Top 15 originele hondennamen voor 2023

Er zijn tussen de anderhalf en de twee miljoen honden in Nederland. Net als mensen krijgen honden vaak een naam. Er zijn talloze websites die je de leukste en de mooiste hondennamen voorschotelen, maar uiteindelijk zie je door de bomen het bos niet meer. Om je te helpen en de naam van jouw hond te onderscheiden van de rest, heeft Snuffelbox een top 15 originele hondennamen voor 2023 voor je opgesteld. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Zanzibar is een originele, Afrikaanse naam voor een Afrikaans hondenras.

#1 Zanzibar 

Zanzibar is een eiland in Tanzania in Oost-Afrika met prachtige witte zandstranden, helderblauwe wateren en een rijke culturele en historische erfenis. Als naam voor een hond kan Zanzibar een unieke en interessante keuze zijn. Het is een lange, exotische naam die goed past bij een energieke en avontuurlijke hond. Mijn schoonouders hebben een Rhodesian Ridgeback met de naam Zanzibar. Het combineren van een Afrikaans eiland met de naam voor een Afrikaanse hond, maakt deze naam bijzonder origineel. Zanzibar is een van de originele hondennamen die je ook leuk kunt afkorten. Zo wordt Zanzibar Zanzi. Welkom Zanzi(bar)!

#2 Forrest

Een van onze trouwe Instagramvolgers heet Forrest. Forrest vinden wij van Snuffelbox een bijzonder originele hondennaam die wij nog niet vaker hebben genoemd. ‘Forest’ met één ‘r’ betekent natuurlijk ‘bos’ in het Engels. Deze naam geeft dan ook direct een avontuurlijke en energieke sfeer, omdat het doet denken aan activiteiten in de buitenlucht en aan de bossen. Forrest is een van de vijftien originele hondennamen van 2023 volgens Snuffelbox. 

#3 Tinder

Niemand kan meer om datingapp Tinder heen en de generatie tussen de achttien en de veertien kent vast wel één of meer stelletjes die elkaar via Tinder hebben leren kennen. Misschien heb jij jouw eigen partner ook wel via Tinder leren kennen. Waar vroeger nog een beetje lacherig werd gedaan over datingsites, is het nu bijna vreemd dat je niet op Tinder te vinden bent. Om jullie liefdesverhaal te bezegelen, kun je er natuurlijk voor kiezen om jouw hond de originele naam ‘Tinder’ te geven. Tinder is zeker een van de originele hondennamen die verzekerd is van een goed verhaal om aan vrienden en kennissen te vertellen. 

Hebben je partner en jij elkaar ontmoet via datingsite Tinder, dan is dit een bijzonder originele hondennaam voor jullie hond.

#4 Duvel 

Ook deze originele hondennaam zagen wij bij een trouwe volger uit België voorbij komen. Duvel is een Belgisch blond speciaalbiertje van de gelijknamige brouwerij. Het is bijzonder origineel om jouw hond de naam van een bestaand merk te geven waar je zelf dol op bent. Dit kunnen automerken, kledingmerken en zelfs biermerken zijn. Daarnaast doet de naam Duvel ons ook denken aan een ‘Duveltje uit een doosje’. Een grappig poppetje, zoals een clown springt op een willekeurig moment uit een doosjes en laat iemand op een grappige manier schrikken. Het is een beetje ondeugend, maar wel leuk, net als de naam Duvel. 

Duvel is een stoere hondennaam reu. Lees meer over stoere hondennamen in onze andere Snuffelpost.

#5 Takkie

Takkie is natuurlijk het hondje uit de verhalen van Jip & Janneke van schrijfster Annie M.G. Schmidt. Helemaal origineel is deze naam daarom waarschijnlijk niet, maar wij vonden deze naam te leuk en te herkenbaar om hem niet om te nemen in onze lijst met originele hondennamen voor het jaar 2023. Als je op zoek bent naar een leuke naam voor je hond, dan is Takkie wat Snuffelbox betreft een goede kanshebber. Houd er rekening mee dat de naam die je voor jouw hond kiest door jou gemakkelijk moet kunnen worden uitgesproken. Het is ook belangrijk om te overwegen of de naam passend is voor het ras en het karakter van de hond en of je je comfortabel voelt om de naam in het openbaar te roepen. 

#6 Duck 

Naast een originele hondennaam, kun je jouw hond natuurlijk ook een grappige naam geven die enerzijds bij jouw hond past en anderzijds origineel en grappig is. ‘Duck’ betekent ‘eend’ in het Engels. Heb je een kleinere hond die van water en zwemmen houdt, dan is de naam niet alleen origineel en grappig, maar ook zeer toepasselijk om aan jouw hond te geven. De kans dat een andere hond dezelfde naam heeft als jouw trouwe viervoeter is in dit geval bijzonder klein. 

Een hond die dol is op water én van zwemmen houdt, die doet de naam 'Duck' eer aan.

#7 Beer 

Deze naam is voor de ene hond origineler dan voor de ander. Bij een labradoodle ligt kiezen voor de naam Beer voor de hand, want een labradoodle heeft wel wat weg van een teddybeer. Toch blijft Beer een originele en leuke naam voor jouw hond, omdat het niet alleen krachtig klinkt, maar ook lief. Een beer is stoer, maar ze lijken ook een groot aaibaarheidsgehalte te hebben. Wij van Snuffelbox vinden Beer een van de 15 leukste originele hondennamen van 2023. 

Beer is een liefdevolle naam, lees meer over liefdevolle hondennamen.

#8 Stitch

Stitch was het buitenaardse wezen uit de film en televisieserie Lilo & Stitch. Het buitenaardse wezen wordt voor een hond aangezien en wordt geadopteerd door Lilo en haar oudere zus. Uiteindelijk besluiten ze Stitch te houden, want hij hoort bij de familie. Stitch is een van de originele hondennamen, omdat Stitch eigenlijk helemaal geen hond was, maar uiteindelijk wel onderdeel van het gezin. Stitch was een buitenaards wezen en gedroeg zich dan ook een beetje vreemd. Gelukkig gedragen onze trouwe viervoeters zich nooit vreemd…

Wij worden vrijwel altijd gelukkig van onze hond, maar er zijn ook hondennamen met betekenis geluk. Ook die namen zijn het overwegen waard.

#9 Phoebe 

De naam Phoebe hoor je niet vaak in Nederland. Veel mensen spreken het uit als ‘Poebie’, terwijl je de naam uitspreekt als ‘Fiebie’. Deze naam deed onze generatie direct denken aan Phoebe uit de serie Friends, een leuke, maar beetje gekke dame. Het is natuurlijk een bijzonder goed idee om jouw hond te vernoemen naar jouw favoriete televisiepersonage, helemaal wanneer jouw hond bepaalde trekjes heeft die je herkent van het televisiepersonage. Phoebe vinden wij een bijzonder originele hondennaam. Nadeel van deze naam is dat mensen het vaak verkeerd uitspreken, maar vergeten zullen ze de naam niet snel. 

Jouw hond vernoemen naar jouw favoriete televisiepersonage is een bijzonder goed idee. Herken jij het televisiepersonage dat deze hond moet voorstellen?

#10 Ghandi 

Gandhi kan een unieke naam zijn voor een hond, en kan een goede keuze zijn als je geïnteresseerd bent in de Indiase geschiedenis of als je een bewonderaar bent van de filosofie en het leiderschap van Mahatma Gandhi. Gandhi was een Indiase politicus en activist die bekendstaat om zijn geweldloosheid en zijn bijdragen aan de onafhankelijkheid van India.

#11 Woef 

Wellicht voor de hand liggend, maar dat maakt deze originele hondennaam juist zo anders dan andere namen. Wanneer wij mensen het geluid dat een hond maakt als hij blaft nadoen, dan doen we dit vaak door ‘woef’ te zeggen. ‘Woef’ is een typerend woord dat bij een hond hoort, want wanneer we het over blaffen hebben, denken we direct aan een hond. Woef is een speelse en originele hondennaam voor een hond. 

#12 Boet

De naam Boet is een originele en stoere hondennaam. Deze naam is origineel, omdat er niet veel honden zijn die deze naam hebben gekregen, maar de populariteit van de naam neemt toe. Boet heeft verschillende betekenissen, maar wanneer we het hebben over de naam van een persoon of een dier betekent Boet liefkozend ‘jongen’ of ‘hij die zijn wensen kenbaar maakt’. Heb jij een hond die behoorlijk goed duidelijk kan maken dat hij naar buiten moet om zijn behoefte te doen of een hond die heel duidelijk aangeeft dat hij eten wil, dan is de originele hondennaam ‘Boet’ misschien wel iets voor jouw trouwe viervoeter.

Boet is een stoere, originele hondennaam, maar geeft ook een schattig vleugje aan de naam.

#13 Dirk

De naam Dirk is op zich niet bijzonder origineel, maar het is dan ook geen ‘typische hondennaam’, dat maakt de hondennaam Dirk wél origineel, want deze naam kom je niet vaak tegen onder honden. Het is leuk om jouw hond een naam te geven die vroeger vrij populair was in Nederland, zoals Anna, Dirk, Jan, Marie. Deze namen hoor je nu niet vaak meer, maar dat maakt ze juist een van de originele hondennamen om aan je hond te geven. Jouw hond zal namelijk een van de weinige zijn met een ‘oud-Hollandse’ naam. 

#14 Famke

Famke is de Friese benaming voor een meisje en kan een leuke, originele naam zijn voor jouw hond. Wellicht kom je deze naam dikwijls tegen op het moment dat je in het noorden van Nederland woont, maar deze naam kan door heel Nederland als origineel beschouwd worden voor jouw hond, want het is een schattige en lieve naam voor een vrouwelijk hondje. 

#15 Kwispel

Nog zo’n naam die direct doet denken aan een hond, maar eigenlijk niet vaak wordt gegeven aan onze viervoeter. Deze originele hondennaam is lief en geeft eigenlijk direct aan dat we het over een vrolijke, uitgelaten viervoeter hebben. Wat Snuffelbox betreft een van de voor de hand liggende, maar leuke originele hondennamen voor jouw hond in 2023.

Deze originele hondennamen zorgen voor een one of a kind hondennaam, maar een populaire hondennaam kan ook leuk zijn om aan jouw hond te geven. 

Kwispel is een originele hondennaam die direct doet denken aan een vrolijke, uitgelaten viervoeter.

Abonneer je op de Snuffelbox!

Ben je nog geen Snuffelbox abonnee, maar zou je dat wel willen? Schrijf jouw hond dan nu in voor de Snuffelbox en ontvang iedere maand de lekkerste knabbels en de leukste speeltjes bij jou thuis. Wanneer je je nu inschrijft, ontvang je een extra speeltje in jouw eerste box. 

De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Als Snuffelbox abonnee geniet je ook van de volgende voordelen: 

  • Je hebt toegang tot de exclusieve Snuffelclub met unboxing livestreams en hondenwandelingen voor leden. 

  • Je ontvangt altijd korting op elke box + exclusieve ledenkorting voor elk product in onze shop. 

  • Je krijgt elke maand (of elke twee maanden) een nieuwe box automatisch thuisbezorgd.  

Wil je toch liever eenmalig een box? Shop de verschillende boxen in onze shop.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!