Dé hondenfietskar om samen op pad te gaan!

De herfstvakantie staat voor de deur en met het lekkere herfstweer (lees: frisjes, maar met een lekker zonnetje) komen wij deze vakantie wel door, maar wat is er nou leuker om er samen met jouw hond op uit te gaan? Fietsen is gezond, maar misschien vind jij het niet prettig om de hond naast de fiets te laten rennen of misschien is de afstand wel te lang voor je viervoeter. Noodgedwongen ga je daarom met de auto, maar de hondenfietskar biedt uitkomst. Snuffelbox vertelt je vandaag alles over deze handige kar. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Wat is een hondenfietskar?

Het woord zegt het eigenlijk al. Een hondenfietskar is simpel gezegd een kar op twee wielen die aan de fiets bevestigd moet worden en waar één of meerdere honden in vervoerd kunnen worden. Een hondenfietskar is uitermate geschikt voor mensen die houden van fietsen én van honden. Een kort stukje naar de fiets lopen is voor de meeste honden geen probleem, maar wanneer we spreken over lange afstanden, is het echt niet mogelijk om de hond naast de fiets te laten lopen. Een hondenfietskar is daarom zeer handig.  

Hond in fietsmandEen hond op een mandje op de fiets.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenfietskar?

Een fietskar is zo gekocht. Je zoekt op het internet het woord ‘hondenfietskar’ op en binnen vijf minuten kun je online afrekenen. Echter, het is belangrijk om eerst goed onderzoek te doen. Hier volgen een aantal punten waar je aan kunt denken bij de aanschaf van een hondenfietskar.

 • Maximale belasting. Het is belangrijk om te weten hoe zwaar jouw hond/honden is/zijn. Niet iedere hondenfietskar kan hetzelfde gewicht dragen. 

 • Afmeting hondenfietskar. Kleine hondjes kunnen met gemak plaatsnemen in iedere fietskar, maar als je een grote viervoeter hebt, dan is het belangrijk dat je goed op de afmetingen let. 

 • Materiaal. ‘Goedkoop is duurkoop’ is echt niet altijd waar, maar het is zeker belangrijk om te kijken van welk materiaal de hondenfietskar gemaakt is. Zeker grote honden hebben een sterk vervoersmiddel nodig. 

 • Fietsbevestiging. Iedere hondenfietskar is anders, maar ook iedere fiets is anders. Het is dus belangrijk dat jij nagaat of de hondenfietskar die je op het oog hebt bevestigt kan worden aan jouw fiets. 

 • Opbergen. De kans bestaat dat je niet het hele jaar gebruik wilt maken van de hondenfietskar. Bekijk daarom goed welke opbergmogelijkheden de hondenfietskar heeft. 

Hoe bevestig ik een hondenfietskar aan de fiets?

Wanneer je een hondenfietskar koopt, krijg je een koppelstuk meegeleverd. Afhankelijk van de hondenfietskar kun je deze door middel van het koppelstuk bevestigen aan het frame van de fiets of aan de bagagedrager. Houd er rekening mee dat niet iedere hondenfietskar bevestigt kan worden op een elektrische fiets. Het is zelfs belangrijk om je eerst te laten adviseren door een fietsspeciaalzaak alvorens je een hondenfietskar aanschaft voor je elektrische fiets. 

Hond in hondenfietskarDeze hond zit tevreden in zijn hondenfietskar.

Wat is een goede hondenfietskar?

Aangezien wij enkel het beste voor onze trouwe viervoeter willen, hebben wij van Snuffelbox drie verschillende hondenfietskarren voor je op een rijtje gezet, zodat jij de beste keuze kunt maken. 

Croozer hondenfietskar

We starten direct met de prijzigste hondenfietskar die een hond of honden kan vervoeren die maximaal 35 kg weegt/wegen. Deze hondenfietskar heeft een handige instap voor je hond en biedt optimale ventilatie en comfort voor je hond. 

 • Maximale belasting: 35 kg 

 • Afmeting hondenfietskar: 90 x 72 x 82 cm

 • Materiaal: aluminium, nylon, rubber

 • Fietsbevestiging: simpele bevestiging aan de achternaaf van de fiets. 

 • Opbergen: de wielen zijn afneembaar en de kar kan bijna volledig worden ingeklapt. 

Hond achter fiets in hondenfietskarCroozer hondenfietskar.

Flamingo hondenfietskar

Van een heel dure hondenfietskar gaan we door met een meer betaalbare hondenfietskar. Deze hondenfietskar kan een hond of honden vervoeren die maximaal 40 kg weegt/wegen. Deze hondenfietskar is prima voor niet al te lange fietsafstanden. Kopers geven wel aan dat de hond niet tegen de zijkant van de hondenfietskar kan gaan zitten. 

 • Maximale belasting: 40 kg 

 • Afmeting hondenfietskar: 80x57x64cm

 • Materiaal: lichtgewicht staal en polyester

 • Fietsbevestiging: bevestigingssysteem met veiligheidsvergrendeling. 

 • Opbergen: opvouwbaar

Fiets met hondenfietskarFlamingo hondenfietskar.

Trixie hondenfietskar

Deze trixie hondenfietskar is iets prijziger dan de hondenfietskar van Flamingo, maar beschikt over de mogelijkheid om de fietskar om te bouwen tot buggy. De duwstang is verstelbaar en zit je tijdens het fietsen dus niet in de weg. De hondenfietskar beschikt over een stabiele bodem en het gaas zorgt voor voldoende licht en ventilatie. Reflectoren en een vastzetrem zorgen voor meer veiligheid. 

 • Maximale belasting: 30 kg

 • Afmeting hondenfietskar: 74 x 95 x 103/143 cm

 • Materiaal: kunststof en polyester

 • Fietsbevestiging: asbevestiging 

 • Opbergen: de wielen zijn afneembaar en de kar kan bijna volledig worden ingeklapt.  

Hond in hondenfietskarTrixie hondenfietskar.

Een echte hond weet wat goed voor hem is, daarom heeft Snuffelbox, je raadt het al, de Snuffelbox. Deze Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!