Welke hondensnacks zijn er? Lekkere en gezonde hondenkoekjes op een rij!

Trakteer jij jouw hond graag op een lekker tussendoortje? Dat maakt je trouwe vriend vast heel erg blij! Als hondeneigenaar is het soms lastig kiezen tussen alle snacks, want welke snacks zijn er nu echt lekker én gezond? We hebben diverse soorten hondensnacks voor je uitgelicht. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder! 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Honden met Dano snackTegenwoordig zijn er heel veel verschillenden hondensnacks te vinden in de winkel óf online. Heeft jouw hond een speciale favoriete snack of heb je te maken met allergieën en/of een dieet? Dan kan het verstandig zijn om eerst goed uit te pluizen welke snacks je hond wel of niet mag hebben. 

Er zijn veel verschillende soorten hondensnacks. Gaat jouw voorkeur uit naar een gezond tussendoortje? Of kies je liever voor een kauwsnack, trainingssnack óf juist een hele lekkere snack? Kauwsnacks zijn ideaal om te geven wanneer je wilt dat de hond zich lekker vermaakt en geniet van een lekkere snack waarop hij of zij kan kauwen. Een trainingssnack is meer geschikt als beloning voor of tijdens een training óf gewoon omdat het een hele brave hond is. De keuze is hondensnacks is reuze en daarom vertellen we je er graag meer over.  

Wanneer is een hondensnack gezond of ongezond?

In de dierenwinkels en online zijn er verschillende soorten hondensnacks verkrijgbaar. De één gezond en 100% natuurlijk en de ander minder gezond met diverse toevoegingen. Benieuwd waar je het beste op kunt letten bij het uitzoeken van een hondensnack? Kies dan altijd voor snacks zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. Vergeet ook niet om te checken hoeveel suiker erin zit en of het geen andere onnodige ingrediënten bevat. Tegenwoordig worden steeds meer hondensnacks gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten zonder toevoegingen. Twijfel je over de inhoud? Vraag je dierenarts of een medewerker in de winkel.

Donkere hond met kauwsnack

Gezonde snacks

 • Zijn gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten. 

 • Bevatten geen onnodige kleur- smaak- of geurstoffen.

 • Bevatten geen suikers.

 • Ondersteunen het tandvlees en het gebit.

 • Zijn vaak iets duurder dan gemiddeld (tussen de 5 en 20 euro)

Ongezonde snacks 

 • Bevatten veel suikers.

 • Zijn vaak goed te betalen en daarom erg aantrekkelijk om te kopen.

 • Bevatten veel smaak en geurstoffen waardoor honden er erg dol op zijn. 

 • Zorgen voor tandplak en kunnen de maag van de hond van slag brengen. 

Husky's met hondenkoekje

Voordelen van hondensnacks 

Het geven van hondensnacks brengt aardig wat voordelen met zich mee. Het woord koekje zorgt vaak voor een vrolijk moment in huis en er is niets zo leuk als je hond zien genieten van zijn favoriete snack. Gezonde hondensnacks kunnen ook een verzorgde functie hebben en bevatten goede voedingsstoffen welke bijdragen aan de algehele gezondheid van de hond. Andere voordelen zijn:

 • Je kunt je hond op een makkelijke manier belonen voor goed of positief gedrag. Heel handig wanneer je de hond iets nieuws wilt aanleren. 

 • Het versterkt de band tussen jou en de hond en draagt bij aan een positieve relatie tussen jou en je viervoeter. 

 • In het geval van kauwsnacks; kluiven en kauwen is goed voor het gebit van de hond en versterkt de tanden. 

 • In een moment van spanning kun je de hond afleiden met een lekkere snack. Op deze manier leert je hond te begrijpen dat het niet nodig is om zenuwachtig te raken van een bepaalde situatie. Laat je altijd goed adviseren door een deskundige trainer of dierenarts. 

Nadelen van hondensnacks 

Aan het (regelmatig) geven van hondensnacks kunnen ook een aantal nadelen kleven. Denk hierbij aan een hond die bepaalde snacks niet goed kan verdragen, overgewicht en tandplak. Krijgt jouw hond bijvoorbeeld jeuk na het geven van een bepaalde snack? Dan kan het zijn dat hij allergisch is voor een bepaald bestandsdeel of ingrediënt. Het is daarom belangrijk om goed uit te zoeken welke snacks wel en niet goed passen binnen het dieet van de hond. Andere nadelen zijn: 

 • Geef je teveel snacks? Dan kan je hond hiervan aankomen en dat is niet altijd wenselijk. Houd het gewicht van de hond goed in de gaten. Bij twijfel altijd een dierenarts inschakelen. 

 • Wanneer jouw hond gewend is om regelmatig een koekje te krijgen kan het bepaald schooigedrag ontwikkelen. Dit is vervelend voor de hond en voor jouzelf. Verras je hond zo nu en dan met een hondensnack en probeer de dagen en tijden daarin sterk te variëren.

 • Heeft jouw hond snel last van tandplak? Dit kan (naast voeding) ook komen door hondensnacks. Er zijn diverse hondenbotten verkrijgbaar die bijdragen aan een gezond gebit. Het kan ook verstandig zijn om regelmatig de tanden te poetsen van jouw hond om tandplak te verminderen. De ene hond heeft meer aanleg voor het creëren van tandplak dan de ander. Dit kun je altijd navragen bij je eigen dierenarts.

Hond met yak snack

Welke soorten hondensnacks zijn er?

 • Gedroogde hondensnacks

 • Gebakken hondensnacks 

 • Natuurlijke hondensnacks 

 • Duurzame honden snacks

 • Vegetarische hondensnacks

 • Kauwsnacks voor honden

 • Trainingssnacks voor honden

 • Hypoallergene hondensnacks

 • Tandverzorgende hondensnacks (dental snacks)

 • Puppysnacks

Gedroogde hondensnacks 

gedroogde lam blokjes

Ben jij al bekend met gedroogde snacks? Je ziet ze vast weleens liggen in de winkel. Gedroogde snacks hebben als groot voordeel dat ze (vaak) maar uit één dierensoort bestaan. Denk hierbij aan kippennekjes, runderkophuid, files en oren. Gedroogde snacks zijn compleet vrij van chemische toevoegingen en bevatten daarnaast ook geen graan of gluten. Ideaal voor honden met bepaalde allergieën of gezondsheidsproblemen. Bij de bekende (online) dierenwinkels zoals Petsplace, Medpets.nl en Voeronline.nl vind je een groot assortiment aan gedroogde snacks.

Dano biologische rund varken en kip snoepjes

Deze súper lekkere mini snacks van DANO zijn biologisch zonder kunstmatige toevoegingen. Deze gedroogde mini snacks zijn ideaal om mee te nemen tijdens de training óf om je hond gewoon lekker te verwennen met een gezonde traktatie.

Braaaf visstrips

De Braaaf Zalmstrips zijn gemaakt van 100% gedroogde wilde zalm en bevatten slechts 3,8% vet. Zalmstrips bevatten essentiële omega 3 vetzuren voor een gezonde huid en vacht. De snacks van Braaaf bevatten geen toegevoegde kunstmatige geur- en kleurstoffen. Ideaal om te voeren aan je geliefde viervoeter dus! De snacks van Braaaf komen ook regelmatig terug in onze boxen. 

Vers gebakken hondensnacks 

Ovengebakken snacks voor honden zijn een heerlijke en gezonde traktatie! Bij Snuffelbox kiezen we ook regelmatig voor deze snacks omdat ze 100% natuurlijk zijn en erg geliefd zijn bij honden. De ovengebakken snacks van Ciao Milton komen bijvoorbeeld een paar keer per jaar terug in onze boxen. Dit zijn versgebakken natuurlijke koekjes zonder suiker, zout of andere toevoegingen. De koekjes zijn overigens ook gluten- en graanvrij. Ook het merk Ovenbaked Tradition maakt heerlijke ovengebakken snacks voor honden. Wil je graag je eigen hondenkoekjes bakken? Ook dit is mogelijk! Bij Snuffelbox bieden we leuke (digitale) bundels aan met hondenkoekjes recepten. 

📣 Tijdelijke actie: nu tijdelijk voor slechts € 9.95 (i.p.v. € 14,95). Bestel snel om nog van deze korting te profiteren.

Natuurlijke hondensnacks 

Lamslong

Natuurlijke hondensnacks zijn snacks zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. Het zijn snacks gemaakt van één diersoort en bevatten geen onnodige toevoegingen. Deze hondensnacks zijn erg gezond en zijn ideaal voor honden die een specifiek dieet volgen omdat ze bijvoorbeeld allergisch zijn voor één of meer diersoorten of dierlijke eiwitten. Voorbeelden van natuurlijke snacks zijn de lamslong, konijnenoren met vacht, lams- en kipfilets, lamspensstaafjes, zalmhuiden en nekspieren. Je kunt deze snacks vinden bij de betere dierenspeciaalzaak of online zoals de merken Braaaf en Dailymeat.

Riverwood Quail met Ostrich

Een andere fijne snack zonder kunstmatige toevoegingen is die van Riverwood. Riverwood snacks bestaan uit een combinatie van twee unieke soorten vlees of vis, iedere variant bevat daardoor tenminste 31% vlees.

De Riverwood snacks zijn graan- en glutenvrij en bevatten geen kunstmatige geur-, kleur-, of smaakstoffen. De Riverwood snacks zijn geschikt voor honden van alle rassen met een leeftijd van tenminste 10 weken.

Duurzame hondensnacks

Denzel's Superfood kauwstaafjes

Duurzame hondensnacks zijn snacks die lang meegaan zoals een hertengewei, Yak-, nylon-, koffiehout en olijfhoutbotten. Daarnaast heb je ook snacks met recyclebare verpakkingen zoals die van Denzel's! De hondensnacks van Denzel's zijn daarnaast graanvrij en bevatten veel vers vlees of vis in combinatie met fruit en groente. De snacks zijn vrij van kunstmatige toevoegingen en bevatten enkel 100% natuurlijke ingrediënten. De hondensnacks van Yora zijn duurzaam en beter voor het milieu omdat ze gemaakt zijn van Nederlandse larven. De snacks van Yora zijn dankzij de hypoallergene formule ook geschikt voor voedselintoleranties, huidaandoeningen en voor gevoelige darmen. 

Vegetarische hondensnacks

Denzel's vegetarische snacks

Wist je dat er tegenwoordig ook vegetarische én zelfs vegan hondensnacks bestaan? Ideaal voor honden die geen vlees verdragen. De Plant-Based hondensnacks van Denzel's zijn gemaakt van pindakaas, banaan en boerenkool. Genieten maar! Een andere favoriet: de Doggy Dental snacks van Edgard & Cooper zijn gemaakt van 100% plantaardige ingrediënten. Goed voor de tanden en volledig vrij van dierlijke eiwitten. 

Bij Snuffelbox vinden we het heel erg belangrijk om sterk te variëren qua snacks in onze boxen. Je zult daarom regelmatig vegan snacks terugvinden in de box. 

Kauwsnacks voor honden

Witte hond met kauwsnack

Is jouw hond dól op kluiven en ben je daarom op zoek naar een veilig én lekker bot? Wanneer jouw hond graag kluift is het belangrijk dat je kiest voor een veilig bot. Kauwen is goed voor het gebit en zorgt voor enorm veel plezier bij de hond. Bij de dierenwinkel kun je een groot assortiment aan kluifjes en botten vinden. Wil je graag meer informatie over alle soorten kluiven en botten? Lees dan ons speciale hondenbotten blog

 • Geperst hondenbotten

 • Gerookte hondenbotten

 • Nylon hondenbotten (Nylabones)

 • Runderhuid botten

 • Mergbeenderen voor honden

 • Olijfhout hondenbot

 • Koffiebomen hout hondenbot

 • Alternatieve kauwsnacks

Trainingssnacks voor honden 

Je kent ze vast wel! Dé ideale trainingssnoepjes voor je hond. Dit zijn kleine, smakelijk en zachte snacks die makkelijk mee te nemen zijn. Ideaal wanneer je jouw hond een nieuw trucje wilt leren óf wanneer je graag met je hond traint. Dankzij de sterke smaak en geur van deze snacks zorg je ervoor dat je de aandacht altijd bij jou of uhm... Bij het snackje is! ;-) Trainingssnacks kun je bij iedere dierenwinkel kopen. 

Hypoallergene hondensnacks

Vleesstrips lam 100 gramHeeft jouw hond een bepaalde allergie of intolerantie voor snacks of voer? Dan kun je ervoor kiezen om heel gericht te zoeken naar snacks met een enkel eiwitten bron. Dit zijn snacks gemaakt van een diersoort (vaak de minder voorkomende diersoorten zoals: lam, hert, paard, eend of vis) en bevatten geen kunstmatige toevoegingen, gluten of graan. Deze snacks noem je hypoallergene snacks en zijn erg geschikt voor honden met een gevoelige maag. Deze hondensnacks passen erg goed in een eliminatiedieet.

Heeft jouw hond regelmatig last van jeuk of een overgevoelige maag? Met behulp van de dierenarts kun je uitsluiten waar jouw hond eventueel gevoelig voor is. Je kunt tegenwoordig bij steeds meer dierenwinkels en webshops voer én snacks vinden voor honden die enkel hypoallergene snacks verdragen. 

Tandverzorgende hondensnacks (dental snacks)

Dental snack Edgard & Cooper

Heeft jouw hond last van tandplak? Dan kan het raadzaam zijn om regelmatig een tandverzorgende snack aan te bieden. Deze hondensnacks zorgen voor een goede poetsbeurt wat bijdraagt aan een gezond en sterk gebit. Tandplak kan helaas erg koppig zijn, daarom is het belangrijk dat je een Dental Stick kiest dat lang meegaat zodat de hond veel moet kauwen. Kauwen is enorm belangrijk voor een hond en zorgt voor een schoon en fris gebit.

De Doggy Dental snacks van Edgard & Cooper zijn gemaakt van 100% plantaardige ingrediënten en bevatten weinig calorieën zodat je hond zorgeloos kan genieten van een lekker én gezond tussendoortje. 

Golden Retriever Lewis ChewBello'sDe Flex-Brush kauwsnack van Chew Bello's is een unieke kauwsnack dat is ontworpen om het kauwinstinct van jouw hond te stimuleren. Daarnaast draagt het bij aan een schoon gebit! Deze kauwsnack is gemaakt van zeewier en is volledig graanvrij. Bij Snuffelbox hebben we goede ervaringen met de Flex-Brush van Chew Bello's en daarom kom je deze snack regelmatig tegen in één van onze boxen.

Puppysnacks

Boxby mini bites puppy & adult

Hoera! Je hebt een puppy in huis, tijd om heerlijk te genieten met je nieuwe beste vriend. Wil jij jouw pup graag verwennen met een lekkere beloning? Dan ben je vast benieuwd welke snacks je mag geven. We hebben dit voor je uitgezocht. 

In principe mag een pup bijna alle soorten hondensnacks. Het is natuurlijk wel belangrijk om dit rustig op te bouwen en uit te vinden welke snacks passen bij het gewicht en de grootte van de pup. We adviseren om zeker in het begin zachte kleine snoepjes te geven bij training of als beloning. Wanneer de pup wat groter is kun je dit afwisselen met een groter hondenkoekje of hondensnack. 

Onlangs schreven we een blog over de leukste cadeau voor pups, deze blog kun je hier lezen. Bij Snuffelbox bieden we ook een speciale Puppybox aan! Een box vól heerlijke puppy snacks & speeltjes waarmee je jouw pup kunt verrassen. Benieuwd geworden? Neem dan zeker eens een kijkje! 

Witte pup met Snuffelbox Puppybox

Hondensnacks nodig?

Zelf online shoppen

Bestel je jouw hondensnacks het liefst online? Je kunt hondenkoekjes makkelijk en snel online bestellen. Ook biologische of hypoallergene snacks bestel je makkelijk via bol.com, Petsplace.nl en Voeronline.nl.

Ontvang automatisch snacks via Snuffelbox

Wil je niet steeds zelf online shoppen maar in plaats daarvan tijd spenderen aan jouw hond? Meld je aan voor Snuffelbox (claim de aanbieding) en ontvang iedere twee maanden automatisch speeltjes, snacks en kauwproducten, afgestemd op jouw hond.

Zelf hondensnacks maken

Je kunt natuurlijk ook tijd vrij maken en gezellig samen met jouw hond hondensnacks maken. Kijk onderstaande video voor inspiratie!

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!