5 soorten speelgoed voor je hond die helpen tegen verveling

Het klinkt je wellicht vreemd in de oren, maar wij mensen zijn echt niet de enige die zich soms stierlijk kunnen vervelen. Ook onze huisdieren, en dan met name onze katten en honden, herkennen dit gevoel. Het grootste deel van de dag ligt een hond vredig te slapen, maar zodra hij wakker is wil hij zijn energie kwijt. Helaas hebben wij niet altijd tijd om onze viervoeter te vermaken. Daarom komt Snuffelbox vandaag met tips en vijf soorten speelgoed voor je hond tegen verveling.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hoe weet je of een hond zich verveelt?

Wanneer wij mensen ons vervelen, kunnen wij dit probleem makkelijk oplossen. We kunnen aan anderen kenbaar maken dat we ons vervelen en we kunnen zelf besluiten om een activiteit te ondernemen. Onze hond kan ons dit helaas niet vertellen, maar dat betekent niet dat hij het ons niet kan laten weten. Er zijn een aantal signalen die onze hond vertoont om ons te laten weten dat hij zich verveelt. 

 • Een hond die zich verveelt maakt in hoge mate spullen stuk. Natuurlijk maakt iedere hond wel eens iets kapot, bewust of per ongeluk, maar wanneer je hond je kleding, meubelstukken en andere eigendommen stelselmatig kapotmaakt, kan dit wijzen op verveling. 

 • Trekken aan de lijn, uithalen naar andere honden, spullen kapotmaken en ander ongehoorzaam gedrag kunnen het resultaat zijn van verveling. 

 • Blaffende honden bijten niet, maar het kan wel heel onaangenaam zijn als het blaffen de gehele dag doorgaat. Aanhoudend blaffen kan een teken van verveling zijn. Het is eigenlijk de manier van de hond om je met zijn stem te laten weten dat hij zich verveelt. 

 • Je hond kan zijn energie maar moeilijk kwijt en heeft bepaalde hyperactieve uitbarstingen. 

 • Je tuin ligt vol met omgeploegde aarde en dit komt niet door een mol die zijn weg naar jouw keurige tuintje heeft gegraven, maar door je grootste dierenvriend. Je hond graaft vaak en veel kuilen in de tuin. Dit kan duiden op verveling. 

 • Neemt je viervoeter tijdens het wandelen geregeld de benen om vervolgens een tijd weg te blijven of strompelt hij juist afwezig achter je aan? Ook dit kan wijzen op een hond die zich uitermate verveelt.

Hond verveeld zichEen hond die zich verveelt.

Wat kan ik doen als mijn hond zich verveelt?

Gelukkig is verveling geen onoverkomelijk probleem en kan jij als baasje verschillende dingen doen om jouw hond te vermaken en de verveling tegen te gaan. 

 • Wanneer je met je hond gaat wandelen kun je eens een andere route kiezen dan steeds maar hetzelfde rondje in het park. Zoek ook eens een leuke plek uit tijdens de wandeling om een bal voor je hond te gooien. Je hond actief bezig houden, zorgt er namelijk ook voor dat hij uitgeput kan gaan slapen om genoeg energie te verzamelen voor de volgende activiteit.

 • Daarnaast kun je ook met jouw hond gaan sporten. Honden vinden het heerlijk om een lekker stuk te rennen en sommige honden zijn ook niet vies van een stukje zwemmen. 

 • Plan dagelijkse speelmomentjes met je hond in. Laat je hond bijvoorbeeld een knuffel zoeken die je hebt verstopt op een plek in huis. Wij hebben een aantal speeltjes op een rij gezet voor je hond die helpen tegen verveling

 • Train je hond met denkspelletjes of leer hem apporteren en speuren. Je kunt je hond natuurlijk belonen met een trainingssnoepje. 

 • Bezoek plekken waar veel honden samenkomen, zoals hondenstranden en -speeltuinen, waar je hond zich lekker kan uitleven met andere honden. 

Hond rent met stok over grasveldEen hond is lekker aan het spelen.

Waarmee kan een hond zichzelf vermaken?

Je hebt veel mogelijkheden om je hond actief en blij te houden, maar er zullen ook momenten zijn dat de hond zichzelf even moet zien te vermaken. Daarom heeft Snuffelbox vijf soorten speelgoed voor je hond die helpen tegen verveling voor je op een rij gezet. 

Denkspelletjes

Net als mensen hebben honden ook behoefte om hun hersenen te trainen. Denkspelletjes voor dieren nemen zelfs toe in populariteit en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan een hondenpuzzel van kunststof of een zachte snuffelmat met verschillende verstopplekken. Dit is een van de speeltjes voor een hond die helpt tegen verveling.

Kauwen, kauwen en nog eens kauwen

Wie denkt dat eten geen energie verbruikt, maar alleen energie oplevert, heeft het mis. Kauwen op iets is voor honden een hele activiteit. Het is zelfs zo dat twintig minuten sabbelen en kluiven op een lekker sappig bot evenveel energie verbruikt als een wandeling van zestig minuten.  

Frenchie is aan het kauwen op kauwstaafEen hond kauwt op zijn heerlijke snack van Pedigree.

Kong

De Kong is hét geliefde kauwspeelgoed van jouw viervoeter en eigenlijk ook van jou, want met de Kong kan jouw hond zich voor langere tijd zelf vermaken. Dit speelgoed Zoals hierboven benoemd vinden honden het heerlijk om te kauwen op een lekker bot of op een andere snack, maar kauwen op speelgoed biedt ook rust en ontspanning voor je hond en het speelgoed helpt tegen verveling én het is goed voor het gebit van jouw harige vriend. Veel speelgoed voor honden in niet bestand tegen het kauwen van jouw hond, maar de Kong wel. Vul de Kong met een vulling waarvan jij weet dat je hond deze heerlijk vindt en je hond is uren zoet. Dit is het ideale speelgoed voor jouw hond dat helpen tegen verveling.

Automatische ballenwerper

Apporteren en de bal halen zijn de activiteiten die jouw hond het liefste doet, maar wanneer jij na twintig minuten gooien moe bent, is jouw viervoeter dat misschien nog wel niet. Met deze automatische ballenwerper wordt de bal tussen de twee en de tien meter ver geworpen. Er zijn negen verschillende afstanden en zes verschillende werphoeken. Daarnaast zit er een sensor in het apparaat die ervoor zorgt dat de bal niet wordt weggeschoten als de snuit van de hond in de werphoek ligt. Verder bevat de ballenwerper een rustfunctie om te voorkomen dat de hond zichzelf uitput. Dit is het ideale speelgoed voor jouw hond dat helpen tegen verveling.

Hond speelt met balEen hond staat klaar om de bal te vangen.

Samen spelen

Twee zijn beter dan één en dit geldt voor veel dingen. Regel een leuke speeldate voor je hond en geef hen speelgoed dat ze samen kunnen gebruiken. Niks is zo leuk als twee honden samen zien spelen. Geef de honden bijvoorbeeld een lang trektouw waar zij beide aan één zijde aan kunnen trekken.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!