Oogontsteking hond, hoe te verzorgen?

Een oogontsteking is vervelend. Een oogontsteking jeuk en het ziet er ietwat smerig uit. Een oogontsteking bij je hond is minstens zo vervelend voor jou, maar meer nog voor je hond. Je wilt natuurlijk dat de oogontsteking bij je hond zo snel mogelijk wordt opgelost. Dit doe je door deze op de juiste manier te verzorgen. Wij vertellen je hoe je dit het beste doet in de Snuffelbox blog van vandaag.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Oogontsteking hond, hoe te verzorgen?

Oogontsteking bij je hond | oorzaak

Een oogontsteking bij je hond kan verschillende oorzaken hebben. Het is heel goed mogelijk dat jouw hond een bepaald virus of bacterie heeft opgelopen. In dat geval is het belangrijk dat de oogontsteking bij je hond ook op die manier wordt behandeld, als een ziekte die hij heeft opgelopen. Het is natuurlijk ook mogelijk dat jouw hond iets in zijn oog heeft gekregen, waardoor zijn oog beschadigd is geraakt of dat er een stofje of vuiltje in het oog is gekomen. Een oogontsteking bij je hond kan ook het resultaat zijn van een vervelende allergie. Het is belangrijk om eerst uit te zoeken wat de oorzaak is van een oogontsteking bij je hond alvorens je overgaat tot de verzorging van het ontstoken oog van je hond.

Het is van belang om jouw hond goed te verzorgen, maar hoe doe je dat? Je leest het in deze blog.

Hoe ziet een oogontsteking eruit bij een hond?

Eigenlijk verschilt een oogontsteking bij je hond niet veel van een oogontsteking bij jezelf. Een oogontsteking bij je hond kenmerkt zich door viezigheid in de ooghoeken en een rode opgezette zwelling. Jouw hond heeft hoogstwaarschijnlijk last van jeuk en traant veel. 

Houd de ogen schoon en let op viezigheid in de ooghoeken.

Hoe lang duurt een oogontsteking bij een hond?

Om deze vraag te beantwoorden, is het belangrijk om eerst de oorzaak van een oogontsteking bij je hond te onderzoeken. Het is heel goed mogelijk dat een ontstoken oog van je hond binnen een paar dagen verdwijnt, mogelijk heeft jouw hond een stofje of een vuiltje in zijn oog gehad. Het is ook mogelijk dat de oogontsteking bij je hond langer duurt. 

Is oogontsteking hond besmettelijk?

Is een oogontsteking bij je hond besmettelijk? Ook dit is een vraag die pas beantwoord kan worden als het ontstoken oog van je hond eerst is onderzocht. Op het moment dat de oogontsteking van je hond het resultaat is van een bacterie of virus, dan is de oogontsteking besmettelijk en dan is het verstandig om jouw hond uit de buurt te houden van andere honden, zodat jouw hond geen andere honden kan besmetten met het ontstoken oog.

Een oogontsteking kan besmettelijk zijn als deze is veroorzaakt door een virus of bacterie.

Kan een oogontsteking vanzelf overgaan?

Een oogontsteking kan in principe vanzelf overgaan als er sprake is van een oogontsteking bij je hond die veroorzaakt is door een vuiltje of een stofje of doordat het oog beschadigd is geraakt doordat er iets scherps in het oog kwam. Echter, wanneer jouw hond allergisch is voor iets of wanneer jouw hond een virus of bacterie heeft opgelopen, is het belangrijk het oog te verzorgen.

Wat moet je doen bij ontstoken ogen van een hond?

Een oogontsteking bij je hond gaat in de regel vanzelf weer over na een aantal dagen of weken, maar het is ook heel goed mogelijk dat de oogontsteking langer duurt. Het is dan belangrijk om naar de dierenarts te gaan, de dierenarts kan beoordelen waar de oogontsteking bij je hond vandaan komt. Heeft jouw hond bijvoorbeeld een bacterie of een virus opgelopen of heeft hij een allergie? De dierenarts kan je helpen dit te onderzoeken en zo kun je het ontstoken oog van je hond verzorgen.

Welke medicatie oogontsteking hond?

De medicatie voor de oogontsteking bij je hond kan op verschillende manier worden ingezet. Het is ook heel goed mogelijk dat er een langdurige behandeling nodig is op het moment dat jouw hond allergisch is. Vaak is een antibioticazalf of een oogdruppel afdoende om de oogontsteking bij je hond op te lossen. Meestal lost de oogontsteking bij je hond zich op en is er geen vuiltje meer aan de lucht. Blijft jouw hond langer last houden, dan is het verstandig om naar de dierenarts te gaan. 

Welke oogzalf hond? 

Als je nog niet helemaal zeker bent hoe de oogontsteking bij je hond is ontstaan, is het wellicht verstandig om vast een oogzalf hond aan te schaffen. De oogzalf hond van Beaphar bij ontstekingen aan het oogbindweefsel of aan het ooglid. De zalf dient aangebracht te worden rond het ooglid. De zalf wordt op die manier snel door de huid rondom het oog van jouw hond opgenomen. 

Als de oogontsteking bij je hond niet overgaat, raadpleeg dan een dierenarts.

Wil je jouw trouwe viervoeter een traktatie geven? Geef dan de Snuffelbox cadeau. De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!