4 tips voor het juiste hondenkleed

Er zijn verschillende hondenkleden in omloop. Je hebt een hondenkleed voor op de bank of een hondenkleed voor de auto. Een hondenkleed is een lekker zacht kleed dat gebruikt wordt om jouw hond een prettige ondergrond te geven, maar ook om jouw bank en auto vrij van hondenharen te houden. Een hondenkleed is voor bescherming van hond en meubilair. Snuffelbox informeert je in deze blog over de verschillende hondenkleden.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hond in bed onder een hondenkleedEen hondenkleed is een lekker zacht kleed dat gebruikt wordt om jouw hond een prettige ondergrond te geven, maar ook om jouw bank en auto vrij van hondenharen te houden.

Wat is een goed hondenkleed?

Een goed hondenkleed voldoet wat Snuffelbox betreft aan een aantal eisen. Uiteraard moet een hondenkleed zacht aanvoelen voor jouw hond, maar onze hond is in principe snel tevreden met een deken die goed aanvoelt. Hondenkleden van synthetische materialen en katoen zijn een huisdiervriendelijke optie. Synthetische materialen zijn duurzaam, zacht en voelen comfortabel aan. Daarnaast zijn ze goed schoon te houden en dat is ook zeker een belangrijke eis betreffende een goed hondenkleed. Ook katoen is duurzaam en makkelijk schoon te houden. Naast de eisen van het goed kunnen schoonmaken van het kleed en hoe het kleed aanvoelt, is het ook belangrijk in hoeverre het kleed de hondenharen doorlaat. Er zijn verschillende soorten hondenkleden: een hondenkleed voor de auto, een hondenkleed voor de bank en een hondenkleed voor in de bench. Snuffelbox geeft je informatie over deze verschillende hondenkleden. 

Wat is een goed hondenkleed voor de auto?

Als jouw hond regelmatig bij jou in de auto te vinden is, dan is het verstandig om een hondenkleed voor de auto aan te schaffen. Dit hondenkleed zorgt niet alleen voor comfort voor je hond, maar houd jouw achterbank of achterbak vrij van haren en andere resten van jouw hond die de auto verontreinigen, zoals modder. Een goed hondenkleed voor de auto is een hondenkleed dat comfortabel aanvoelt en goed bevestigd kan worden aan het interieur van de auto, zoals de hoofdsteunen van de autostoelen. Ook is het prettig als dit hondenkleed waterdicht is. Wanneer jij met jouw hond van een wandeling terugkomt, wil je natuurlijk dat het vuil en water van zijn modderige pootjes op het hondenkleed blijven zitten. Daarnaast is de aanwezigheid van krasbestendig materiaal en antislip belangrijk voor het comfort voor jouw hond. Wanneer jouw hondenkleed zich op de achterbank of in de achterbak bevindt, is het belangrijk dat jouw hond veilig wordt vastgezet met een harnas voor je hond en een speciale veiligheidsgordel om je hond tijdens het rijden vast te maken. 

Een goed hondenkleed voor de auto: 

 • Is waterdicht; 

 • Kan bevestigd worden aan de hoofdsteunen van de stoelen; 

 • Bevat antislip; 

 • Is krasbestendig;

 • Heeft een speciale veiligheidsgordel. 

Hondenkleed voor in de auto - hond in achterbakEen goed hondenkleed voor de auto is waterafstotend en bevat een veiligheidsgordel.

Wat is de beste plaats in de auto voor een hondenkleed?

Er zijn verschillende plekken in de auto waar je een hondenkleed kunt bevestigen, maar de verstandigste plekken zijn de achterbank en de achterbak. Op de achterbank kunnen de meeste hondenkleden bevestigd worden aan de handvatten aan het plafond en aan de hoofdsteunen van de autostoelen. Ook zijn er hondenkleden die over de hoofdsteunen heen kunnen worden bevestigd, zodat deze ook vrij blijven van hondenharen. Uiteraard kun je zelf bepalen welk hondenkleed passend is voor jouw auto en jouw hond. 

Wat is een goed hondenkleed voor de bank? 

Een goed hondenkleed voor op de bank is zacht en beschermt niet alleen de zitkussens, maar ook de rugkussens en de leuning. Een hondenkleed voor op de bank hoeft niet per se waterafstotend te zijn, tenzij jij dit uiteraard essentieel vindt, omdat jouw hond incontinent of niet zindelijk is of vaak door de modder rolt en nat op de bank probeert te gaan zitten. Wel is het belangrijk dat je de juiste afmeting voor jouw bank én hond uitkiest. Het is belangrijk dat het hondenkleed groot genoeg is om de verschillende onderdelen van jouw bank te beschermen en dat jouw hond comfortabel kan liggen. 

Een goed hondenkleed voor op de bank: 

 • Is al dan niet waterdicht; 

 • Is groot genoeg om alle onderdelen van de bank te beschermen; 

 • Is zacht en comfortabel voor jouw hond.

Wat voor hondenkleed in de bench?

Een hondenkleed is fijn voor in een bench, want het biedt jouw (jonge) hond een comfortabele plek om zich terug te trekken. Voor een hondenkleed in de bench geldt ook dat het verstandig is om, in het geval van een incontinente of niet-zindelijke hond, te kiezen voor een waterafstotend hondenkleed. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een waterafstotend matje onder het zachte hondenkleed te leggen. Vaak zijn er matten beschikbaar voor een bench die zowel waterafstotend als krasbestendig zijn. Boven op het hondenmatje kunt u kiezen voor een orthopedisch hondenkleed. Dit kleed  kan een prettige basis zijn voor (jonge) honden in de bench, omdat dit de veilige plek van de bench extra benadrukt. Als jouw hond het koud heeft, aan angst lijdt, gevoelig is voor lawaai of moeite heeft in slaap te vallen door het licht in huis, dan kan een zacht kleed een bepaalde vorm van steun bieden.Houd er ook rekening mee dat een bench een bepaalde afmeting heeft waar rekening mee gehouden dient te worden. 

Een goed hondenkleed voor in de bench:

 • Kan eventueel op een waterafstotende en krasbestendige mat gelegd worden; 

 • Heeft een orthopedische functie; 

 • Is zacht en comfortabel voor jouw hond; 

 • Past in de bench. 

Overweeg jij een bench voor jouw hond, lees meer over de puppybench

Hond met kleed in benchEen hondenkleed in de bench kan het beste over een waterafstotende en krasbestendige mat gelegd worden.

Welke ligplaatsen zijn er nog meer geschikt voor mijn hond?

In principe kan jouw hond ook op de grond liggen, maar dan raden wij wel aan om voor een hondenkussen of voor een hondenmand te gaan. Alleen een hondendeken neerleggen, is vaak niet voldoende. Uiteraard kan jouw hond er zelf voor kiezen om op de grond te gaan liggen, maar het is wel prettig als hij de keuze heeft. 

Lees meer donutkussen hond en hondenmand op pootjes.

Hoe dik moet een hondenkleed zijn?

Hoe dik een hondenkleed moet zijn, hangt volledig af van het doel dat je hebt met het hondenkleed. Op de bank kun je kiezen voor een dunner hondenkleed dat de hondenharen van jouw hond van de bank houdt, maar voor de auto kun je beter kiezen voor een hondenkleed met een dikkere stof dat waterafstotend werkt. Wanneer je het hondenkleed op de grond neerlegt, kun je beter kiezen voor een hondenkussen of je kunt het hondenkleed over het hondenkussen neerleggen voor extra comfort. 

Hoe kan ik mijn hondenkleed wassen?

Hoe je een hondenkleed kunt wassen, hangt af van de wasvoorschriften van het product. Houd er goed rekening mee dat je bepaalde hondenkleden niet kunt wassen, maar enkel kunt afnemen met een natte doek. Het is goed om rekening te houden met de wasvoorschriften alvorens je een hondenkleed koopt. Als jij een hondenkleed wilt dat in de wasmachine kan, dan moet je dit eerst nagaan voor je een aankoop doet. 

Hond onder een beige kleedjeLet goed op of jouw hondenkleed in de wasmachine gewassen kan worden.

Hoe vaak moet ik mijn hondenkleed vervangen?

Uiteraard hangt dit volledig af van jouw persoonlijke voorkeur. Heb je meerdere honden en liggen jouw honden dagelijks op de bank, dan is het verstandig om het hondenkleed eens in de week of om de drie à vier dagen te wassen. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om meerdere hondenkleden aan te schaffen. Gebruik je een hondenkleed voor de auto en ligt jouw hond hier eens per week op, dan kun je deze gerust één à twee maanden laten liggen. Uiteraard is het aan te raden om te kijken hoe schoon het kleed nog is. Je kunt er ook voor kiezen om het kleed direct na gebruik even te stofzuigen, dit zorgt er ook voor dat het hondenkleed langer in de auto kan blijven liggen. 

Hondenkleden | 4 tips  

Lief hondenkleed

Het Lief hondenkleed is een hondenkleed dat aan twee kanten te gebruiken is. Dit hondenkleed is geschikt voor de bench en is in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Je kunt dit Lief hondenkleed wassen op 30 graden. 

Mister Mill hondenkleed

Het Mister Mill hondenkleed is uitstekend te gebruiken als hondenkleed voor op de achterbank van de auto. Dit hondenkleed is waterafstotend en vuilwerend. Daarnaast heeft het Mister Mill hondenkleed een veiligheidsgordel en antislip, zodat jouw hond veilig kan reizen. Dit hondenkleed kan gewassen worden op de handwasstand in de wasmachine. 

Action hondenkleed

We laten je ook kennismaken met deze budgetoptie van de Action. Dit Action hondenkleed is geschikt voor de achterbank, maar kan ook worden bevestigd in de achterbak van de auto. Dit Action hondenkleed heeft antislip, maar is niet wasmachinebestendig. 

Snuffelbox hondenkleed

Wij van Snuffelbox hebben natuurlijk ook een hondenkleed. Dit Snuffelbox hondenkleed kun je gebruiken om jouw bank af te schermen van hondenharen. Dit hondenkleed is dubbellaags en jouw hond krijgt er ook een leuk speeltje bij. Het Snuffelbox hondenkleed kunnen gewassen worden in de wasmachine en houdt jouw meubilair vrij van hondenharen. 

Puppy op een kleedjeEen hondenkleed biedt jouw hond een heerlijke plek om tot rust te komen.

Abonneer je op de Snuffelbox!

Ben je nog geen Snuffelbox abonnee, maar begint het wel te kriebelen, schrijf jouw hond dan nu in voor Snuffelbox. Het is nog mogelijk om de Winter Wonderland box als eerste box te kiezen, zolang de voorraad strekt. Wanneer je je nu inschrijft, ontvang je een extra speeltje in jouw eerste box. 

De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Als Snuffelbox abonnee geniet je ook van de volgende voordelen: 

 • Je hebt toegang tot de exclusieve Snuffelclub met unboxing livestreams en hondenwandelingen voor leden. 

 • Je ontvangt altijd korting op elke box + exclusieve ledenkorting voor elk product in onze shop. 

 • Je krijgt elke maand (of elke twee maanden) een nieuwe box automatisch thuisbezorgd.  

Wil je toch liever eenmalig een box? Shop onze boxen dan in de shop.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!