Top 10 bekende honden

Bekende honden zijn honden die verschillende mensen kennen van televisie en internet of omdat ze in het verleden een heldhaftige daad hebben gedaan of een emotioneel verhaal met zich meebrengen. Om deze bekende honden in het zonnetje te zetten, heeft Snuffelbox een top 10 bekende honden voor jullie samengesteld. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

#1 Jiffpom - Pomeriaan, bekend van Instagram

De bekendste hond op Instagram is momenteel Jiffpom, deze pomeriaan is niet alleen bekend van Instagram, maar heeft ook in een videoclip gespeeld van niemand minder dan Katy Perry. De baasjes van de pomeriaan hullen zich volledig in onbekendheid, maar Jiffpom is des te beroemder. De hond heeft zelf een eigen kalender. De schattige, wollige pomeriaan lijkt een glimlach op zijn gezicht te hebben en draagt verschillende schattige outfits. Helaas is er al sinds februari geen foto meer van de pomeriaan op Instagram verschenen. 

De Instagram van Jiffpom vind je hier.

Is Jiffpom geen schatje? Bron: Instagram Jiffpom

#2 Sandy en Muick - Corgi’s van Queen Elizabeth

Het Britse koningshuis heeft decennia lang corgi’s in huis gehad. Queen Elizabeth fokte de corgi’s zelfs lange tijd zelf. Veel van haar honden waren afstammelingen van haar hond Susan, die ze op achttienjarige leeftijd kreeg. Toen de Queen in september van dit jaar overleed, bleven Sandy en Muick, twee corgi’s, achter. De Queen liet niet alleen de corgi’s achter, maar ook Candy, een kruising tussen een corgi en een teckel en Lissy, een cocker spaniël.  

#3 Tommy - Labradoodle van Yvon Jaspers, bekend van Boer zoekt Vrouw

Boer zoekt Vrouw, wat ons betreft een van de weinige datingprogramma’s waar weinig tot niet in wordt gestuurd of aan wordt geknutseld. Het leven op de boerderijen en de zoektocht naar de ware liefde toont ons natuurlijk ook veel verschillende dieren, maar het dier dat de show steelt in dit datingprogramma is toch wel Tommy, de Labradoodle van Yvon Jaspers, die geregeld meegaat langs de verschillende boerderijen. 

De Instagram van Tommy vind je hier.

Heb je zelf ook een labradoodle, let dan goed op hoe je de vachtverzorging van jouw hond aanpakt.

Yvon Jaspers en haar hond Tommy. Bron: Instagram yvonjaspers.official

#4 Politiehond Albert - Tervuerense herder van agent Water

Politiehond Albert is een held. De tervuerense herder van agent Water leefde van 1916 tot en met 1923. De hond mocht dan ook niet oud worden, maar is wel mede verantwoordelijk voor het oplossen van verschillende misdrijven. Politiehond Albert heeft een eigen standbeeld in het Oosterpark. Het succes van politiehond Albert zou geleid hebben tot de oprichting van de hondenbrigade. Honden helpen ons dagelijks met het oplossen van misdrijven mede door het succes van politiehond Albert.  

#5 Lara - Schapendoes van Aad van Toor, bekend van Bassie en Adriaan

Lara, de hond van Adriaan, ofwel Aad van Toor heeft in verschillende afleveringen gespeeld van Bassie en Adriaan. Veel van ons zijn opgegroeid met Bassie en Adriaan en kunnen ons wellicht nog de langharige Lara herinneren. Lara kon je voor het eerst bewonderen in een aflevering van Bassie en Adriaan in 1986. Ze hielp haar baasjes verschillende keren in de strijd tegen de Baron en zijn handlangers. In 1992 is Lara overleden, maar op televisie zal ze altijd blijven bestaan. 

De haren van een schapendoes zijn lang genoeg voor een staartje.

#6 Laika, eerste hond die rond de aarde cirkelde

Het verhaal van Laika is eigenlijk bijzonder triest. De kleine Laika werd als jonge hond van straat gehaald in Moskou. Voordat de Spoetnik 2 in de ruimte geschoten werd, kwam Laika aan boord. Dat de hond het niet zou overleven, was voor de lancering al duidelijk. De Spoetnik 2 was er namelijk niet op gebouwd om weer te landen en zou verbranden in de atmosfeer. Er werd vergif in haar voedsel gestopt, maar onderzoek toont aan dat Laika al na een paar uur dood was door stress en oververhitting. Wij eren Laika graag door haar op te nemen in onze top 10 bekende honden. 

#7 Hachiko, Akita van Hidesaburo Ueno

Hachiko is een hond die een zeer warm en emotioneel verhaal met zich meedraagt. Hidesaburo Ueno, het baasje van Hachiko, werd dagelijks begeleid door Hachiko van en naar het station. Helaas werd Hidesaburo getroffen door een hersenbloeding toen hij college stond te geven. Hachiko wachtte trouw op zijn baasje, maar Hidesaburo zou niet terugkomen. Hachiko werd uiteindelijk geadopteerd, maar bleef terugkeren naar zijn oude huis en naar het treinstation tot zijn eigen dood. Hachiko is het boegbeeld van trouw en dierenliefde. 

Wij zouden met liefde zo'n trouwe akita adopteren, zoals Hachiko

#8 Bommel - Bulldog van familie Meiland, bekend van Chateau Meiland

Je houdt er van of je haat het, hoe dan ook je kunt niet meer om de familie Meiland heen. Hun hond Bommel was een tijdlang de ‘ster’ van de show, omdat hij iedereen die hem vreemd was, aanviel. Dit leverde soms hilarische en spannende beelden op, maar het was eigenlijk zielig voor de hond zelf. Uiteindelijk is, in overleg met een deskundige, besloten om Bommel in te laten slapen. De hond was namelijk te agressief en dit zat het arme dier zelf ook behoorlijk in de weg. 

#9 Lassie - De Schotse herdershond uit de gelijknamige series en films

Lassie is wellicht wel de bekendste hond van televisie. De Schotse herdershond heeft decennia lang gespeeld in verschillende films en series. Uiteraard werd Lassie niet gespeeld door steeds dezelfde hond, want er zijn over een tijdsbestek van iets minder dan zeventig jaar verschillende films en series verschenen. In de eerste afleveringen van de serie werd Lassie gespeeld door Pal. In de gehele serie werd Lassie gespeeld door vijf verschillende honden. Deze waren allemaal afstamelingen van Pal. Ondanks dat Lassie eigenlijk geen ‘echte’ hond is, maar wordt gespeeld door verschillende honden, zullen wij vele Schotse herdershonden toch aan blijven spreken met Lassie. 

Wil je meer lezen over Lassie, de Schotse herdershond, kijk dan eens hier.

Lassie was een van de bekendste honden van televisie.

#10 Subbies - Pitbull van John Robert Conroy, bekend van WOI

Stubby, of sergeant Stubby, was de hond van John Robert Conroy die de hond stiekem meenam naar het front in Frankrijk. In de loopgraven werd Stubby ingezet voor verschillende acties. De hond herkende gifgasaanvallen, lokaliseerde gewonden en waarschuwde voor beschietingen. Stubby werd uiteindelijk gepromoveerd tot sergeant en kreeg verschillende medailles. In 1926 overleed Stubby in het bijzijn van John, zijn baasje. Hoewel wij geen voorstander zijn van het betrekken van dieren in oorlogen, is Stubby een echte held. 

Wil je jouw trouwe viervoeter een traktatie geven? Geef dan de Snuffelbox cadeau. De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!