Mijn hond is jarig: cadeaus, spelen en plezier

Mijn hond is jarig, tijd voor een feestje! Een vaste datum in de gezinskalender is de verjaardag van je hond. Als een hond deel uitmaakt van het gezin, is er één dag per jaar waarop Max, Luna, Sam of Bella absoluut in het middelpunt van de belangstelling staan, namelijk de verjaardag van de hond. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Mijn hond is jarig, welk honden cadeau geef ik?

Hond met cadeau'sHond viert verjaardag met cadeautjes.

Wanneer je hond jarig is, mag een honden cadeau op deze feestelijke dag natuurlijk niet ontbreken. Maar wat geef je jouw hond? Er zijn zoveel leuke geschenken om te geven wanneer je hond jarig is.

Kijk naar het karakter van je hond

Kijk naar het karakter van je hond en pas daar het honden cadeau op aan. Als je hond van apporteren houdt, is de kans groot dat hij een nieuwe zak tennisballen zeker kan appreciëren. Wanneer je viervoeter van naar buiten turen houdt, geeft hem dan een nieuwe zachte hondenmand of hondenbed cadeau.

Hondenhuis witVerwen jouw hond met dit witte hondenhuis van WeelyWally.

Is je viervoeter al wat ouder, dan kan hij misschien wel een orthopedische hondenmand gebruiken. En als je harige metgezel (net als jij) een grote snacker is, zal hij gezonde kauwsnacks zeker lekker vinden.

Verjaardag hond 1 jaar

Vier je de eerste verjaardag van een pup? Houd dan rekening met de grootte van het hondenspeeltje. Dit geldt trouwens ook voor kleine en grote honden. Pas het hondenspeelgoed aan op de grootte van je hond. Voor een pup mag hondenspeelgoed met piep niet ontbreken als cadeau. Van piepende speeltjes kunnen honden geen genoeg van krijgen. Spreek daarom met elkaar een tijd af wanneer ze met het hondenspeelgoed met piep mogen spelen.

Na de speeltijd berg je het speeltje veilig op, zodat jouw oren ook even rust krijgen.

HondenspeelgoedmandJe kunt hondenspeelgoed opbergen in deze hondenspeelgoed mand.

👉 Ontdek meer leuke cadeau's voor honden die 1 jaar worden.

Mix van al het goede: een honden kadobox

Kijk hoe Maartje de Verjaardagsbox uitpakt!

Wil je een mix van hondenspeeltjes en lekkernijen geven? Dan biedt de Snuffelbox verjaardag uitkomst. Deze honden kadobox is namelijk gevuld met 2 speeltjes voor hond en baas, 2 zakjes met gezonde lekkernijen en een heerlijke kauwsnack voor de jarig job. Het is een uniek en perfect cadeau voor hond en baas. Bovendien is het ook een leuk honden cadeau om te geven. De honden kadobox wordt trouwens naar je huisadres opgestuurd.

👉 Shop de Snuffelbox Verjaardagsbox hier.

Cadeautjes voor hond: inpakken om uit te pakken

De verjaardag van je hond kan al voor het ontbijt starten, en dan wel met cadeautjes! Waar je hond ook van houdt, of het nu apporteren, ballen, kauwen op botten of piepspeeltjes zijn, trakteer je viervoeter op iets nieuws voor zijn verjaardag. En maak dan van het honden cadeau geven een eerste spel. Wikkel het nieuwe hondenspeeltje in papier, zodat je viervoeter het zelf kan uitpakken. Leg het pakje voor hem op de grond en vraag hem ermee te spelen.

Is je hond niet erg nieuwsgierig? Stop dan een paar geurige lekkernijen in het honden cadeau. Dit zal hem motiveren om het open te scheuren of uit te pakken. Gebruik geen plakband of lint en kies, vooral voor omnivoren, kleurloos, ongecoat inpakpapier of misschien een stevige kartonnen doos die de hond moet openmaken of gewoon kan omstoten.

Tip: Houd altijd rekening met de voorkeuren en toleranties van je hond bij het kiezen van verjaardag hondensnacks. Te veel van het goede kan de maag van streek maken.

Honden verjaardag: programma-ideeën voor elke leeftijd

Voor het programma van de honden verjaardag maakt het verschil of je al de 14e verjaardag viert van je grijze senior hond of dat jouw onhandige pup trots zijn eerste verjaardag beleeft. Natuurlijk hangt het ook af van het temperament van je huisdier. Als hij gezellig en actief is, kun je twee of drie hondenvrienden uitnodigen en een sportief programma opstellen. De viervoeters kunnen het in de tuin tegen elkaar opnemen in een slalom race rond gesloten paraplu's die in de grond vastzitten of een ‘wie springt hoger’ wedstrijd door hoelahoepen.

Als je oudere hond de voorkeur geeft aan rust en stilte, geef hem dan een ontspannen programma op zijn honden verjaardag. Met bijvoorbeeld eenvoudige zoekspelletjes in huis. Verstop lekkers in de woonkamer of stop zijn lievelingsbal in een keukenvergiet en verberg deze in de volgende kamer. Je kunt je senior hond een traktatie geven als het hele gezin meer tijd dan gewoonlijk neemt voor bijvoorbeeld een XL-wandeling of een uitgebreide kroelpartij.

Als je in de stad woont, is een verjaardagsuitstapje naar het bos een klein avontuur voor honden van alle leeftijden. Er zijn nieuwe dingen te zien en verschillende geuren om op te snuiven.

Witte hond met baasje buitenHond en baas buiten, samen op pad.

Tip: Als je dierlijke gasten hebt uitgenodigd voor het feest in de tuin, de woonkamer of het bos, kun je later afscheid van ze nemen met een snel gemaakt cadeautje. Doe reepjes gedroogd vlees of kauwstaafjes voor gebitsverzorging in een kartonnen rol (van de toilet- of keukenpapierrol). Vouw de rol aan beide uiteinden dicht en schrijf de naam van de hondengast op de buitenkant. De gasten zullen daarna thuis nog plezier hebben en graag terugkomen op de volgende verjaardag van je hond.


Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!