Hypoallergeen hondenvoer kopen? 3 aanbevelingen

Als jij van plan bent om hypoallergeen hondenvoer te kopen, dan is dit je vast aangeraden door de dierenarts, omdat jouw hond tekenen van voedselallergie vertoont. Door middel van hypoallergeen hondenvoer kun jij namelijk bepalen of jouw hond last heeft van een voedselallergie en zo ja, voor welk voedingsmiddel jouw hond allergisch is. Hypoallergeen hondenvoer kopen? Bekijk de 3 aanbevelingen van Snuffelbox. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Waarom hypoallergeen hondenvoer?

Hypoallergeen hondenvoer kan helpen met het onderzoeken en het vinden van een voedselallergie bij honden. Hypoallergeen hondenvoer bevat maar één eitwitbron en één zetmeelbron. Door het gebruik van maar één bron kan eventueel worden geconcludeerd dat een hond een voedselallergie heeft, omdat hij geen klachten meer vertoont, nadat hij zijn oude voedsel niet meer krijgt. In hypoallergeen hondenvoer zitten alleen eiwitten van dieren waar bijzonder honden allergisch voor zijn. Het voer is laag in allergenen en op die manier is de kans op een allergische reactie klein.  

Hondenvoer met hondHypoallergeen hondenvoer kan helpen met het onderzoeken en het vinden van een voedselallergie bij honden.

Hoe weet ik of mijn hond een voedselallergie heeft?

We hebben eerder een blog geschreven over een voedselallergie bij honden. Je weet of jouw hond een voedselallergie heeft, door hier onderzoek naar te doen. Het is verstandig om bij te houden in een voedingsdagboek wat je jouw hond te eten geeft, maar je kunt jouw viervoeter ook op een eliminatiedieet zetten. Hypoallergeen hondenvoer is dieetvoer en kan helpen met het opsporen van een voedselallergie. 

Wat is een eliminatiedieet?

Bij het eliminatiedieet hond krijgt jouw trouwe viervoeter minimaal zes weken niet de voeding die hij normaliter krijgt. In plaats daarvan krijgt hij voedsel met een eiwit dat voor hem onbekend is. Bij het eliminatiedieet mag jouw hond geen andere snacks of hondenvoer krijgen. Tijdens een eliminatiedieet kan hypoallergeen voedsel ingezet worden, omdat het op die manier duidelijk wordt of jouw hond allergisch is voor de eiwitbron of zetmeelbron die in dat desbetreffende voedsel te vinden is. 

Wil je meer lezen over een voedselallergie bij jouw hond, lees dan deze blog van Snuffelbox.

Hond krijgt kauwsnackWanneer je een eliminatiedieet aan je hond geeft, is het de bedoeling dat hij niks anders krijgt.

Hoe lang moet een hond hypoallergeen hondenvoer krijgen?

Het duurt even voor de oorzaak van een voedselallergie kan worden opgespoord. Het is niet zo dat jouw hond na één week hypoallergeen hondenvoer al geen klachten meer vertoond, waardoor duidelijk is waar jouw hond allergisch voor is. Om te bepalen of jouw hond last heeft van een voedselallergie moet er minimaal 8 weken lang uitsluitend hypoallergeen hondenvoer aan hem gegeven worden. De hond mag beslist geen andere voedingsmiddelen, hondenbrokken of hondensnacks krijgen, want dat kan het hypoallergene dieet verstoren. 

Wat is het beste hypoallergeen hondenvoer? | 3 aanbevelingen

Snuffelbox zocht uit welk voer het beste hypoallergeen hondenvoer is. Wij hebben ons onder andere gebaseerd op de bestanddelen van het hypoallergeen hondenvoer en op de beoordelingen van andere hondenvrienden. 

#1 Royal Canin hypoallergeen hondenvoer

Dit hypoallergeen hondenvoer van Royal Canin kun je jouw hond met een gerust hart zijn hele leven blijven geven. Dit voer bevat unieke veereiwitten die sterk zijn verkleind, waardoor de kans op een allergische reactie van jouw hond klein is. Dit voer is geschikt om te geven tijdens een eliminatiedieet of aan honden die last hebben van voedselgevoeligheid. 

#2 Hill’s prescription dieet hypoallergeen hondenvoer

Het hypoallergeen hondenvoer van Hill’s prescription dieet is geschikt om te geven tijdens een eliminatiedieet of aan honden die last hebben van voedselintolerantie. Dit voer bevat onder andere gehydrolyseerd dierlijk eiwit. Dit houdt in dat het eiwit in kleine deeltjes is opgedeeld, zodat deze niet door het immuunsysteem worden opgespoord. Daarnaast bevat het hypoallergeen hondenvoer vezels en visolie voor een gezonde en blije hond. 

Het hypoallergeen hondenvoer van Hill’s prescription dieet is niet verkrijgbaar bij Bol.com, maar ze hebben wel de hypoallergene snacks, zodat jouw hond ook af en toe kan snoepen.

#3 Sanimed hypoallergeen hondenvoer

Het hypoallergeen hondenvoer van Sanimed kan worden gegeven aan honden met een gevoelige huid. Jeuk is een veelgehoord symptoom bij honden met een voedselallergie. Het hypoallergeen hondenvoer van Sanimed is geschikt om te geven tijdens een eliminatiedieet of aan honden die last hebben van voedselintolerantie. Dit voer bestaat voor het grootste deel uit rijst (één vezelbron) en zalm (één eiwitbron). 

Neem eerst contact op met jouw dierenarts alvorens je jouw hond op een eliminatiedieet zet en voor je hem hypoallergeen voedsel geeft, wellicht is er iets anders met jouw hond aan de hand. Advies inwinnen van een specialist is altijd een goed idee. 

Wil je jouw trouwe viervoeter een traktatie geven na zijn hypoallergeen dieet? Geef dan de Snuffelbox cadeau. De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan. Kijk natuurlijk wel goed op de verpakking of jouw trouwe viervoeter deze snacks nog mag hebben of dat hij een voedselallergie heeft voor één van de bestanddelen. 

HondenbrokkenHopelijk kan jouw hond snel weer meer eten als duidelijk is waar hij allergisch voor is.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!