Wereld record doga: yoga met je hond

In Hongkong hebben 270 yoga fanatiekelingen samen met hun honden het wereldrecord 'Doga' verbroken. Bij Doga beoefen je samen met je hond ontspanningsoefeningen om lichaam en geest weer in balans te krijgen.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Volgens de lokale Doga lerares is het dé manier om een goede band met je huisdier te krijgen!

Het bestaande record is in Amerika bereikt, met 265 baasjes en hun viervoeter. Volgens de organisatoren maakt deze recordpoging een goede kans om opgenomen te worden in het boek Guinness World Records.

Doel van doga

yoga hondDoga is bedoeld om de relatie tussen baasjes en hun puppies te verbeteren. De honden worden bij deze vorm van yoga namelijk gemasseerd, maar ook gestrekt en uitvoerig geaaid terwijl de baasjes hun spieren trainen door allerlei posities in te nemen. De doga-lerares:

De honden lijken het lekker te vinden en voor de eigenaren is het ontspannend en leuk om te doen.

Doga: yoga met honden. Doga wordt steeds populairder:

In Hongkong hebben veel mensen een hond, maar wordt die meestal uitgelaten door een hulpje omdat de baasjes extreem lange werkdagen draaien. Erg zonde, want pas na een uur uitlaten ontstaat een goede binding met je huisdier. Zestig minuten doga per week zorgt ervoor dat het contact hersteld wordt. Baasjes en honden varen hier wel bij.

Uiteraard is het wèl belangrijk om te zorgen voor een goede verdeling tussen je werk en je hond. Zorg ervoor dat je hond goed gesocialiseerd wordt als pup zijnde en dat je hond elke dag op tijd een goede wandeling krijgt en de nodige quality time!

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!