Tips over hoe je een hond en je werk kunt combineren

Als hondenbezitter wil je natuurlijk het beste voor je viervoeter, zoals lekker eten en veel aandacht. Maar hoe geef je jouw hond voldoende aandacht als je moet werken? We geven je enkele tips over hoe je een hond en je werk kunt combineren.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hond en werk combineren, hoe doe je dat het beste?

Veel mensen hebben tijdens de coronapandemie een hond geadopteerd of speelden met de gedachte dat te doen. Echter, nu we weer terug naar ‘normaal’ zijn, vragen sommige hondenbezitters zich af hoe je hond en werk combineren kan. Hoe valt een hond te combineren met een fulltime baan? 

Hoe valt een hond te combineren met een fulltime baan? 

Fulltime werken en een hond

Een hond is geen knuffelbeest, maar een levend wezen en het betekent daarom dat het verzorgen van een hond veel werk kost. Vooral puppy's moeten eerst getraind worden, wat begint met zindelijk maken. Veel mensen onderschatten wat het betekent om een hond te adopteren. Naast basisbehoeften als eten, drinken en uitlaten, is het ook belangrijk dat honden een verzorger hebben. Honden zijn roedeldieren en moeten daarom niet te lang alleen gelaten worden. Dit wordt natuurlijk moeilijk zodra je weer dagenlang naar kantoor moet in plaats van dat je thuis kan werken.  

Toch sluiten fulltime werken en het hebben van een hond elkaar niet uit. Snuffelbox heeft een aantal tips voor je, waarmee dit voor jullie beiden zeker kan gaan werken. 

Fulltime werken en het hebben van een hond sluiten elkaar niet uit.

Hond en werken: hoe lang kan een hond alleen zijn?

Mensen die fulltime werken en een hond willen nemen of al hebben, vragen vaak hoe lang een hond alleen kan zijn. Er is echter geen definitief antwoord op deze vraag, want het verschilt sterk van hond tot hond. Verder moet je je niet alleen afvragen hoe lang een hond alleen kan zijn, maar ook hoe lang hij alleen wil zijn. Honden zijn namelijk roedeldieren en zijn daarom niet graag alleen. Als je jouw viervoeter alleen wilt laten, moet dit trainen. Start daar zo vroeg mogelijk mee door elke keer je hond iets langer alleen te laten. Je begint met 1 minuut, dan 5 minuten, een kwartier en zo bouw je het op. 

Mensen die fulltime werken en een hond willen nemen of al hebben, vragen vaak hoe lang een hond alleen kan zijn.

Werk en hond combineren: verschillende opties

Als je niet thuis kunt blijven, maar er toch voor je hond wilt zijn, zijn er verschillende mogelijkheden om je werk en een hond te combineren. Je kunt proberen de best mogelijke situatie voor je hond te creëren, maar vergeet nooit hoe belangrijk je viervoeter is en wat hij nodig heeft. Wanneer je jouw viervoeter niet genoeg aandacht kunt geven, is het tijd om te kijken naar alternatieven.

#1 - Parttime werken of meer thuiswerken

Een voor de hand liggende oplossing hoe je werken en een hond kan combineren, is om parttime te gaan werken of meer vanuit thuis te gaan werken. Gedurende deze tijd kun je jouw hond voldoende aandacht geven en misschien zelfs wandelen. Natuurlijk werkt dit niet voor elke baan, maar misschien kun je deze optie met je leidinggevende bespreken. Is je werkplek dicht bij je huis? Ga dan tijdens je lunchpauze naar huis en maak een lekkere lange wandeling met je hond of neem je hond mee naar je werk. Natuurlijk moet je dit met je leidinggevende en collega's bespreken, maar een kantoorhond kan voor een geweldige sfeer op het werk zorgen. In de pauzes kunnen jullie wandelen. Als je zelfs buiten werkt, geniet je trouwe vriend de hele dag van de vrijheid en jouw nabijheid.

Tijdens de pauze kun je een wandeling maken met jouw hond.

#2 - Hondenoppas of hondenuitlaatservice

Het is niet goedkoop, maar je kunt je hond ook voor een of meer dagen naar een hondenoppas brengen. Zo krijgt hij gegarandeerd voldoende beweging en aandacht. Een andere optie is om gebruik te maken van een hondenuitlaatservice op de dagen dat je niet thuis kunt werken. 

Bij de hondenuitlaatservice kan de hond gezellig omgaan met andere honden.

#3 - Hulp van directe omgeving

Er zijn veel mensen die van honden houden, maar er zelf geen willen, omdat ze niet de hele tijd ‘vastgebonden’ willen zijn. Misschien vinden je buren of familieleden het fijn om voor je hond te zorgen op dagen dat je moet werken. Taken kunnen ook binnen het gezin verdeeld worden. Iedereen kan bijvoorbeeld elke week op een bepaalde dag de hond uitlaten of er tijd mee doorbrengen.

Laatste tips bij hond en werk combineren

Wanneer je jouw hond alleen moet laten, zelfs voor een ochtend of middag, kan dit prima. Maar honden moet je wel trainen. Ze kunnen last krijgen van verlatingsangst, waardoor ze ongewenst gedrag vertonen. Pups kunnen ook niet zo lang alleen gelaten worden. Ze hebben in de eerste periode van hun leven volledige aandacht nodig en moeten veel vaker naar buiten. In zo'n geval is het beter om een volwassen hond uit een asiel te halen, die zonder problemen alleen kan zijn. Natuurlijk vindt iedere hond het weer fijn als je thuis bent! 

Zorg er ook voor dat je jouw viervoeter veilig alleen thuis kunt laten. Dit betekent dat je huis 'hondveilig' is. Vergeet ook niet voldoende voedsel en vers water te geven, zodra je naar je werk vertrekt. 

Een blije hond!

Geef Snuffelbox cadeau

Wil je jouw lieve harige metgezel eens per maand verwennen met een cadeau? Abonneer je dan op Snuffelbox. Iedere maand stelt Snuffelbox op basis van een thema een hondencadeaupakket samen, wat een perfect cadeau is voor hond en baas. De Snuffelbox is namelijk gevuld met twee unieke speeltjes waar jullie samen mee kunnen spelen. Daarnaast vind je nog twee zakjes met hondensnoepjes en één kauwbot. Wil je eerst Snuffelbox uitproberen? Ook dat is mogelijk met een eenmalige bestelling online.

Met deze tips moeten je hond en je werk zeker goed te combineren zijn! Succes en vergeet vooral niet van elkaar te genieten.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!