5 ideeën voor hondenspel

Een hondenspel mag niet ontbreken bij je dagelijkse routine. Zoek je een leuke en gemakkelijke manier om je hond te vermaken en uit de problemen te houden? Probeer een paar leuke spelletjes toe te voegen naast de dagelijkse wandelingen. Snuffelbox heeft 5 leuke hondenspelletjes op een rij gezet die je samen met je hond kan doen.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hond in ballenbakEen hondenspel in de ballenbak, waarom niet?

5x hondenspel: leuke spelletjes met je hond

Een hondenspel is een geweldige manier om je viervoeter actief, bezig en uit de problemen te houden. En het beste van alles is dat een hondenspel een hoop plezier voor zowel jou als je hond oplevert. Weet je niet waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen, Snuffelbox heeft 5 hondenspellen voor je uitgezocht. Van het gebruik van een flirtpole tot spelen met de frisbee en denkspelletjes hond. 

#1 - Gebruik een flirtpole hond

Op zoek naar een makkelijke en leuke manier om je actieve hond te vermaken? Zoek niet verder dan een flirtpole hond. Het gebruik van een flirtpole, ook wel flirtpaal of flirtstok genoemd, is een uitstekende manier om je hond mentaal en fysiek uit te dagen en actief te houden. Een flirtpole hondenspel is daarom ook ideaal voor honden met veel energie, omdat één snelle sessie je hond echt kan uitputten.

Een flirtpaal is een lange stok met een touw aan het uiteinde. Aan het eind van dat touw zit een lokmiddel dat wordt gebruikt om je hond te verleiden tot jagen. Flirtstokken zorgen voor veel beweging en ze zijn mentaal stimulerend. Ze zijn een manier om je hond zijn natuurlijke prooidrift te laten gebruiken op een niet-destructieve manier. En ze zijn een prima manier om wat basisimpulscontrole te oefenen, zoals loslaten op commando.

Denk er bij het spelen aan om je hond ook geregeld te laten ‘winnen’ of het lokaas te laten vangen als beloning. Het spel wordt namelijk nog leuker en interessanter als je hond zo nu en dan wint. Het zal je viervoeter ook aanmoedigen om te blijven spelen. Als ze die kans niet krijgen om te winnen, kunnen ze ontmoedigd raken en ongeïnteresseerd in het hondenspel. Je kunt je eigen flirtpaal maken met een pvc-buis, bungeekoord en een hondenspeeltje. Natuurlijk kun je ook online een flirtpole kopen. 

Vergeet niet om het langzaamaan te doen als je net begint met dit hondenspel. Het gebruik van een flirtpaal met je hond is erg belastend, en het kan ruw zijn voor de gewrichten van je hond. Als je hond in het begin niet erg actief is, begin dan met korte sessies en werk op naar langere sessies van dit hondenspel.

#2 - Touwtrekken met hond

Touwtrekken is voor veel hondeneigenaren een favoriet hondenspel. Touwtrekken met de baas is namelijk leuk, boeiend, een geweldige lichamelijke oefening en het is bovendien een goede manier voor honden om de impulscontrole te oefenen. 

Denk eraan om bij het touwtrekken met je hond de basisregel op te volgen: het spel stopt als de tanden van je hond je huid raken. Sommige honden kunnen hier meer moeite mee hebben dan andere, omdat touwtrekken sommige honden (pups) behoorlijk opgewonden maakt. Als je stopt als hun bek je hand raakt, heeft je hond dit snel genoeg door.

En, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zal het spelen van touwtrekken met je hond hem niet agressief maken, noch zal het laten winnen je hond dominant maken. Sterker nog, je hond laten winnen maakt het hondenspel nog boeiender. 

Hond kauwt op wit touw hondenspeelgoedTouwtrekken is een leuk spelletje voor hond én baasje.

#3 - Speel frisbee met je hond

Een ander leuk hondenspel is spelen met de frisbee. Frisbeeën is een gevorderd hondenspel van apporteren, omdat het je hond stimuleert om over lange afstanden te jagen. Een spelletje hondenfrisbee geeft een goede lichaamsbeweging. En het is erg leuk voor honden die een natuurlijke drang tot jagen hebben.

Als je hond niet weet hoe hij een frisbee moet vangen, begin dan met een zachte frisbee. Traditionele plastic frisbees zijn vrij hard, dit kan je hond ontmoedigen om te spelen als de frisbee de kop van je hond raakt. Oefen door je hond enthousiast te maken door de frisbee niet te ver te gooien of over de grond te rollen. Moedig ze aan als ze het beginnen te achtervolgen. Als je hond eenmaal enthousiast is om de frisbee te willen vangen, maak dan de afstand steeds wat groter.  

#4 - Hondenspel zelf maken: hindernisparcours

Je kan ook een hondenspel zelf maken door een hindernisparcours uit te stippelen. Het is een leuke manier om je hond wat nieuwe trucjes te leren. Bovendien is het een geweldige bron van mentale stimulatie en lichamelijke oefening voor je hond. Het is dan ook vermoeiender dat een wandeling van een aantal kilometer. Je kan een behendigheidsparcours in de winkel kopen, maar je kan ook dit hondenspel zelf maken met bijvoorbeeld mini kegels, een touw, een hoelahoep en een trapje. Creëer een prachtig hindernisparcours en beleef samen veel lol. 

Hond doet aan agilityZet een leuk parcours voor je hond uit met allerlei hindernissen.

#5 - Hondenspelletjes voor binnen

Als het buiten regent zijn hondenspelletjes voor binnen een ideale manier om je viervoeter toch mentaal uit te dagen. Er zijn genoeg hondenspelletjes waar je viervoeter meer moeite voor moet doen, zodat het hem dit ook moe maakt. Een hondenpuzzel met lekkernijen onder de puzzelstukjes verstopt of een Kong die met lekkers gevuld is, zijn enkele voorbeelden.

Het gebruik van een gevulde Kong, een hondenpuzzel of een voedseldispenser is een van de gemakkelijkste hondenspelletjes om met je hond te spelen. Het is leuk, het moedigt hem aan om zijn natuurlijke instinct te gebruiken en het is mentaal stimulerend. 

Denkspelletjes en zoekspelletjes zijn een ander geweldig hondenspel, want ze geven je hond op een leuke (en lekkere) manier een mentale training. Het is bovendien ook een prima manier om je hond te laten werken voor iets lekkers. Snuffelmatten zijn hier bijvoorbeeld ideaal voor. Ze zijn vrij gemakkelijk thuis te maken als je wat knutselt. Je kunt ook een handdoek gebruiken en die opvouwen om er wat lekkers in te verstoppen.

Is het slecht weer buiten? Kijk dan eens naar deze leukste hondenspellen voor binnen.

Corgi met een hondenpuzzelAls het buiten regent zijn hondenspelletjes voor binnen een ideale manier om je viervoeter toch mentaal uit te dagen.

Gezonde traktatie voor tussendoor

Wil je jouw trouwe viervoeter een gezonde traktatie geven? Geef dan een Snuffelbox cadeau. De Snuffelbox bevat vijf hondenproducten, waaronder twee hondenspeeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte hondenbox met speelgoed en gezonde traktaties of koop eenmalig een Snuffelbox. De hondensnoepjes die tot de Snuffelbox inhoud behoren, kan je als beloning geven tijdens goed gedrag bij het hondenspel.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!