5 Tips voor de beste verjaardag hond

Het is eindelijk zo ver, de verjaardag van je hond! Wil je deze dag speciaal en onvergetelijk maken voor jou en je lieveling? Dan zijn hier 5 ultieme tips die je kunnen helpen om van deze dag een prachtige gebeurtenis te maken. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hoe vier je de beste verjaardag hond?

De beste verjaardag hond is er eentje waar zowel jouw viervoeter van geniet als het baasje. Honden zijn namelijk gezinsleden, beste maatjes en staan altijd klaar voor hun baasje. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel hondenbezitters iets bijzonders bedenken voor de verjaardag hond. Met de volgende 5 verjaardag hond tips is er voor ieder wat wils. 

#1 - Geef je hond een echt verjaardagsfeestje

De verjaardag van je viervoeter komt eraan en je wilt het in stijl vieren? Het kan bijna niet misgaan met je eigen verjaardagsfeestje met familie, vrienden en hondenvrienden. Merk echter op dat als je nog nooit een grote groep honden in huis gehad hebt, het een goed idee is om klein te beginnen. Een of twee hondenvriendjes zijn meer dan genoeg voor een leuke honden verjaardag. 

Als je viervoeter in een warm seizoen jarig is, is een ontmoeting in de natuur natuurlijk nog leuker. Denk eraan dat alle honden steeds toegang moeten hebben tot vers water en schaduw.

Jarige hondEen gezellig verjaardagsfeestje voor je hond.

#2 - Heerlijke honden verjaardagstaart

Wat is de beste manier om (bijna) alle honden gelukkig te maken? Precies, met lekker eten. Dit geldt vooral op een honden verjaardag. Je kunt je hond een speciale traktatie geven met een zelfgemaakte verjaardagstaart. Zo kun je hem een extra portie liefde geven, want hij zal precies weten dat je het voor hem maakt. 

Conventionele koeken zijn echter niet geschikt voor honden. Ook al smaken ze lekker, ze zijn erg ongezond en absoluut niet aan te bevelen. Maar met de juiste ingrediënten is het gemakkelijk om gezonde traktaties voor je huisdier in elkaar te flansen. Als je niet een taart wilt maken, dan kan je altijd een gezond hondenbot bij de dierenspeciaalzaak kopen. Natuurlijke hondensnacks van bijvoorbeeld hert zijn een puur genot voor de verjaardag hond. 

Taart voor de hondEen lekkere verjaardagstaart voor je hond.

#3 - Snuffelbox verjaardag cadeau

Ben je op zoek naar een ultiem cadeau voor de verjaardag van je hond? En eentje waar je zelf ook van kan genieten, samen met je hond? Kies dan als verjaardagscadeau een Snuffelbox. Deze box zit vol verrassingen en is daarom een perfect cadeau voor hond en baas. In de Snuffelbox Verjaardag zitten namelijk 2 speeltjes, 2 zakjes met lekkernijen en 1 kauwsnack voor de viervoeter verpakt. 

Iedere maand stelt Snuffelbox op basis van een thema een honden cadeaupakket samen. Het is een uniek en ook absoluut een perfect cadeau om de eerste, tweede of tiende verjaardag van je hond te vieren. De verjaardagsbox wordt ook heel handig gewoon per post naar je huisadres gestuurd. 

Verjaardagsbox voor je hondDe verjaardagsbox van Snuffelbox is het ultieme cadeau.

#4 - Ballenbad voor honden

Een van onze beste jeugdherinneringen is het springen in een ballenbad. Stel je nu voor dat honden hetzelfde doen? De ballen rollen, stuiteren en zijn moeilijk voor de snuit van een hond te grijpen - en dat is waarschijnlijk precies waarom ze zo fascinerend zijn voor onze viervoeters. De honden vinden het heerlijk om op de ballen te kauwen, er achteraan te jagen en gewoon wild mee te spelen. Het feit dat ze rondrennen terwijl ze kleurrijke plastic ballen proberen te vangen is niet alleen vermakelijk om naar te kijken, het is ook een geweldige manier voor de honden om stoom af te blazen.

Het is belangrijk op te merken dat plastic ballen groot genoeg zijn om verstikkingsgevaar te vermijden en kindvriendelijk zijn. Als je een alternatief voor plastic ballen wilt, zijn tennisballen de klassieker. Wat voor bek denk je dat je hond zou trekken als hij in een heel bad van kleurige ballen mag duiken?

Ballenbad voor je hondEen ballenbad waar je hond in kan spelen.

#5 - Wellness verjaardag hond

Als je jouw viervoeter flink wilt verwennen en tegelijk iets goeds voor hem wilt doen, trakteer je hond dan op een lekkere massage. Net als mensen zijn honden gewervelde dieren, dus ze houden evenveel van massages als wij. Je kunt masseren met je handen of met speciale fascie rollers. 

Dit maakt de spanning in de spieren los en ondersteunt de beweeglijkheid van je hond. Bovendien verhoogt een regelmatige massage het algemeen welzijn van je viervoeter en versterkt tegelijk de band tussen mens en hond. Vooral bij angstige honden kan een duidelijke ontspanning bereikt worden.

Inspiratie tips honden verjaardag

We hopen dat we je met deze 5 honden verjaardag tips hebben kunnen inspireren. Ook wensen we jou en je viervoeter een prachtige en onvergetelijke verjaardag. En vergeet niet, het beste honden verjaardag cadeau is de trouwe en oneindige liefde die je iedere dag weer voor elkaar voelt en aan elkaar toont. 

SnuffelboxEen snuffelbox voor je hond om de poten bij af te likken.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!