7 comfortabele hondenkleedjes voor een knusse slaapplaats

Hoogstwaarschijnlijk vind jij jouw bed de meest comfortabele slaapplaats om eens lekker een dutje te doen. Voor jouw hond is dat niet anders, want jouw trouwe viervoeter vindt het ook heerlijk om een plekje te hebben dat uitermate geschikt is als knusse slaapplaats. Een comfortabel hondenkleed op bank, in de bench of op de grond is perfect voor jouw hond om zijn dagelijkse dutjes op door te brengen. Snuffelbox geeft je algemene informatie over hondenkleedjes en stelt een top 7 comfortabele hondenkleedjes voor een knusse slaapplaats voor je op.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

West highland white terrierEen hondenkleed is ontzettend comfortabel voor jouw hond als knusse slaapplaats.

Comfortabel hondenkleed | algemene informatie

Een comfortabel hondenkleed uitzoeken is vrij eenvoudig, maar het is goed om rekening te houden met verschillende factoren alvorens je overgaat tot de aanschaf van een nieuw comfortabel hondenkleed dat gebruikt gaat worden als knusse slaapplaats voor jouw viervoeter. Er zijn een aantal vereisten waar een hondenkleed volgens Snuffelbox aan moet voldoen: 

  • Grootte: het hondenkleed moet groot genoeg zijn voor jouw viervoeter om comfortabel op te kunnen liggen en te kunnen bewegen. Kies een kleed dat minstens net zo groot is als jouw hond, maar het liefst groter, zodat jouw viervoeter voldoende ruimte heeft. 

  • Gebruik: het is belangrijk om te bepalen waar je het hondenkleed voor gaat gebruiken. Wanneer het hondenkleed bedoeld is voor in de hondenmand kijk je naar andere hondenkleden dan die in de auto kunnen worden gebruikt. 

  • Materiaal: kies een materiaal dat duurzaam en comfortabel is en dat gemakkelijk gereinigd kan worden. Katoen, fleece en wol zijn populaire keuzes voor hondenkleden. Het is verstandig om een hondenkleed te kiezen dat in de wasmachine kan worden gewassen en om te gaan voor een onverwoestbaar hondenkleed. 

  • Warmte: het hondenkleed moet jouw hond warm houden, vooral als hij een kortharige vacht heeft of als jouw hond kleiner is. Overweeg een dikker kleed voor de winter en een dunner kleed voor de zomer. Je kunt er ook rekening mee houden of jullie vloerverwarming hebben of niet. 

  • Antislip: als jouw hond een wilde doerak is, dan kan de antislip aan de onderkant voorkomen dat het kleed door de gehele kamer glijdt. 

  • Uiterlijk: hoewel het uiterlijk van het hondenkleed natuurlijk niet de hoogste prioriteit heeft, kan een mooi ontworpen kleed helpen bij het creëren van een fijne plek voor jouw hond in de woonkamer, omdat je zelf helemaal fan bent van het nieuwe en hippe hondenkleed. 

Lees meer over hondendekens auto

PoedelEen hondenkleed moet groot genoeg zijn voor jouw viervoeter.

7 comfortabele hondenkleedjes voor een knusse slaapplaats

Een comfortabel hondenkleed vinden is niet lastig, maar er zijn vaak zoveel verschillende keuzes dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het ene hondenkleed heeft de voordelen die het andere niet heeft en andersom en wanneer je eindelijk denkt het juiste kleed gevonden te hebben, blijkt dat hij niet wasmachinebestendig is. Om het juiste hondenkleed voor een knusse slaapplaats te bemachtigen, heeft Snuffelbox maar liefst 7 comfortabele hondenkleedjes voor je op een rij gezet. 

#1 Happysnoots hondenkleed

Het hondenkleed van Happysnoots is een comfortabel kleed waar jouw viervoeter kan genieten van een knusse slaapplaats. Het hondenkleed is groot genoeg voor grotere of meerdere honden, zodat jouw viervoeter een groot oppervlak tot zijn beschikking heeft. De deken is niet alleen geschikt voor op de vloer, maar kan ook op de bank of op bed gelegd worden, zodat jouw hond zijn eigen plekje heeft. De bodem van het hondenkleed is niet alleen gemaakt van antislip, maar is ook waterafstotend. Het hondenkleed van Happysnoots is onder andere gemaakt van nylon en polyester en kan eenvoudig in de wasmachine gewassen worden op 30 graden Celsius. Het zachte fluffy hondenkleed materiaal houdt jouw hond lekker warm op zijn eigen hondenbank. 

#2 WUFY hondenkleed

Het hondenkleed van WUFY is een verzwaringsdeken voor honden. Dit comfortabele hondenkleed is geschikt voor honden die te maken hebben met slaapproblemen, stress, angst en pijn. Het gewicht van dit hondenkleed wordt gelijkmatig verdeeld over het lichaam van jouw hond, zodat jouw hond het gevoel heeft omhelst te worden. Een verzwaringsdeken zorgt ervoor dat het lichaam ontspant en dat het gelukshormoon serotonine vrijkomt. De hoes van dit hondenkleed is gemaakt van zacht velours en kan worden gewassen op lage temperatuur. Een verzwaarde deken kan prettig zijn voor een hond die niet te maken heeft met stress, angst, slaapproblemen en pijn, omdat het kleed gewoonweg voor geborgenheid zorgt, maar het is niet geschikt voor iedere hond. Wanneer een hond een verwonding of ziekte heeft, is het niet verstandig om dit hondenkleed te gebruiken. Je kunt uiteraard contact opnemen met jouw dierenarts om te bepalen of een verzwaringsdeken geschikt is voor jouw trouwe viervoeter. 

Cavalier-kingcharlesspaniëlEen verzwaringsdeken is comfortabel voor honden met slaapproblemen, stress, angst en pijn.

#3 Groene Berg hondenkleed

Het hondenkleed van Groene Berg is niet alleen geschikt voor honden, maar kan ook gebruikt worden door mensen of andere huisdieren. Het hondenkleed is groot genoeg voor een grote hond om op te liggen en kan gebruikt worden om over de bank te leggen, maar is ook een goede toevoeging voor een hondenmand of -bench. Dit hondenkleed kan aan beide kanten neergelegd worden. De ene kant bestaat uit fleecemateriaal en de andere kant is gemaakt van sherpa. Beide materialen zijn bijzonder zacht voor jouw hond om op te liggen. Het hondenkleed biedt jouw hond een comfortabele, warme plek om op te liggen en op te slapen. Het hondenkleed is aan de fleecekant waterafstotend en kan worden gewassen in de wasmachine, zodat je jouw hond wekelijks van een schoon en fris hondenkleed kunt voorzien. 

Lees meer over de puppybench

#4 Smart Pet Love hondenkleed 

Wanneer je een puppy in huis hebt, ben je sneller geneigd om schattige babyitems in huis te halen. Dit hondenkleed van Smart Pet Love is bij uitstek geschikt voor de kleinste viervoeters. De hondendeken is namelijk niet heel groot en is daarom eigenlijk enkel geschikt voor kleine honden of puppy’s. Het design van dit hondenkleed trekt echt de aandacht, want de roze accenten, kleine hartjes en de hondenkopjes maken van dit kleed een bijzonder schattig item voor in de bench of op de bank om jouw hond warm te houden. Het hondenkleed is gemaakt van stevig fleecemateriaal en kan in de wasmachine gewassen worden.

#5 Happy House hondenkleed

Het hondenkleed van Happy House is eenvoudig, maar daarom juist heel functioneel. Dit hondenkleed is verkrijgbaar in verschillende maten, zodat het beschikbaar is voor honden met een verschillende grootte. Het hondenkleed kan gebruikt worden op de grond, in de bench of in een hondenmand en is gemaakt van een combinatie van katoen en polyester. De bovenkant is gemaakt van sterk materiaal en de onderkant van teddystof, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om jouw hond te laten liggen op de teddystof. In principe is dit hondenkleed aan beide kanten te gebruiken. Is het kleed vies geworden, dan kun je het eenvoudig wassen in de wasmachine op 30 graden. 

Australische herderVoor jouw hond is het uiterlijk van het hondenkleed niet belangrijk.

#6 Zelfverwarmend hondenkleed

Heb je het idee dat jouw hond het vaak koud heeft, dan is dit zelfverwarmende hondenkleed wellicht de juiste optie voor jouw viervoeter. Dit hondenkleed is namelijk speciaal ontworpen om jouw hond warm te houden op koude dagen of wanneer je te maken hebt met een hond die lastig zijn eigen lichaamstemperatuur kan reguleren. De lichaamswarmte van jouw hond wordt geabsorbeerd en zorgt voor een behaaglijke warmte. Het hondenkleed is vrij klein en is daarom alleen geschikt voor puppy’s of kleine honden. Het hondenkleed kan neergelegd worden op de grond, in de bench en op de bank. De hondendeken kun je eenvoudig wassen, zodat vervelende en ongewenste geurtjes niet blijven hangen. 

#7 ProCyoN hondenkleed

Een ander hondenkleed met een speciale toepassing in het hondenkleed van ProCyoN. Dit hondenkleed is namelijk speciaal ontworpen om jouw hond verkoeling te brengen op warme dagen. Het kleed bevat een bepaalde gel die ervoor zorgt dat de lichaamstemperatuur van jouw hond wordt geregeld, zodat hij het niet te warm krijgt en eventuele oververhitting wordt voorkomen. Dit hondenkleed is niet alleen praktisch, maar ook duurzaam, want door de stevige nylon gaat het kleed langere tijd mee. Hoewel dit hondenkleed niet geschikt is voor de wasmachine, kun je het wel eenvoudig afnemen met een natte doek.

Lees meer over oververhitting hond.  

Abonneer je op de Snuffelbox!

Wil je jouw hond iets lekkers geven wat hij op zijn hondenkleed kan opeten? Met de Snuffelbox zorg jij voor een blije hond. Je kunt ervoor kiezen om eenmalig een box te bestellen om jouw viervoeter te verblijden, maar je kunt ook voor langere tijd een abonnement nemen bij Snuffelbox, zodat er maandelijks een box met leuke en lekkere hondenproducten wordt bezorgd. 

De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Als Snuffelbox abonnee geniet je ook van de volgende voordelen: 

  • Je hebt toegang tot de exclusieve Snuffelclub met unboxing livestreams en hondenwandelingen voor leden. 

  • Je ontvangt altijd korting op elke box + exclusieve ledenkorting voor elk product in onze shop. 

  • Je krijgt elke maand (of elke twee maanden) een nieuwe box automatisch thuisbezorgd.  

Wil je toch liever eenmalig een box? Shop de verschillende boxen in onze shop

Perzische windhondDe aanschaf van een hondenkleed is geschikt als jouw hond comfortabel ligt.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!