Het verschil tussen een labrador en een golden retriever

Op het eerste gezicht lijken deze hondenrassen ontzettend op elkaar, maar wanneer je goed kijkt, is er duidelijk een verschil tussen een labrador en een golden retriever. Zo hebben ze een ander karakter, verschillen ze wat betreft hun vacht, zijn er bepaalde uiterlijke kenmerken die niet overeenkomen, is hun oorsprong elders te vinden en verschillen ze in lichaamsbouw. Hoe dit precies allemaal zit, vertelt Snuffelbox je vandaag, zodat jij een labrador en een golden retriever nooit meer door elkaar haalt. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Kenmerken van een labrador

De labrador, wie kent hem niet? Deze hond stamt af van de Canadese sint-johnshond en werd in het Verenigd Koninkrijk speciaal gefokt voor de eendenjacht, maar het ondernemen van deze activiteit zullen wij hopelijk nooit horen van een trouwe labradoreigenaar. Deze intelligente en leergierige honden hebben een korte, dikke vacht, in de kleur blond, bruin of zwart, die weinig verzorging nodig heeft. De labrador is zeer goed te trainen. Daarom zie je deze hond ook vaak gebruikt worden als hulphond. Houd jouw trouwe labrador lekker actief, want hij heeft er de aanleg voor om zwaarlijvig te worden.  

Wil je een cadeau voor een liefhebber van labradors kopen? Snuffelbox helpt je.

Labrador bruin in bosLabrador

Kenmerken van een golden retriever

De golden retriever, de langharige lieverd afkomstig uit Schotland. Vroeger bracht dit retrieverras het geschoten wild naar de jager. Hopelijk kunnen wij de golden retriever tegenwoordig blijer maken met een ander cadeautje. Deze gehoorzame en intelligente honden hebben een lange, zachte vacht, in verschillende lichte kleuren, die zo nu en dan goed geborsteld moet worden. Veel afwijkingen van een golden retriever zijn erfelijk. Zoek dus een goede fokker als je op zoek bent naar deze lieverd. 

Maar wat is nu het verschil tussen een labrador en een golden retriever? Daar komen we later op. 

Ben je op zoek naar het perfecte cadeau voor jouw golden retriever? Snuffelbox zorgt ervoor dat jij niet verder hoeft te zoeken.

Golden Retriever hond witGolden retriever

Wat is de overeenkomst tussen een labrador en een golden retriever? 

Op het eerste gezicht zijn er veel overeenkomsten te noemen tussen een labrador en een golden retriever. Toch willen wij niet aan de punten van overeenkomst voorbijgaan in deze blog. 

  • Labradors en golden retrievers zijn beide goed te trainen. Zowel de labrador als de golden retriever wordt ingezet als hulphond. 

  • Beide honden zijn onderdeel van de zes gekende retrieverrassen. Niet zo gek dus dat ze wat uiterlijk betreft erg op elkaar lijken. 

  • Labradors en golden retrievers hebben dezelfde levensverwachting. Beide hondenrassen worden gemiddeld 12 jaar oud. 

  • Beide honden zijn zeer geschikt als gezinshond. Ze zijn namelijk lief voor kinderen en zijn daarnaast erg energiek, intelligent en leergierig. 

  • Het verschil tussen een labrador en een golden retriever is duidelijk, maar benoemen we hieronder, maar er is ook zeker een overeenkomst te vinden wat betreft de vacht. Beide hondenrassen hebben namelijk een dikke vacht. Dit zorgt ervoor dat zij ook stevig kunnen verharen. 

Golden Retriever puppy

Bruine Labrador pup

Wat is de overeenkomst tussen een labrador en een golden retriever? 

Wat is het verschil tussen een labrador en een golden retriever?

Voor het verschil tussen een labrador en een golden retriever kijken we naar het karakter, de vacht, het uiterlijk, de oorsprong en de lichaamsbouw. 

Karakter

Wat betreft karakter zijn beide honden, zoals gezegd, erg energiek. Echter, de golden retriever is toch een stuk rustiger over het algemeen dan de labrador. Daarnaast is de golden retriever iets zachtaardige van karakter. Dit betekent niet dat de labrador niet lief is, want dat is hij zeker wel, maar de golden retriever is over het algemeen altijd bezig om het zijn baasje naar de zin te maken. Een klein verschil tussen een labrador en een golden retriever dus. 

Vacht

Wat betreft de vacht is er een duidelijk verschil tussen een labrador en een golden retriever. Labradors hebben een dikke, kortharige vacht en golden retrievers hebben een dikke, langharige vacht met een langharige zwiepstaart. Daarnaast is de vacht van golden retrievers licht van kleur en kunnen labradors naast een blonde vacht ook een bruine of zwarte vacht hebben. 

Uiterlijk

Wat betreft uiterlijk. Is het gezicht van een labrador en een golden retriever duidelijk verschillend als je de honden naast elkaar houdt. De labrador heeft een bredere kop en snuit dan de golden retriever. 

Oorsprong

De golden retriever vindt zijn oorsprong in Schotland. De labrador vindt zijn oorsprong in Canada en werd in het Verenigd koninkrijk speciaal gefokt voor de eendenjacht. Om nog een kleine overeenkomst te noemen, werden beide rassen gebruikt om watervogels uit het water te halen die door de jager geschoten waren. Echter, de golden retriever bracht het wild naar de jager zonder het aan te tasten. Golden retrievers zijn wat dat betreft voorzichtiger en hun beet is dan ook niet heel venijnig. 

Lichaamsbouw

Wat betreft lichaamsbouw is het verschil tussen een labrador en een golden retriever niet zo duidelijk. Ze zijn echt aan elkaar gewaagd. Over het algemeen kan een golden retriever iets groter worden dan een labrador, maar dit is met het blote oog bijna niet te zien. Daarentegen is de labrador over het algemeen iets zwaarder dan de golden retriever.  

Labrador

Golden Retriever

Wat is het verschil tussen een labrador en een golden retriever?

Zoek je een lekkere snack voor jouw golden retriever of labrador? Koop dan de Snuffelbox voor elke hondenvriend. Deze Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!