Winkelen? Gebruik de honden parkeerplaats!

Afgelopen week verscheen op Facebook het bericht dat een hondeneigenaar zijn hond bij een supermarkt had neergelegd, terwijl hij even om een boodschapje ging. Hij deed dit wel vaker en het leverde nooit problemen op. Tot die noodlottige dag...

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Veilige parkeerplaats voor jouw hond

Parkeerplaats hondZijn hond heeft een flinke schop in zijn buik gekregen van een voorbijganger, wat leidde tot een beschadigde nier met de dood van de hond als gevolg. Lees hier het volledige bericht. Amerikaan Todd Schechter heeft een nieuwe oplossing bedacht: de honden parkeerplaats! Zodoende kan je toch je hond meenemen als je even voor een boodschap weg moet, maar nu kan je hond veilig op je wachten.

Bench

Het is feitelijk een kleine bench die je openmaakt met een gepersonaliseerd pasje. Hierna kan je hond er veilig in verblijven, want hij kan niet zomaar door andere voorbijgangers meegenomen worden. Gebruikers moeten een vaccinatiebewijs van hun hond kunnen laten zien. Daarnaast kan de hond maximaal drie uur op een dag in een parkeerplaats verblijven, om een te lange opsluiting te voorkomen. Als iemand zijn hond toch te lang opgesloten laat, dan komt er een medewerker langs en dan wordt de hond opgehaald en naar het kantoor gebracht. In de 'benches' zit een ventilator zodat het niet te warm kan worden.

Bij IKEA in Cologne, Duitsland, hebben ze ook honden parkeerplaatsen. Hier zijn het alleen geen afgesloten plekken voor honden, maar is het wel een schaduwrijke plek met drinkbak. Ikea heeft dit initiatief genomen om te voorkomen dat mensen hun honden tijdens de warme zomermaanden toch in de auto laten zitten.

Bron: The Bark

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!