Hondenhuis kopen? Koop hier de leukste!

Op televisie en in films van Disney zie je het met regelmaat. Op het moment dat er een hond in de film voorkomt, dan heeft deze trouwe viervoeter vaak een hondenhuis buiten waar hij zijn dagen dag en nacht slijt. Tegenwoordig is het lang niet zo populair meer om je hond in een hondenhuis buiten te laten slapen. Is het hondenhuis dan volledig verleden tijd? Snuffelbox vertelt het je. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Waarom noemen ze het een hondenhuis?

Waarom wordt een hondenhuis of een hondenhok eigenlijk zo genoemd? Eigenlijk is het vrij simpel. Een hondenhuis is een klein hok of huisje voor jouw hond. Vroeger ‘woonde’ de hond min of meer in het hondenhuis. Het huis was voor mensen en de hond, die vaak diende als beschermer, woonde in het hondenhok buiten. Tegenwoordig is een hond meer een lid van het gezin en slaapt hij vaak bij jullie binnen, maar dit betekent natuurlijk niet dat een hondenhuis overbodig is geworden. 

Hond rent uit hondenhuisEen hondenhuis is een klein hok of huisje voor jouw hond.

Wanneer heeft een hond een hondenhuis nodig?

Tegenwoordig is een bench of een puppybench voor jouw trouwe viervoeter gangbaarder, maar een hondenhuis kan een prettige plek voor jouw hond zijn om zich in terug te trekken. Daarnaast beschermt een hondenhuis jouw hond tegen invloeden van het weer als hij veel en vaak buiten is. De hondenhokken van tegenwoordig kun je min of meer beschouwen als een fijne bench of een lekkere mand.  

Hondenhuis buiten 

Een hondenhuis dat zich buiten bevindt moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om te voldoen aan een goed hondenhok. Je moet een hondenhuis buiten beschouwen als een huis voor mensen, maar dan in het klein. Er zijn een aantal belangrijke voorwaarden waar een hondenhuis buiten aan moet voldoen. 

  • Eventuele neerslag moet weg kunnen stromen. Ga dus voor een hondenhuis buiten met een aflopend dak;

  • Het hondenhuis buiten moet aangepast zijn op de grootte van jouw trouwe viervoeter. Een grote hond heeft een groot hondenhok nodig; 

  • Een hondenhuis binnen kan uit allerlei leuke en zachte materialen bestaan. Een hondenhuis buiten moet bestaan uit een materiaal dat goed isoleert. 

  • Zorg voor een prettige plek voor jouw viervoeter. Enkel een hondenhuis buiten neerzetten is eigenlijk niet genoeg. Zorg voor een deken of een kussen in het hondenhuis buiten en zorg ervoor dat het hondenhuis buiten op een goede plek staat. 

  • Zorg voor goed onderhoud, want een hondenhuis buiten is onderhevig aan de nukken van het weer buiten. Je wilt natuurlijk wel dat jouw hond in een net onderhouden hondenhuis kan verblijven. 

Franse Bulldog in hondenhuis - Tipi tent hondHondenhuisjes zijn er in verschillende soorten en maten.

Hondenhuis binnen

Een hondenhuis binnen wordt eigenlijk steeds populairder. Mensen vinden een mand soms vrij standaard. Even geleden schreven wij al over een hondenmand op pootjes, maar een hondenhuis binnen is ook een manier om jouw hond een prettig plekje te geven om zich terug te trekken. Een hondenhuis binnen hoeft eigenlijk niet aan veel voorwaarden te voldoen. Het is natuurlijk belangrijk dat een hondenhuis binnen ook aan de juiste grootte voor jouw viervoeter voldoet, maar verder zijn er eigenlijk geen criteria. 

Top 3 hondenhuisjes

Aangezien wij van Snuffelbox de trend van het hondenhuis op de voet volgen. Hebben wij drie leuke hondenhuisjes voor binnen voor je op een rijtje gezet.  

#1 Hondenhuis Studio Animaux 

We beginnen met een hondenhuis van Studio Animaux dat wij het liefst direct zelf aan zouden schaffen. Dit hondenhuis is echt bedoeld voor kleine honden, want het wordt op de website eigenlijk beschreven als kattenhuis. Dit moderne, bijna Scandinavische hondenhuis bevat ook een katoenen kussen waar jouw kleine viervoeter heerlijk kan liggen. Dit kleine hondenhuis is 52,5 x 60 x 40 centimeter. Bekijk dus goed of jouw trouwe viervoeter te groot is voor dit huisje. Wij van Snuffelbox raden dit hondenhuis aan voor honden die dezelfde grootte hebben als een chihuahua, teckel of pomeriaan. 

#2 Hondenhuis Rexproduct 

Dit hondenhuis van Rexproduct is er in drie verschillende afmetingen. Dit hondenhuis is niet alleen goed voor jouw hond om zich in terug te trekken, maar is ook nog eens goed voor het milieu. Dit hondenhuis is namelijk gemaakt uit 100% gerecyclede plastic flessen. Jouw hond kan zich helemaal in alle rust terugtrekken als hij hier behoefte aan heeft, want dit hondenhuis is geluidsisolerend, bestand tegen krabben en bijten en behoudt zijn vorm. Voor ons als baasjes zitten er ook leuke voordelen aan, want er zijn verschillende kleuren kussens waar we uit kunnen kiezen. Dit hondenhuis van Rexproduct is verkrijgbaar in de volgende afmetingen: 43 cm, 54 cm en 64 cm. 

Hondenhuis met hondGoed voor jouw hond en goed voor het milieu.

#3 Hondenhuis Hoobro

Het laatste hondenhuis van Hoobro is niet zomaar een hondenhuis, maar is een hondenhuis dat zich voordoet als kast. Dit hondenhuis staat op de website beschermen als huis voor katten, maar kan ook prima dienen als plek voor jouw kleine trouwe viervoeter. Jouw hond kan het hondenhuis binnenkomt door een opening aan de zijkant. In het hondenhuis kun je een heerlijke zachte deken of een zacht kussentje neerleggen voor jouw viervoeter. Bovenop het kastje is er plaats voor leuke decoratie. Niemand zal weten dat het stiekem een hondenhuisje betreft. Het draagvermogen van dit hondenhuis is 30 kg en de afmetingen zijn 80 x 50 x 54 centimeter. 

Zoals je leest, zijn deze hondenhuisjes vooral bedoeld voor kleine honden. Heb je een grote viervoeter, dan kun je wellicht zelf eens aan de slag. 

Toch liever een hondenmand, bekijk deze hondenmand op pootjes eens.

Zelf een hondenhuis bouwen voor jouw viervoeter

Wil jij toch zelf aan de slag, dan is het wellicht een leuk idee om zelf een hondenhuis voor jouw trouwe viervoeter te bouwen. Wij van Snuffelbox hebben twee linkerhanden, maar we verwijzen je met liefde door naar een aantal bestaande handleidingen om een hondenhuis zelf te kunnen bouwen.  

  • Bouwmarkt Hubo helpt je op weg met dit hondenhuis!

  • Ook Karwei biedt een handleiding om je eigen hondenhuis te bouwen. 

  • Ook Fred Schouten van Freds Bouwtekeningen biedt jou een helpende hand met het bouwen van jouw hondenhuis. 

Hondenhuis buiten met hondJe kunt jouw hondenhuis zelf een lekker kleurtje geven.

Zijn jullie allebei uitgeput van het bouwen van het hondenhuis voor jouw trouwe viervoeter, koop dan de Snuffelbox. Deze Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!