Top 3 De ideale drinkfles voor uw hond 💦🍶

Bent je graag met je hond in de natuur of in de stad? Dan moet je ervoor zorgen dat je je hond altijd iets te drinken kunt aanbieden. Een drinkfles voor honden is hiervoor bijzonder geschikt. In dit blogartikel leggen we de voordelen van de hondenwaterfles uit en presenteren we de top 3 waterflessen voor honden.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Klein en praktisch: een waterfles voor je hond.

Waarom zou je een drinkfles voor je hond kopen?

Veel honden drinken te weinig. Daarom moet je je hond altijd voldoende vers water aanbieden en ervoor zorgen dat je harige vriend regelmatig water drinkt. Een drinkfles voor honden is een verstandig en praktisch accessoire, zodat je je hond altijd een verfrissende slok water kunt aanbieden. De meeste waterflessen zijn klein en handig om mee te nemen, zodat je ze gemakkelijk kunt opbergen en meenemen op uitstapjes. Vul je waterfles altijd met vers water.

Niet alleen op warme zomerdagen is het belangrijk dat je hond voldoende water drinkt.

Wist je dat een hond tussen de 40-60 ml water per kg lichaamsgewicht per dag moet drinken om aan zijn waterbehoefte te voldoen? Honden die droogvoer krijgen, hebben nog meer water nodig omdat droogvoer je hond dorstig maakt en vocht onttrekt.

Water is essentieel voor alle levende wezens en het is van levensbelang. Als jij of je hond te weinig drinkt, kunnen er in het ergste geval nierproblemen ontstaan. Water helpt ons en onze viervoeters gezond en vitaal te blijven.

Hoeveel water moet een hond per dag drinken?

Als vuistregel geldt dat een hond met een lichaamsgewicht van 10 kg ongeveer 600 ml vloeistof per dag moet drinken, een hond met een lichaamsgewicht van 20 kg ongeveer 1200 ml. Dit is echter slechts een gemiddeld cijfer.

Wat gebeurt er als een hond niet genoeg water drinkt?

Als een levend wezen niet genoeg (kan) drinken, leidt dit vochtgebrek tot uitdroging, de zogenaamde exsiccose. Dit kan leiden tot andere aandoeningen en problemen, zoals onaangename constipatie of zelfs nierziekten.

De nieren zorgen ervoor dat gifstoffen in het organisme worden gereinigd. Het zijn als het ware de rioolwaterzuiveringsinstallaties van het lichaam. Urine wordt geproduceerd in de nieren, zodat afvalstoffen kunnen worden uitgescheiden via ureum, dat in het lichaam wordt aangemaakt of via de voeding wordt opgenomen.

In het ergste geval kan een vochttekort leiden tot een levensbedreigend volumetekort. Daarom is het belangrijk dat je de verbindingen van het lichaam begrijpt en je hond altijd voldoende water te drinken geeft.

Welke waterflessen koopt je voor je hond?

Er zijn veel waterflessen voor honden op de markt. De meeste zijn niet duur en gaan een hele tijd mee. Welke waterfles het beste is voor je hond hangt af van zijn gewoonten en activiteiten.

Wij van Snuffelbox hebben een aantal drinkflessen voor honden bekeken en onthullen hier onze top 3 producten in de categorie drinkflessen voor honden.

#1 LumoLeaf hondenwaterfles voor onderweg, 800ml

Ideaal voor onderweg - altijd genoeg water voor je hond.

 • Deze waterfles voor honden is gemaakt van roestvrij staal en kan tot 800 ml water bevatten, waardoor hij geschikt is voor kleine, middelgrote en grote rassen.

 • Innovatief ontwerp: draai de dop om en gebruik hem als waterbakje. Met de geïntegreerde snelkoppelingen kunt je de waterstroom of de terugloop regelen.

 • Bespaar ongebruikt water! De brede flesmond kan gemakkelijk met water worden gevuld en terug in de fles worden gedaan.

 • De LumoLeaf heeft een praktische handriem en een afneembare aluminium karabijnhaak. Gemakkelijk te dragen of aan je rugzak te bevestigen. Dit maakt het perfect voor autoritten, wandelen, kamperen of andere avonturen.

 • De waterfles is gemaakt van BPA-vrij siliconen en roestvrij staal.

Elk onderdeel van deze hondendrinkfles kan gemakkelijk worden gereinigd onder stromend water. 

👉 Koop deze waterfles bij AMAZON voor je hond.

#2 Nepfaivy waterfles voor honden, 350ml

Speciale ruimtebesparende drinkfles voor je harige vriend.

 • Bijzonder ruimtebesparende waterfles voor honden - past perfect in elke rugzak of jaszak.

 • De inhoud is slechts 350ml, maar dit is genoeg om de dorst van je hond te lessen.

 • Lekvrij model, want de siliconen afdichtingen zijn speciaal ontworpen. De doseerknop is ook afgedekt als de drinkfles is opgevouwen.

 • Materiaal PET- en ABS-plastic. Deze hondendrinkfles is BPA-vrij en robuust, zeer duurzaam en ook veilig voor de gezondheid van je hond.

 • Schoonmaken is heel eenvoudig, gewoon afspoelen met water. Opmerking: niet vatwasmachinebestendig(vaatwasser).

 • Precieze dosering dankzij de drukknop bovenop de drinkfles.

Koop deze waterfles voor je hond bij AMAZON.

#3 Phonenetic opvouwbare waterbak voor honden

Opvouwbare drinkbak als waterdispenser voor je hond.

 • Uiterst reisveilig: eenvoudig op te vouwen, dus een bijzonder ruimtebesparende en lichte waterdispenser voor honden.

 • Het lichtgewicht alternatief voor een klassieke waterfles voor je hond.

 • Ook geschikt voor grote honden, aangezien de inhoud tussen de 0,5 en 1,2 liter ligt.

 • Geschikt voor water en voedsel.

 • Milieuvriendelijk, antislip en draagbaar.

 • 100% BPA-vrij. Kan ook in de vaatwasser gereinigd worden.

Bestel deze opvouwbare waterbak voor je hond bij AMAZON.

Een praktische tip van Snuffelbox:

Als je ooit de waterfles van je hond vergeet, kunt je gemakkelijk een kleine waterbak opvouwen uit een ongebruikte hondenzakje. Vouw de randen om en vorm een kommetje voor het water. Zo heeft je hond vers water als je onderweg bent.

Welke waterfles je ook kiest, wij wensen jou en je hond een veilige en plezierige reis! Bent je nog op zoek naar traktaties en hondenspeeltjes voor jullie reis samen? Bestel dan nu de Snuffelbox, de cadeaudoos voor honden. Tot de nok toe gevuld met lekkere hondensnacks en leuke hondenspeeltjes!

🎁 Meld je hond nu aan voor de Snuffelbox en krijg een extra speeltje GRATIS!

De perfecte snack voor tussendoor: De Snuffelbox voor honden!

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!