NIEUWE AANBIEDING:

GRATIS BONBON-BOX SPEELTJE!

Bij een 6- of 12-maanden abonnement.

CLAIM AANBIEDING

Zijn honden jaloers?

Vraag jij jezelf af of jouw hond jaloers is? Honden kunnen jaloers zijn en in deze blog lees je daar meer over.

dog lying

Kunnen honden jaloers zijn?

Deze vraag houdt onderzoekers al een hele tijd bezig. Maar tot op heden is het nog steeds niet officieel bevestigd of honden jaloerse gevoelens kunnen ervaren. Er werden wel al wat testen uitgevoerd om het gedrag van de hond beter te kunnen begrijpen. Zo werden 36 hondeneigenaars gevraagd om geconcentreerd te spelen met enkele objecten: een boek, lantaarn en een pluchen hond*. Het resultaat:

  • De testhonden reageerden compleet anders op het pluchen knuffeldier dan tegenover de andere 2 objecten:

  • 1 op 4 honden ging zelf agressief reageren tegenover het knuffeldier.

  • Andere honden gingen hun baasje afleiden door tussenbeide te komen staan of hun baasje te duwen.

  • Sommige honden gingen zelf blaffen en huilen bij aanwezigheid van de knuffel, terwijl er bijna geen merkbare emoties waren tegenover de 2 overige objecten.

Maar lang niet alle honden in de studie reageerden zo. Daaruit leidt de vraag: is de ene hond jaloerser dan de andere? Of ervaarden deze honden het speeltje gewoon niet als 'echt'*? We kunnen dus niet met 100% zekerheid vaststellen dat honden 'jaloezie' hetzelfde ervaren als mensen. Maar deze honden drukken hun jaloezie alvast op een héél komische wijze uit!

Is jouw hond het jaloerse type?

honden met baasjes in zonsondergangLaat het ons weten via social media! We kijken ernaar uit om jullie verhalen te lezen!