Chebo hond is uniek in zijn uiterlijk

Iedere Chebo hond is bijzonder en uniek in zijn uiterlijk. Met zijn stralende glimlach geniet hij van zijn leven. Hij leeft in het moment en is gemakkelijk te behagen. Zijn rustige, onopvallende karakter maakt hem tot een ideale metgezel in het dagelijks leven. Alles wat je wilt weten over een Chebo hond heeft Snuffelbox voor je uitgezocht. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Wat is een Chebo hond?

Ook al klinkt de naam van dit hondenras vrij onbekend, de Chebo hond is geen nieuw ras. Dit ras kent dezelfde rassencombinatie als de Elo. Deze rassen zijn de Chow-Chow, Eurasier en Bobtail. Sinds 2016 zijn deze honden onder de rasnaam Chebo verenigt. 

In Duitsland gefokte Chebo's bestaan al sinds 1987, maar in tegenstelling tot de oorspronkelijke Chow-Chow, Eurasier en Bobtail heeft de Chebo geen uniform uiterlijk. Zelfs na zo’n 35 jaar fokken met de Elos, en dus uiteindelijk de Chebo, is het uiterlijk nog altijd een heel individueel en uniek ras. 

Het uiterlijk is voor Chebo-fokkers dan ook niet zo belangrijk - het fokdoel waaraan de liefhebbers van dit ras zich hebben gewijd is veeleer het bevorderen van wenselijke gedragseigenschappen en de gezondheid. Zo varieert hun uiterlijk van heel dicht bij de Chow-Chow tot het langharige grotere Eurasier-type, dat ook de klassieke Bobtailkleuring kan hebben. De balans van het karakter, hun vriendelijkheid en soms zelfs stoïcijnse kalmte is wat veel meer telt voor de officiële Chebo-fokkers.

Ben je nieuwsgierig naar de Bobtail, een van de rassen waarmee de Chebo gefokt is, kijk dan eens hier.

Shebo hondIs het niet een prachtige hond?

Voor wie is een Chebo geschikt?

Chebo honden zijn bescheiden, maar niet veeleisend, attent en betrouwbaar, maar niet naïef. Dit hondenras is geschikt voor jong en oud, want de Chebo is ook nog eens dol op kinderen. Een echte familiehond. 

Met liefdevolle, consequente training ontwikkelt de Chebo pup zich snel tot de ideale gezelschapshond, die alles in het leven leuker maakt. Door zijn gezellige karakter en zijn gematigde temperament is de Chebo ook zeer geschikt als beginnershond. De Chebo brengt ook graag tijd door met andere honden en huisdieren.

Het maakt niet uit of je een metgezel zoekt voor sportieve activiteiten of ‘gewoon’ een sympathieke familiehond; dankzij zijn zachtaardige en trouwe aard kan de Chebo zich snel aanpassen aan iedere situaties. De Chebo is altijd ruimdenkend en vriendelijk, zelfs in nieuwe en onbekende situaties.

Chebo en Elo voor ChowChow mixDe Elo en de Chebo vormen een mix van de Chow-Chow, de Eurasier en de Bobtail.

Het voorkomen en uiterlijk van het Chebo-hondenras

Het Chebo-hondenras is een harmonisch gebouwde, middelgrote hond met een gemiddelde botstructuur, bij voorkeur heeft deze hond prikoren. In vachtsoorten is dit ras glad en grof, waarbij alle kleuren zijn toegestaan. Zijn uitdrukking en voorkomen is vriendelijk en alert. De lengte van de romp is iets meer dan de schofthoogte. De verhouding tussen de lengte van de snuit en de lengte van de schedel is ongeveer gelijk.

De grootte van een reu en teef ligt tussen een schofthoogte van 40 tot 55 cm. Zoals genoemd is de vacht glad of ruw:  

  • Gladde vacht: gemiddelde lengte, sterk, losliggend, golvend tot licht krullend, met een niet te dichte ondervacht. Kortharig op gezicht, oren en aan de voorkant van de benen, met goed ontwikkelde poten, licht behaard op de voorbenen, een uitgesproken hals. De staart is dicht behaard en harig.

  • Ruwe vacht: bovenvacht van gemiddelde lengte en sterk, losliggend, golvend tot licht krullend met niet al te dichte ondervacht. In het gezicht en aan de voorkant van de poten middellange vacht, goed ontwikkelde poten, kleine haartjes bij oren. De staart is behaard en lekker wild. 

  • Kleur van de vacht: Alle kleuren en kleurcombinaties zijn toegestaan, maar merle is ongewenst.

EurasierZie jij het uiterlijk van de Chebo terug in de Eurasier?

Karakter Chebo pup

De Chebo is een vriendelijke familiehond. Hij is rustig, niet veeleisend en een matig actieve hond met een hoge irritatiedrempel, waardoor ze goed met kinderen overweg kunnen. Ook vertoon dit hondenras weinig of geen jachtgedrag. 

In principe staat sociaal gedrag bovenaan de lijst van wenselijke fokdoelen. De terughoudendheid tegenover vreemden in de puppy- en jonge hondentijd gaat gepaard met een duidelijke genegenheid voor mensen. Dit ras is erg gesteld op kinderen.

Op volwassen leeftijd daarentegen is de Chebo idealiter een rustige, gereserveerde, maar niettemin vriendelijke metgezel die zich bezig weet te houden, vooral met zijn ‘roedelgezin’. Dienovereenkomstig is de Chebo, die ondanks zijn evenwicht enthousiast speelt, een goede keuze als familiehond.

Benieuwd wat je allemaal nodig hebt voor jouw nieuwe puppy? Wij helpen je!

Puppy Chebo'sZijn ze niet lief deze puppy's?

Snuffelbox puppy welkomstbox

Verwacht je binnenkort een lieve Chebo pup? Dan verloopt de intrek van je viervoeter zeker goed met een beetje voorbereiding vooraf en oog voor de behoeften van je pup. En niet te vergeten met veel liefde, knuffels en wat geduld. Vergeet bij de komst van je nieuwe pup ook niet een Puppybox Snuffelbox te bestellen, die gevuld is met puppyproof hondenspeeltjes, trainingssnoepjes en een kluifje. Een Snuffelbox voor je puppy is optimaal afgestemd op de behoefte van jouw Chebo pup.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!