Hoeveel slaapt een hond? Snuffelbox vertelt het

Het is weer langer donker buiten en dat merken wij van Snuffelbox ook, zo vinden we het ‘s ochtends lastig om uit bed te komen. Jaloers kijken we dan even naar onze viervoeter, want die kan de hele dag door slapen als hij wil en dat doet hij dan ook veelvuldig. Maar hoeveel slaapt een hond? Snuffelbox zocht voor je uit hoeveel een hond slaapt en wat een gezonde hoeveelheid is. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Slapende hond - hoeveel slaapt een hond?Hoeveel slaapt een hond?

Hoe belangrijk is slaap voor een hond?

Dat een goede nachtrust belangrijk is, dat weten wij mensen als geen ander. Een nacht slecht slapen, kan al voor een futloze dag zorgen. Slaap is bijzonder belangrijk voor een hond, omdat hij bij een slaaptekort ook een futloos gevoel kan krijgen, daarnaast kan hij stress krijgen, omdat hij de prikkels van de dag niet kan verwerken. Ook kan jouw hond mentaal en fysiek ziek worden. Slaaptekort heeft namelijk een negatief effect op het afweersysteem, waardoor de weerstand van jouw hond niet optimaal is. 

Is slapen met je hond goed of slecht? Snuffelbox vertelt het je.

Hoeveel slaapt een hond per dag?

Hoeveel een hond per dag slaapt, hangt af van verschillende factoren, zoals hondenras en leeftijd van jouw hond. Een volwassen hond slaapt gemiddeld tussen de 12 en 14 uur per dag. 

Hoeveel slapen een pup en een oudere hond? 

Ouderen honden en jonge honden hebben uiteraard meer slaap nodig. Wat dat betreft lijken honden op mensen, maar honden verdelen hun slaap over de dag. Waar wij mensen gemiddeld 7 tot 9 uur slaap nodig hebben en dit in de regel ‘s nachts doen, slaapt een dag de hele dag door, maar kan hij tussendoor op bepaalde momenten wakker zijn.  

Hond slaaptEen volwassen hond slaapt tussen de 12 en 14 uur per dag.

Hoe lang slaapt een hond dan in de nacht?

‘s Nachts slaapt een hond ook, maar anders dan wij. Wij slapen achter elkaar, met wellicht een onderbreking om naar het toilet te gaan of een slokje water te drinken, maar honden hebben vaak kortere en langere slaapmomenten met ‘pauzes’. ‘s nachts is dit niet anders en het is heel goed mogelijk dat jouw slapende hond zo nu en dan even wakker is in de nacht om een ander plekje te zoeken om te slapen of om iets te drinken.

Wil je een gezellig en warm plekje creëren voor jouw hond, overweeg de aanschaf van een hondenslaapzak.

Hoe slaapt een hond het liefst?

Een slapende hond hoeft niet per se een bed, een lekker kussen en een deken te hebben om te kunnen slapen. Een hond kan heel goed op de grond, op een deken, in een mand of op de bank slapen met het lawaai van geluiden om hem heen en de lichten in de kamer aan. Een hond is een gezelschapsdier en daarom vinden de meeste honden het prettig om samen met andere honden te slapen of te slapen wanneer hun baasje in de buurt is. 

Een hond kan op slaap vallen op veel plekken, maar een fijn plekje is ideaal. Daarom heeft Snuffelbox een top 7 samengesteld van hondenbanken om op te slapen.

Slapende puppyEen hond kan op veel verschillende plekken in slaap vallen.

Wat betekent de slaaphouding van een slapende hond?

Sommige mensen liggen graag op hun rug, waar andere liever op hun buik of zij slapen. Voor honden geldt dit ook. Honden hebben ook verschillende slaaphoudingen en deze slaaphoudingen kunnen je een aantal dingen vertellen. 

Rug 

Een hond gaat op zijn rug liggen als hij over zijn buik geaaid wil worden of als hij zich veilig voelt. Wanneer jouw hond in slaap valt terwijl hij op zijn rug ligt, mag je ervan uitgaan dat jouw slapende hond zich op zijn gemak voelt. 

Opgerold in een balletje

De meeste honden, en ook andere dieren, slapen vaak opgerold in een balletje. In het wild liggen dieren ook vaak zo. In deze slaaphouding behoudt jouw slapende hond zijn lichaamswarmte en beschermt hij zichzelf. 

Slapen op de zij

Als jouw hond op zijn zij slaapt, dan kun je ervan uitgaan dat hij zich bijzonder op zijn gemak voelt. Hij neemt de ruimte in en stelt zich min of meer kwetsbaar op, omdat hij zijn lichaam, anders dan bij de slaaphouding waarbij hij opgerold in een balletje ligt, zijn lichaam blootgeeft. 

Leeuwenhouding

De leeuwenhouding is de slaaphouding waarbij jouw slapende hond met zijn hoofd op zijn voorpoten rust. Deze slaaphouding weerhoudt jouw slapende hond ervan om in een diepe slaap te vallen. De spieren zijn gespannen en jouw hond kan de prikkels van de dag niet verwerken, omdat hij niet in een REM-slaap komt. 

In gezelschap

De laatste slaaphouding die we bespreken is niet zozeer een slaaphouding, maar meer een behoefte die jouw hond tijdens het slapen heeft. Een slapende hond die tegen jou aan gaat liggen, is op zoek naar genegenheid en warmte. 

Gapende hond slaaptWelterusten, trouwe viervoeter.

Wil je jouw slapende hond een cadeautje geven voor de feestdagen? Geef dan de Snuffelbox cadeau. De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw trouwe viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!