Hoera, het is weer dierendag!

Hoera, het is weer onze favoriete dag van het jaar, het is namelijk dierendag vandaag! Vandaag is jouw kans om je lieve huisdier eens extra te verwennen. Snuffelbox zou Snuffelbox niet zijn als het verwennen van onze trouwe viervoeter niet op nummer 1 zou staan. Aangezien het cadeau voor jouw trouwe viervoeter natuurlijk de Snuffelbox speciaal voor dierendag is, hebben wij ons vandaag gericht op vijf leuke activiteiten die jij vandaag met je trouwe viervoeter kunt gaan doen.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Schoorlse Duinen

Zin in een dagje strand op een van de hondvriendelijkste stranden en duinen? Dan is een bezoek aan de Schoorlse Duinen wellicht wel de activiteit op dierendag voor jou en je trouwe hondenvriend. In het noordwesten van Noord-Holland ligt het dorp Schoorl. Een klein dorp met een uniek kenmerk. De Schoorlse Duinen bestaat namelijk uit Nederlands hoogste en breedste duingebied. In dit gebied kun jij heerlijk met jouw hond wandelen. Jouw lieve vriend hoeft hier enkel van 1 maart tot en met 1 september aangelijnd te worden. In het begrazingsgebied gelden andere regels, maar dat mag de pret niet drukken, want het gebied is zo groot dat er genoeg ruimte overblijft om  te rennen en te spelen. 

Hond in de duinenGenieten van de duinen als activiteit op dierendag.

Speeltuin Bello

Genieten van speelplezier in een speeltuin voor honden? Zeker, je leest het goed. Speeltuin Bello is speciaal voor jouw beste hondenvriend. Op deze omheinde speelplaats kunnen jouw hond en jij genieten van dolle pret samen met andere honden en hun baasjes. Voor een kleine toegangsprijs kun je samen met jouw harige vriend genieten van een parcours met verschillende toestellen, zoals tunnels en klimtoestellen. Heb je zin in een actieve activiteit op dierendag dan is een bezoek aan speeltuin Bello zeker iets voor jullie!

Honden op agility trainingGezellig samen spelen in de speeltuin.

Natte neuzenroute

Toch meer zin in een wandeling door de bossen, dan is de natte neuzenroute uitermate geschikt voor jullie. Deze wandelroute in het Drents-Friese Wold is speciaal voor honden en hun trouwe baasjes, voor jullie dus! Deze route is te herkennen aan de gele bordjes met een pootafdruk en op een groot deel van deze route mag jouw hondenvriend lekker los genieten van de natuur. Vind je deze wandelroute van 4,5 kilometer niet lang genoeg, dan kun je natuurlijk ook op zoek naar een hondenbos bij jou in de buurt of, als je tijd en zin hebt, iets verder weg. Een bezoek aan een bos is zeker een heel leuke activiteit op dierendag. 

Natte neuzen route in de bossen - hond met baasjesHeerlijk een wandeling maken door het bos op dierendag.

Op pad

Honden zijn niet overal welkom. Jammer, maar begrijpelijk. Dat je jouw trouwe hondenvriend beter thuis kunt laten als je naar een museum of dierenpark wilt, is echter een misvatting. Er zijn namelijk verschillende activiteiten die in de eerste instantie niet voor honden bedoeld zijn, maar die jij wel samen met jouw hond kunt gaan doen. Neem jouw hond bijvoorbeeld mee naar het oorlogsmuseum in Overloon of geniet van een heerlijke wandeling in de kasteeltuin van kasteel de Haar in Utrecht. Honden zijn hier aangelijnd van harte welkom en zo hoeft jouw trouwe viervoeter jou niet te missen als je een activiteit onderneemt. Er zijn namelijk genoeg plekken waar jouw harige vriend van harte welkom is. 

Hond tussen de bloemenEen gezellig dagje met jouw trouwe viervoeter aan een kasteeltuin levert mooie plaatjes op.

Oost west thuis best

Dierendag valt dit jaar op een dinsdag, dus het is heel goed mogelijk dat jij moet werken op de leukste dag van het jaar. Geen probleem, want het is ook heel goed mogelijk om thuis iets leuks met je hond te doen. Ga in het park om de hoek lekker met de bal gooien of verstop iets in huis wat jouw vrolijke viervoeter moet zoeken. Uiteraard is het leuk om uit te pakken op dierendag en eens iets extra’s voor onze huisdieren te doen, maar wij van Snuffelbox weten heel goed dat het eigenlijk iedere dag dierendag is.

Border Collie speelt buiten met touwGezellig spelen met de hond in de tuin als activiteit op dierendag.  

Ga jij voor de duinen, de speeltuin, het bos,  of doen jullie een leuke activiteit op dierendag binnenshuis? Wat jullie ook gaan doen, maak er een feestje van! 

Heb je nog geen cadeau voor jouw hondenvriend voor dierendag? Geen paniek, onze Snuffelbox speciaal voor dierendag bevat ongeveer 10 producten van topkwaliteit, waaronder minstens 2 speeltjes. Kun jij een beter cadeau bedenken voor jouw hondenvriend? 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!