Er komt een hond op bezoek - hier moet je voor oppassen!

Verwacht je bezoek van een hond? Misschien komt de beste harige vriend van uw hond een nachtje of een paar dagen op bezoek. Het wordt vast een geweldig bezoek met veel hondenplezier. Om het bezoek goed te laten verlopen, geven we je graag een paar praktische tips.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Er komt een hond op bezoek - zo bereid je je voor.

Hond vakantie"Hallo, ik ben uw logeerhond."

Komt er binnenkort een hond op bezoek, misschien van vrienden of om op te passen? De verwachting is zeker groot, maar ook de zorg of alles wel goed zal gaan en of de dierenbezoeker zich wel op zijn gemak zal voelen bij jou. Als u en uw eigen hond de gasthond al kennen, dan kunt u zeker al raden wat u te wachten staat. Maar natuurlijk moet zo'n bezoek van tevoren goed worden gepland, zodat er geen onaangename verrassingen zijn. We geven je een paar nuttige praktische tips. Zo zal een bezoek van een vreemde hond zeker goed gaan.

Voorbereiding op hondenbezoek

Als u binnenkort bezoek verwacht van een hond in uw huis, kijkt u er zeker naar uit, maar u bent zich ook bewust van de verantwoordelijkheid die komt kijken bij het geven van leiding aan en het verantwoordelijk zijn voor het welzijn van een hond die op bezoek komt.

U moet van tevoren voldoende tijd inplannen en alle belangrijke punten met de hondeneigenaar doornemen, zodat het verblijf bij u een succes wordt.

Voedsel

Praat met de eigenaar van de hond die op bezoek komt en informeer naar zijn of haar eetgewoonten. De belangrijkste punten om te verduidelijken zijn:

 • Zijn er voedselintoleranties?

 • Hoeveel voer krijgt de hond per maaltijd?

 • Hoeveel lekkers krijgt de hond per dag?

 • Hoe laat krijgt de hond meestal zijn eten?

 • Informeer ook naar het merk/soort als u zelf voor het eten zorgt.

 • Heeft de bezoekende hond last van allergieën of is hij/zij gevoelig voor bepaald voedsel?

Dagelijkse wandelingen

Vrouw wandelt met twee hondenMet uw hond gaan wandelen met zijn maatje is een echte hit!

Voldoende lichaamsbeweging krijgen is belangrijk voor de hond die bij u op bezoek komt. Elke hond heeft andere gewoonten over wanneer, hoe vaak en hoe lang wandelingen met zijn baasje zijn. Om ervoor te zorgen dat uw bezoekende hond regelmatig wordt uitgelaten en zijn kleine en grote behoefte kan doen, moet u ook deze punten met zijn baasje bespreken:

 • Wanneer gaat de hond meestal uit voor een wandeling?

 • Hoe lang zijn de wandelingen?

 • Zijn er mensen die hij/zij helemaal niet mag en waar je beter weg kunt blijven?

 • Mag de hond zonder riem wandelen of moet hij altijd aan de riem blijven?

 • Kan de hond (goed) zwemmen?

 • Moet je speciaal letten op bepaalde bronnen van gevaar?

Rituelen en gewoonten

Twee honden op bankAls er een hond op bezoek komt, gebeurt er altijd wel wat!

Zelfs als u de bezoekende hond al een beetje kent, zal de onbekende situatie vreemd voor hem zijn. Daarom is het belangrijk dat u hem een veilig gevoel geeft en de nieuwe omgeving voor hem zo comfortabel mogelijk maakt. Veel honden hebben bepaalde rituelen die belangrijk zijn voor hun welzijn. Hoe meer u aan deze gewoonten tegemoet kunt komen, hoe meer ontspannen de bezoekende hond bij u zal zijn.

 • Waar slaapt de hond meestal? Hij heeft misschien zijn eigen hondenbed nodig.

 • Als de bezoekende hond een favoriete knuffel of deken heeft, moet die zeker worden meegenomen.

 • Zijn er bepaalde rituelen overdag of 's avonds, zoals een knuffelsessie?

Sociaal gedrag van de honden onder elkaar

Het is het beste om de eigenaar en de hond buitenshuis te ontmoeten. Zo kunnen de honden samen spelen en zich uitleven. Houd het afscheid kort en ga dan samen (zonder de eigenaar) jullie huis in. Wees zelfverzekerd en ontspannen bij het afscheid nemen. Als de eigenaar emotioneel van streek is, zal dit snel overslaan op de hond, die dan ook nerveus en ongerust zal zijn.

Het is belangrijk dat u beide honden gelijk behandelt en geen van beide bevoordeelt. Anders wordt je hond jaloers en dat wil niemand.

Zo kunnen jullie drieën een leuke tijd hebben. Geniet van de verandering en ga er samen op uit. Uw hond zal zeker ook genieten van deze tijd.

Vergeet niet regelmatig foto's te maken als herinnering en stuur ze naar de eigenaren. Iedereen ziet graag dat zijn hond het ergens anders goed doet.

Tip!

Wil je van het verblijf van een bezoekende hond een echt hoogtepunt maken voor alle viervoeters en jezelf? Haal dan de Snuffelbox en snuif samen alle geweldige producten op. Van traktaties die alle honden goed smaken tot leuke hondenspeeltjes voor een leuke speelronde. Ongeacht of de hond klein of groot, oud of jong is, de Snuffeldoos heeft al vele duizenden honden in verschillende Europese landen geïnspireerd.

🎁 Schrijf uw hond nu in voor de Snuffelbox. Krijg een extra GRATIS hondenspeeltje in de eerste doos! 🎁

Twee honden met een snuffelbox - cadeau voor hondenTwee hondenmaatjes delen een geschenkdoos van Snuffelbox!

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!