Alle vaccinaties op een rij in het vaccinatieschema hond

Bij de verzorging van jouw trouwe viervoeter hoort ook het vaccineren van jouw hond op het juiste moment bij de dierenarts. We willen natuurlijk niet dat onze hond zieker wordt dan nodig als hij wel zijn vaccinatie had gehad. Daarom geeft Snuffelbox je vandaag alle vaccinaties op een rij in het vaccinatieschema hond, zodat jij nooit meer vergeet wanneer jouw hond gevaccineerd moet worden. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Wat is het vaccinatieschema hond?

Het vaccineren van een hond is een manier om afweerstoffen en antilichamen in het bloed van jouw trouwe viervoeter te laten ontstaan tegen ziekten. In een vaccinatieschema hond kun je precies zien wanneer jouw trouwe viervoeter een vaccinatie nodig heeft en tegen welke ziektes deze vaccinatie jouw hond beschermt. Er zijn verschillende ‘vaccinatieschema’ hond beschikbaar. Zo kun je een tabel gebruiken waarin de vaccinaties per leeftijdscategorie en per ziekte worden aangegeven door middel van kruisjes. Door middel van dit vaccinatieschema hond zie je in één oogopslag wanneer jouw hond een vaccinatie nodig heeft. Er zijn ook vaccinatieschema’s voor honden die volledig zijn uitgeschreven. Soms is een vaccinatieschema hond opgedeeld in het basisvaccinatieschema en jaarlijkse vaccinatieschema hond. 

hond in keukenEen hond vindt een bezoek aan de dierenarts natuurlijk niet leuk, maar het is wel nodig.

Welke vaccinaties moeten honden hebben?

Honden moeten verschillende vaccinaties hebben en andere vaccinaties zijn optioneel. 

De volgende vaccinaties moet jouw hond krijgen: 

  • Hondenziekte. De hondenziekte is een ziekte die vaak voorkomt bij puppy’s. Deze ziekte is bijzonder besmettelijk en veroorzaakt vaak problemen aan de luchtwegen en aan het maag-darmkanaal. 

  • Hepatitis. Hepatitis veroorzaakt problemen aan de lever van honden. Zij kunnen lusteloos reageren, gaan braken en veel drinken en plassen. 

  • Parvovirose. Dit is een ziekte die wordt veroorzaakt door het parvovirus. Bij honden is het een ziekte die vooral stoornissen veroorzaakt in het spijsverteringsstelsel. 

  • Ziekte van Weil. De ziekte van Weil kan lever- en nierfalen veroorzaken. Braken en diarree komt veel voor, evenals veel drinken en plassen. 

De volgende vaccinaties zijn optioneel: 

hond vaccinatieBepaalde vaccinaties moeten honden hebben. Andere vaccinaties zijn optioneel.

Hoe vaak moet ik mijn hond vaccineren?

Het is belangrijk dat je het vaccinatieschema volgt en dat je jouw hond laat vaccineren bij de dierenarts. Daarnaast is het van belang dat de vaccinatiestatus van je hond wordt gecontroleerd, zodat bepaald kan worden of een herhaling nodig is. 

Met 6 weken krijgt jouw hond de vaccinatie voor hondenziekte, hepatitis en parvovirose.

Met 9 weken krijgt jouw hond de vaccinatie voor parvovirose, Ziekte van Weil en optioneel voor kennelhoest. Uiteraard raden wij van Snuffelbox je dit ten zeerste aan. 

Met 12 weken krijgt jouw hond een herhaalvaccinatie voor hondenziekte, hepatitis, parvovirose en Ziekte van Weil. Jouw hond kan, optioneel, ook de vaccinatie voor hondsdolheid krijgen. Ook deze vaccinatie raadt Snuffelbox ten zeerste aan. 

In het volgende vaccinatieschema hond zie je het vervolg van het vaccineren. De eerste of eerste twee vaccinaties krijgt jouw puppy, als het goed is, als hij nog bij de fokker woont. Houd er rekening mee dat dit is aangegeven in het hondenpaspoort als bewijs.

Vaccinatieschema hond, een duidelijk overzicht.

Wat kost hond vaccineren?

In het vaccinatieschema hond heb je kunnen zien hoe vaak een hond gevaccineerd dient te worden. Het is belangrijk te weten dat vaccineren geld kost. Deze kosten moet je meewegen voor je een hond adopteert. Een vaccinatie voor jouw trouwe viervoeter kost je tussen de €25 en €35 euro exclusief de kosten voor het consult. Deze kosten kunnen variëren per dierenarts, per gemeente of per soort vaccinatie. 

Wat als je je hond niet laat vaccineren? 

Als je jouw hond niet laat vaccineren heeft hij geen afweerstoffen en antilichamen opgebouwd tegen de ziekte die hij krijgt. Een hond die gevaccineerd wordt kan nog steeds ziek worden, alleen zal de ziekte minder van invloed zijn op de gezondheid van jouw hond. Je hond niet laten vaccineren, kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van jouw hond. Daarnaast kan het andere gevolgen hebben voor jouw hond, zo is het mogelijk dat hij niet wordt toegelaten bij een hondenschool of -opvang en mag hij niet naar het buitenland reizen. 

Benieuwd aan welke 5 symptomen je kunt zien dat jouw hond ziek is? Snuffelbox vertelt het je.

zwarte mopshondHet is bijzonder onverstandig om jouw hond niet te vaccineren.

Wil je jouw trouwe viervoeter een traktatie geven? Geef dan de Snuffelbox cadeau. De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!