Trend: hondenmand op pootjes

Na een lange wandeling met jouw trouwe hondenvriend plof jij met een gelukzalig en rozig gevoel op de bank. Jouw hond heeft ook genoten van de wandeling en staat onrustig te dralen in zijn hondenmand met hondenkussen. Jouw trouwe viervoeter is nu zo’n jaar of vijf en dit is zijn eerste mand. Het kussen is hier en daar versleten en de mand bevat bijtsporen van toen jouw rakker nog een puppy was. Je vindt het wel eens tijd voor een nieuwe. Na een zoektocht op internet ben je eruit: het moet een hondenmand op pootjes worden. Deze hondenmand is momenteel een trend en die trend spreekt jou ook wel aan. Snuffelbox heeft vandaag een aantal soorten van de hondenmand op pootjes voor je op een rij gezet. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Is een hondenmand nodig?

Mensen geven wel eens aan dat een hond van oudsher ook geen mand had om in te liggen. Dit is natuurlijk waar, maar mensen hadden van oudsher ook geen bank of bed om op te zitten of te slapen. Dit betekent natuurlijk niet dat een bank niet vele malen comfortabeler is. Een hondenmand voor jouw trouwe viervoeter is dan ook veel fijner voor hem. Een hondenmand is dus niet per se nodig, maar wel zeer prettig voor jouw hond. Het geeft hem ook een vaste plek om zich terug te trekken en het is zijn eigen plek. Een mand is daarom ook ‘handig’ om de hond naar toe te sturen op het moment dat hij zich even heeft misdragen. De hond weet dan dat hij even naar zijn eigen plek moet. En als een hondenmand dan toch ‘nodig’ is, waarom zou je dan niet kiezen voor een leuke hondenmand op pootjes? 

Deze hond geniet van zijn heerlijke mand.

Hoe bepaal je de maat van een hondenmand?

Hoe groot de hondenmand moet zijn, hangt natuurlijk helemaal af van de grootte van jouw viervoeter. Ga niet af op de benamingen van de website, want een ‘L’ voor de ene winkel, betekent een ‘M’ voor de andere winkel. Meet jouw hond daarom op van kop tot staart en, als je bijvoorbeeld een stevige hond hebt, meet hem ook op in de breedte. Tel bij deze afmetingen ongeveer 25 centimeter op en je weet wat de afmetingen van jouw hondenmand op pootjes moet zijn. 

Ook puppy's zijn dol op een eigen mandje.

Top 3 - Hondenmand op pootjes

Je hebt besloten dat je een nieuwe hondenmand wilt hebben en je hebt jouw trouwe viervoeter opgemeten. Daarnaast is het duidelijk dat je een hondenmand op pootjes wilt. De verdere zoektocht kan van start gaan. 

#1 Houten hondenmand op pootjes Luna

We beginnen met een handgemaakt item, namelijk deze houten hondenmand op pootjes van het merk PuurhoutXL. Deze hondenmand is gemaakt van onbehandeld vurenhout en heeft een rustige, scandinavische uitstraling. De hondenmand op pootjes bevindt zich 5 centimeter van de vloer en ventileert daarom goed. De binnenmaat van deze hondenmand is 70 bij 100 centimeter en daarom groot genoeg voor een heleboel viervoeters. Houd er echter wel rekening mee dat het kussen niet wordt bijgeleverd. 

Houten hondenmand op pootjes van het merk PuurhoutXL.

#2 Fluwelen hondenmand op pootjes

We gaan verder met een iets goedkopere hondenmand op pootjes van het merk Vadigran. Deze hondenmand is gemaakt van stof en het frame is gemaakt van ijzer. Deze hondenmand op pootjes heeft een luxe en warme uitstraling. De afmeting van deze hondenmand is 63 bij 44 en 24,4 centimeter. Een stuk kleiner dan de eerste hondenmand op pootjes, maar nog steeds geschikt voor honden van een gemiddeld formaat. 

Fluwelen hondenmand op pootjes van het merk Vadigran.

#3 Zachte hondenmand op pootjes

We eindigen met deze zachte hondenmand op pootjes van het merk PawHut. Deze hondenmand is gemaakt van polyester en de pootjes zijn gemaakt van metaal. Deze hondenmand op pootjes heeft een zachte en liefdevolle uitstraling. De afmeting van deze hondenmand uit deze lijst is 42,5 bij 47,5 bij 20 centimeter. Dit is de goedkoopste en kleinste hondenmand op pootjes uit deze lijst. Deze hondenmand heeft een draagvermogen van 18 kg en is daarom geschikt voor kleine honden. 

Zachte hondenmand op pootjes van het merk PawHut.

Welke hondenmand je ook kiest, een hondenmand op pootjes is een zeer goede keus. Ga jij voor de houten hondenmand op pootjes, de fluwelen vierkante hondenmand op pootjes of de zachte ronde hondenmand op pootjes? 

Wij van Snuffelbox hebben voor jou en je hondenvriend de Snuffelbox. Deze Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!