet altijd drooggehouden worden, want het is de perfecte broedplaats voor bacteriën en een trigger voor ontstekingen.

De Franse Bulldog heeft korte poten, waarbij overmatig trappenlopen niet bevorderlijk is voor de gewrichten. Wil je een Franse Bulldog adopteren houdt hier dan rekening mee. Een huis met een lift of een flat op de begane grond zijn ideaal als ook een woning met een tuin om in te ravotten. Verder zijn het super lieven huisdieren die zo’n 12 jaar oud worden.

Honden cadeau kopen voor kleine Franse Bulldog uit asiel

Hondencadeau voor Franse Bulldog uit asielFranse Bulldog uit asiel.

Voordat je jouw Franse Bulldog uit het asiel ophaalt, wil je natuurlijk een warm thuis geven. Naast de gebruikelijke hondenspullen, zoals mand, drink- en eetbak, hondenspeelgoed, riem en hondenhalsband wil je jouw lieve viervoeter iets speciaals geven voordat je hem of haar gaat adopteren.

Snuffelbox heeft daar uiteraard een prachtige oplossing voor. Verwen je nieuwe harige vriend met een maandelijkse Snuffelbox, welke gevuld is met 2 speeltjes, 2 zakjes met lekkernijen en een gezonde kauwsnack. Iedere maand stelt Snuffelbox op basis van een thema een honden cadeaupakket samen.

Het is een uniek en ook absoluut een perfect cadeau voor hond en baas. Je kan je bovendien abonneren, zodat er iedere maand een cadeaubox vol verrassingen wordt thuisgestuurd naar het adres van de hond en baas. Een ideaal hondencadeau om te geven en te ontvangen!


Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!