6 unieke hondenhuizen die je interieur een boost geven

Oost west, thuis best. Waar je ook bent, er gaat niets boven je eigen, knusse, gezellige en vertrouwde omgeving. Dit geldt zeker voor ons mensen, maar ook voor onze hond is het belangrijk om een eigen plekje te hebben waar hij zich kan terugtrekken. Een hondenhuis is daar perfect voor. Hondenbaasjes zien hun trouwe viervoeter graag gelukkig, maar het kan soms lastig zijn om het hondenhuis te vinden dat goed bij jouw interieur past. Snuffelbox geeft je inspiratie voor 6 unieke hondenhuizen die je interieur een boost geven.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

TeckelEen kartonnen doos kan dienen als een hondenhuis, maar het haalt het niet bij het echte werk.

Wat is een hondenhuis?

Een hondenhuis, ook wel hondenhok genoemd, is een verblijfplaats voor jouw hond waar hij zich in kan terugtrekken. De benaming hondenhok wordt vaak gegeven aan een verblijfplaats voor een hond die buiten staat. Een hondenhok bestaat over het algemeen uit stevig materiaal dat verschillende weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf goed kan doorstaan. Een hondenhuis wordt vaak beschouwd als een verblijfplaats voor jouw hond ter vervanging van een hondenbench, een hondendeken of een hondenmand. Voor welke optie jij gaat, hangt in principe af van jouw persoonlijke voorkeur en de voorkeur van jouw trouwe viervoeter. Het is heel goed mogelijk dat jij een hondenmand een prettige aanwinst vindt voor jouw interieur, maar er zijn ook honden die het zelf prettiger vinden om zich in een beschutte plek terug te trekken. In dat laatste geval is het aan te raden om een hondenhuis aan te schaffen voor jouw viervoeter. 

Lees meer over een hondenmand op pootjes

Waar moet een hondenhuis aan voldoen?

Wanneer je zoekt naar een uniek hondenhuis dat je interieur een boost geeft, dan vind je het belangrijk dat jouw hondenhuis er stijlvol en mooi uitziet. Toch is het ook belangrijk dat de verblijfplaats van je hond aan bepaalde voorwaarden voldoet.

  • Jouw hond zoekt een prettige plek om zich in de woonkamer terug te trekken. Bij een hondenhuis is het daarom van belang dat het van zacht materiaal is gemaakt of dat er een zachte hondendeken of hondenmand in gelegd kan worden. 

  • Het hondenhuis moet groot genoeg zijn voor jouw hond, zodat hij uitgestrekt kan liggen en zich om kan draaien. Het is niet de bedoeling dat het hondenhok té groot voor jouw hond is, want dan werkt de hoeveelheid ruimte wellicht beangstigend en dan denkt jouw hond wellicht dat het ook een plek is om zijn behoefte te doen. Koop voor jouw chihuahua bijvoorbeeld geen hondenhuis in XL-formaat. Het hondenhuis moet namelijk veilig aanvoelen. 

  • De plek waar het hondenhuis staat, is ook belangrijk. Het is essentieel dat het hondenhuis niet op de tocht staat en dat de opening van het hondenhuis naar de kamer gericht is en niet naar een muur, zodat jouw hond de verbinding met de rest van de ruimte blijft houden. 

Welk hondenhuis geschikt is voor jouw interieur én voor de behoefte van jouw hond weet je als hondenbaasje zelf het beste, maar het is goed om bepaalde voorwaarden mee te nemen in je zoektocht. 

BulldogZorg ervoor dat het hondenhuis groot genoeg is voor jouw hond, zodat hij comfortabel ligt.

6 unieke hondenhuizen die je interieur een boost geven

Ben je op zoek naar een hondenhuisje van stof of een hondenhuis voor grote hond, dan kan Snuffelbox je daarmee helpen.Wil je een hondenhuisje kopen? Wij hebben het voorbereidende werk alvast voor je gedaan en zijn op zoek gegaan naar 6 unieke hondenhuizen die je interieur een boost geven én die jouw hond een fijne eigen plek geven in huis. 

Stoffen hondenhuisje

Het stoffen hondenhuisje van Trixie is niet alleen comfortabel voor jouw hond, maar staat ook leuk in jouw interieur. Het hondenhuis is gemaakt van geweven stof. Heb jij een ietwat wilde viervoeter? Geen probleem, de schuimrubbervulling zorgt ervoor dat het huisje stevig blijft staan en niet van vorm verandert. Je wil natuurlijk wel dat jouw hond comfortabel ligt en daarom wordt het hondenhuisje stof geleverd met een kussen dat lijkt op een schapenvachtje. Het hondenhuis is gemaakt voor de kleinere viervoeter, want de afmetingen van het huisje zijn slechts 40 x 45 x 40 cm.

Een pluspunt van een hondenhuisje van stof is dat het zacht aanvoelt en je geen extra hondendeken of hondenkussen in het hondenhuis hoeft te plaatsen. Een minpuntje van hondenhuis stof is dat de hondenharen van jouw hond lastig uit het hondenhuisje te verwijderen zijn. Je kunt het hondenhuisje wassen, maar helemaal haarvrij wordt het niet. 

Modern hondenhuisje 

Het moderne hondenhuis van Pawhut staat ontzettend leuk in een modern of industrieel ingericht huis. Het hondenhuisje vormt een comfortabele plek voor jouw hond. Het hondenhuisje van Pawhut is gemaakt van staal en kan daarom zowel binnen als buiten worden geplaatst, omdat het bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Het hondenhuisje wordt geleverd met een zacht gewatteerd kussentje, zodat jouw hond stijlvol én comfortabel kan liggen. Het hondenhuisje staat op vier poten die zijn voorzien van antislip, maar Snuffelbox raad aan om de poten te voorzien van zelfklevend wolvilt, zodat de vloer niet beschadigt. Het hondenhuisje is geschikt voor kleine tot middelgrote honden van maximaal 50 kilogram. Het huisje heeft een afmeting van 95 x 69 x 75 centimeter. 

DwergkeeshondHet moderne hondenhuis van Pawhut staat ideaal in jouw interieur.

Duurzaam hondenhuis

Het hondenhuis van Rexproduct voorziet in de behoefte van jouw trouwe hond én is goed voor het milieu. Het hondenhuisje is namelijk gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Het hondenhuis wordt geleverd in een donkergrijze kleur, maar jij als hondenbaasje hebt de keuze uit 10 verschillende kleuren voor het zachte kussen dat wordt meegeleverd. Dit hondenhuis is verkrijgbaar in drie verschillende maten, zodat verschillende honden kunnen genieten van het comfort van Rexproduct. Voor onze honden is het belangrijk dat ze zich terug kunnen trekken op het moment dat zij dit nodig hebben. Rexproduct heeft hier rekening mee gehouden door het hondenhuis geluidsisolerend te maken en door therapeutische eigenschappen aan het huisje toe te voegen. Heb jij een enthousiaste puppy die graag zijn tandjes uitprobeert? Met het duurzame hondenhuis is dat geen probleem, want het is bestand tegen bijten, scheuren en krassen. 

Lief! hondenhuisje 

Het Lief! hondenhuisje is een geweldige plek voor jouw hond om in te ontspannen en te slapen. Het hondenhuisje Lief! is gemaakt van zacht materiaal, waardoor het een comfortabel slaapplekje is voor jouw viervoeter. De uitstraling waar Lief! bekend van is, kun je duidelijk terugzien in dit hondenhuisje voor jouw trouwe viervoeter. De pootafdrukken en speciale details zorgen ervoor dat dit hondenhuisje ontzettend leuk staat in een romantisch interieur of bij een echte fan van het merk Lief! in huis. De afmeting van het hondenhuis is 60 x 45 x 50 centimeter. Gaat jouw trouwe viervoeter binnenkort verhuizen naar dit schattige hondenhuis? 

Houten hondenhuisje 

Zoek jij een houten hondenhuisje voor binnen, dan is dit hondenhuis van VidaXL voor jou misschien wel de juiste optie. Het hondenhuis is gemaakt van massief grenenhout en heeft een stabiel frame voor de stevigheid. Het eenvoudige, houten hondenhuis staat perfect in een minimalistisch interieur, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het eenvoudige ontwerp te beschilderen of op een andere creatieve manier met het ontwerp aan de slag te gaan. Het hondenhuisje is verkrijgbaar in vijf verschillende maten. De kleinste maat is 50 x 40 x 52 centimeter en de grootste maat is 100 x 70 x 72 centimeter. Houd er rekening mee dat je zelf nog een hondenkussen of hondenkleed aanschaft voor jouw trouwe viervoeter. 

Lees meer over het juiste hondenkleed

Hondentent

Wellicht is onze laatste keuze een klein beetje valsspelen, maar een hondentent is ook een soort hondenhuis, toch? Voor deze hondentent van Blinkel maken we graag een uitzondering. Deze hondentent staat ontzettend leuk in een interieur in de stijl van boohoo of Ibiza. Deze hondentent biedt jouw hond een eigen plekje en staat ontzettend leuk in jouw interieur. De zachte, off-white kleur van de tent en de pomponrand geven de tent een speelse uitstraling. Op de zachte hondendeken gemaakt van nepbont kan jouw hond heerlijk gaan liggen. Om de hondentent schoon te houden, kun je de hondendeken wassen op 30 graden met het handwasprogramma. De tentstokken houden de tent op zijn plaats, zodat deze wel tegen een stootje kan. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen op basis van de grootte van jouw viervoeter. De hondentent is verkrijgbaar in drie verschillende maten. De kleinste maat is onder andere geschikt voor een chihuahua en de grootste maat kan onder andere worden bewoond door een beagle. 

Welk hondenhuis je ook kiest, het zal een boost geven aan jouw interieur en jouw hond zal ontzettend blij zijn met jouw keuze. 

CorgiEen hondentent staat ontzettend leuk in een interieur met een speels thema.

Abonneer je op de Snuffelbox!

Wil je jouw hond verwennen als hij zich terugtrekt in zijn eigen hondenhuis? Schaf dan de Snuffelbox vol lekkere snacks aan. Je kunt ervoor kiezen om eenmalig een box te bestellen om jouw viervoeter te verblijden, maar je kunt ook voor langere tijd een abonnement nemen bij Snuffelbox, zodat er maandelijks een box met leuke en lekkere hondenproducten wordt bezorgd. 

De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Als Snuffelbox abonnee geniet je ook van de volgende voordelen: 

  • Je hebt toegang tot de exclusieve Snuffelclub met unboxing livestreams en hondenwandelingen voor leden. 

  • Je ontvangt altijd korting op elke box + exclusieve ledenkorting voor elk product in onze shop. 

  • Je krijgt elke maand (of elke twee maanden) een nieuwe box automatisch thuisbezorgd.  

Wil je toch liever eenmalig een box? Shop de verschillende boxen in onze shop

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!