Reizen in stijl met de reisbench voor je hond

Er zijn verschillende manieren om op vakantie te gaan. Je kunt reizen met de trein en het vliegtuig, maar ook met de auto en zelfs met de fiets. Wanneer je op vakantie gaat met de fiets, kun je jouw hond meenemen in een hondenfietskar om samen op pad te gaan, maar wanneer je met de trein, het vliegtuig of de auto reist, maak je gebruik van een reisbench voor je hond. Aangezien wij van Snuffelbox deze reis zo comfortabel mogelijk willen maken, vertellen wij je vandaag alles over de reisbench voor je hond. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

De juiste reisbench voor de juiste reis

Wat is een goede vliegtuigbench?

Reizen met het vliegtuig kan een stressvolle manier van reizen zijn. Het is druk op de luchthaven en er zitten veel restricties aan het reizen met het vliegtuig. Een goede vliegtuigbench moet dan ook voldoen aan een aantal voorwaarden, anders is deze niet geschikt. De volgende voorwaarden moeten in acht worden genomen:  

 • Een vliegtuigbench mag geen wielen hebben. Het idee dat jouw trouwe viervoeter door het ruim kan rollen, is geen prettig idee en daarom mogen er geen wielen onder de vliegtuigbench zitten;

 • Het deurtje van de vliegtuigbench moet aan de boven- en onderzijde vergrendeld kunnen worden met scharnieren en sluitpennen die minstens 1,6 cm boven of onder de horizontale rand uitkomen en het slot moet bestaan uit een centraal vergrendelsysteem; 

 • De vliegtuigbench moet gemaakt zijn van hard plastic of glasvezel; 

 • De onder- en bovenkant van de kennel moeten met bouten en moeren bevestigd zijn; 

 • Jouw trouwe viervoeter moet genoeg bewegingsruimte hebben. Hij moet kunnen staan zonder de bovenkant van de vliegtuigbench te raken. 

 • De vliegtuigbench moet beschikken over een absorberende deken en twee lege vaste voerbakken. 

Waar gaat de reis naartoe?

Wat is een goede autobench?

Tijdens het rijden mag de bestuurder van de auto niet gehinderd worden. Wanneer jij jouw hond zonder bench op de passagiersstoel of op de achterbank vervoert, is dit mogelijk wel het geval. Houd er rekening mee dat er in landen verschillende regels zijn voor het vervoeren van jouw trouwe viervoeter. Als je in Italië meer dan één hond vervoert in de auto, dan is een autobench verplicht en in Polen  en België mag jouw trouwe viervoeter niet op de passagiersstoel vervoerd worden. Wat de regels ook zijn, het gebruik van een autobench is zeer verstandig, want het is een veilige manier om jouw harige vriend in te vervoeren. 

 • Een goede autobench is van metaal gemaakt; 

 • Een autobench moet stevig staan en in de achterbak gemonteerd worden; 

 • Houd er ook bij de autobench rekening mee dat jouw hond zich redelijk vrij moet kunnen bewegen; 

 • Meet de achterbak van jouw auto op voor je voor verrassingen komt te staan. 

Samen reizen is leuker dan alleen.

Wat is een goede bench voor de trein?

Aan het reizen met de trein met jouw trouwe viervoeter zitten ook bepaalde regels verbonden. In principe hoeft jouw hond niet verplicht in een reisbench vervoerd te worden, maar wanneer je wel gebruikmaakt van een reisbench reist je huisdier gratis mee. Reizen met de trein met jouw hond in een reisbench is natuurlijk enkel mogelijk als je een kleinere hond hebt. De reisbench voor jouw trouwe viervoeter mag in de Thalys bijvoorbeeld niet groter zijn dan 45 bij 30 bij 25 cm. Wil je toch met de trein reizen met jouw viervoeter, maar is jouw hond groot? Geen zorgen, aangelijnd mag jouw hond ook mee. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat hij andere reizigers niet mag lastigvallen. Zo blijft het veilig reizen met de hond.

Stiekem even naast zijn baasje op de bank zitten.

Welke maat reisbench voor je hond? 

Bij het bepalen van de maat van de reisbench voor je hond is het van belang om eerst jouw trouwe viervoeter op te meten. Dit doe je door zijn lengte en zijn hoogte op te meten. De lengte van jouw hond meet je op door te meten van zijn nek, net achter zijn kop, tot de aanzet van zijn staart. Wanneer je deze afmeting weet, tel je hier ¼ van de lengte bij op. Vervolgens meet je de hoogte van jouw trouwe vriend op door hem te meten van zijn voorpoten tot zijn nek, wederom net achter zijn kop. Deze afmetingen vormen de ideale afmetingen voor jouw reisbench voor je hond. 

Welke maat reisbench voor je hond?

Benchtraining

Allemaal leuk en aardig, maar onze trouwe viervoeter gaat natuurlijk niet met plezier zonder problemen in een reisbench. Het is daarom bijzonder belangrijk om jouw hond eerst te trainen. Laat jouw trouwe viervoeter wennen aan de bench. Uiteraard is er al veel gewonnen als jouw hond als puppy al gewend was aan een bench. Toch is het verstandig om de bench eerst in huis te plaatsen alvorens je de reisbench voor zijn doel gaat gebruiken. Ook is het verstandig om met de volgende zaken rekening te houden: 

 • Maak van de reisbench een leuke plek en voorkom te allen tijde dat je jouw trouwe viervoeter voor straf naar zijn bench stuurt; 

 • Maak van de reisbench een veilige plek voor je trouwe viervoeter, leg bijvoorbeeld een lekker hondenkussen in de bench; 

 • Laat je hond de plek ontdekken door hem naar de bench te lokken of te sturen. Geef hem als beloning een lekkere plantaardige, gezonde snack

Natuurlijk wil jij jouw trouwe viervoeter belonen als hij zich goed heeft gedragen tijdens de reis. Koop daarom de Snuffelbox voor jouw trouwe viervoeter. Deze Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!