Veilig hondennet voor in de auto

Je wilt op reis met je hond en ergens heen met de auto? Dan is het belangrijk dat je hond goed vastzit in de auto. Een hondennet voor in de auto is een verstandige aankoop, vooral als je een grote hond hebt. Wij leggen de voordelen uit van een hondennet voor je auto.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Deze viervoeter is goed beveiligd door het hondennet en het extra tussenschot.

Hoe mag de hond in de auto reizen?

Natuurlijk mag je je hond meenemen in de auto. Als bestuurder bent je er echter ook verantwoordelijk voor dat je hond goed vastzit in de auto. je mag je viervoeter meenemen op de achterbank, achter de voorstoel of in de bagageruimte van je auto. Er zijn verschillende manieren om je hond in de auto vast te zetten, bijvoorbeeld met een veiligheidsgordel, een beveiligde transportbox of in de kofferbak in combinatie met een net om hem vast te zetten.

Ons verzoek aan jou: laat je hond nooit in de auto rijden op je schoot of onbeveiligd op de passagiersstoel. Dit kan fataal zijn bij een ongeluk. Neem deze kwestie dus serieus en zorg ervoor dat je geliefde hond altijd goed beveiligd is tijdens het rijden!

Hoe werkt een hondennet in de auto?

Het hondennet is een van de vele manieren om je hond in de auto vast te zetten. In de meeste gevallen wordt het hondennet gewoon over de rugleuning van de achterbank gemonteerd en scheidt het zo de passagiersruimte van de auto van de bagageruimte. Zo kunt je je viervoeter comfortabel in de bagageruimte vervoeren. Dit is vooral ideaal voor grote honden. je kunt je hond gemakkelijk leren in de auto te klimmen, hij zal het geweldig vinden als je er samen op uit trekt. Als je hond er niet zelfstandig in of uit kan springen, dan is een hondenhelling misschien wel de ideale (en verstandige) aankoop voor jou.

Beste beveiliging voor het volgende uitje. Het hondennet zorgt voor veiligheid tijdens de reis.

Een hondennet voorkomt dat je hond bij een ongeval door de passagiersruimte wordt geslingerd. Elk jaar gebeuren er dramatische ongelukken doordat honden door de auto vliegen of zelfs uit de auto worden geslingerd bij een kop-staartbotsing. Een net in de auto vermindert dit risico.

Als je je hond echt veilig in de auto wilt houden, moet je een vast transport in de kofferbak gebruiken om je hond mee te nemen op een lange reis.

Heb je liever een reisbench voor je hond? Lees deze blog dan eens.

De ANWB heeft de veiligste transportmogelijkheden voor honden getest en is tot de conclusie gekomen dat dit een combinatie is van een transportbox in de voetenruimte achter de voorstoelen of een transportbox in de kofferbak met een scheidingsrooster.

Bekijk deze video van de ANWB. Je hond is perfect beveiligd, je kunt een kleine of een grote tocht maken!

Tijdens het rijden kan het altijd gebeuren dat je abrupt moet remmen of dat je een gevaarlijk rijmanoeuvre moet uitvoeren. Wees hierop voorbereid! Houd je hond veilig tijdens elke rit. Het maakt niet uit of het maar een kort ritje naar de bakker is of dat je een langere reis gaat maken.

Dit hondennet beschermt je hond tegen het naar voren gooien.

Merk ook op dat het verboden is je hond rond te laten rennen tijdens het rijden. Het is het beste om je hond te trainen om zich te ontspannen tijdens het rijden en het rijden te zien als ontspanning.

Is autorijden eigenlijk vermoeiend voor honden?

Het is duidelijk dat lange autoritten niet alleen voor ons mensen vermoeiend zijn. Onze geliefde honden vinden lange autoritten soms ook saai of willen na een lange autorit even de benen strekken. Sommige honden voelen zich ook misselijk tijdens de rit of schrikken van de geluiden en bewegingen. Daarom is het des te belangrijker dat je het rijden met je hond oefent en hem niet te veel belast. Neem om de twee uur een korte pauze, zodat je hond zijn behoefte kan doen en zijn poten kan strekken.

Natuurlijk is een hapje tijdens de pauze net zo goed een must als een rondje spelen. Ken je de Snuffelbox al? Hier vindt je heerlijke hondensnacks, kauw artikelen en stevig hondenspeelgoed voor onderweg. Het zal elk uitje nog leuker maken.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!