Anti-ontsnappingstuig voor honden

Een anti-ontsnappingstuig is speciaal ontworpen voor honden die angstig zijn en zich los willen rukken van de riem. Een anti-ontsnappingstuig is een hondentuig met een extra brede band om de taille, waardoor ontsnappen onmogelijk is, zelfs voor Houdini-honden. Welke hondentuigjes helpen tegen ontsnappingen?

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Wat is een anti-ontsnappingstuig voor honden?

Een anti-ontsnappingstuig voor honden zorgt ervoor dat een hond niet kan ontsnappen aan het hondentuigje. De grootst nachtmerrie voor iedere hondenbezitter is dat de hond ergens van schrikt en ontsnapt uit zijn halsband of hondentuigje. Een angstige hond die over straat rent, wil niemand. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het is nog erger als je jouw hond niet meer terug kan vinden. 

Een anti-ontsnappingstuig hond wordt ook wel veiligheidstuig of 'no escape'-tuig genoemd. Het is een uitlaattuigje voor honden die zeer sterk en vluchtgevoelig zijn. Het materiaal waarvan de hondentuigjes zijn gemaakt is extra sterk, maar wel zacht, zodat het niet snijdt. Met een anti-ontsnappingstuig kunnen zelfs angsthazen en onzekere honden een veilige wandeling buiten maken. 

Twee hondenTwee honden met een anti-ontsnappingstuigje om.

Het belang van een goed hondentuigje

Waarom is een anti-ontsnappingstuigje zo belangrijk? Jaarlijks worden er in Nederland tussen de 6 en 10 duizend honden als vermist opgegeven. Gelukkig zien we in de laatst jaren dat het aantal vermissingen kleiner is geworden. Onder andere komt dit omdat honden verplicht een chip moeten hebben, maar ook anti-ontsnappingstuigjes spelen hier een grote rol in. Evenals een gps-locator die je om de halsband van je hond kan bevestigen. 

Welke hondentuigjes helpen tegen ontsnappingen? Snuffelbox heeft dit voor je uitgezocht. Er zijn een aantal grote merken die dit soort hondentuigjes hebben ontworpen. Dit zijn onder andere Trixie, K9 en Ferplast. 

Dobermann met ketting en roze harnasDeze Dobermann Pinscher draagt met trots zijn tuigje.

Trixie anti-ontsnappingstuig

Het Trixie anti-ontsnappingstuig is gevoerd met neopreen en is daardoor zeer comfortabel voor je hond. Het hondentuig heeft ook verstelbare riemen en klittenbandstrips waarmee je het hondentuig snel en gemakkelijk aantrekt en heeft daardoor een perfecte pasvorm. Het Stay hondentuig van Trixie is perfect voor schichtige honden die de neiging hebben snel te vluchten. 

Dit harnas zorgt er ook voor dat je hond op zijn plaats blijft als hij aan de riem trekt. Trixie Stay hondentuig is gemaakt om comfortabel te dragen en de bewegingsvrijheid van je hond niet te beperken. De druk bij het trekken wordt verdeeld over de borst van de hond en de met neopreen gevoerde banden beschermen de huid en vacht van je hond tegen druk en schuren.

Kenmerken: 

 • met vulling van neopreen;

 • hoog draagcomfort;

 • verstelbaar;

 • ideaal voor schichtige honden;

 • afneembare heupriem;

 • snel en gemakkelijk aan te trekken.

Hond met baasje op grasTrixie anti-ontsnappingstuigje.

Julius K9 anti-ontsnappingstuig

Met het Julius K9 anti-ontsnappingstuig houd je jouw hond gemakkelijker onder controle en is ontsnappen er niet meer bij. De nek van je hond wordt ontlast, omdat de druk over de borstkas wordt verdeeld. Het hondentuig is gemaakt van verschillende materialen. Het oppervlak is bijvoorbeeld gemaakt van waterafstotend en krasbestendig materiaal, terwijl de binnenkant van het harnas gevoerd is met een ademende en huidvriendelijke voering. 

Wil je je hond kort optillen? Geen probleem met het handvat aan de bovenkant van de stroombundel. Met uitzondering van de modellen Baby 1 en Baby 2 zijn alle Julius K9 anti-ontsnappingstuigjes voorzien van een stevig handvat waarmee je jouw hond gemakkelijk optilt of vasthoudt. Als je het handvat niet nodig hebt, kun je het tegen het harnas aandrukken. Want dankzij klittenband blijft het er plat tegenaan liggen. 

De buikband is in grootte verstelbaar door een plastic schuifje en de borstband door een klittenband, zodat je de maat perfect aan je hond kunt aanpassen. Zo kun je ervan uitgaan dat het Julius K9 hondentuig comfortabel zit als je hond het draagt.

Kenmerken: 

 • Waterafstotend oppervlak;

 • Ademende binnenvoering;

 • Wasbaar op lage temperatuur (40°C);

 • Reflecterende borstband en randafwerking voor betere zichtbaarheid in het donker;

 • Met roestvrijstalen ring voor bevestiging van de leiband.

Julius K9 harnasJulius K9 anti-ontsnappingstuigje.

Ferplast anti-ontsnappingstuig

Het Ferplast anti-ontsnappingstuig past zich dankzij de ergonomische vorm aan elke vorm van het hondenlichaam aan en is daarom ook geschikt voor windhonden. Dit anti-ontsnappingstuig is in Duitsland gefabriceerd en is gemaakt van robuust nylon en zacht gewatteerde stof, daarom stoort of schuurt het niet. Dit hondentuigje biedt maximaal comfort. De zes sluitingspunten zijn voorzien van gepatenteerde microregulatie, gemakkelijk aan te trekken en te verstellen. 

Dankzij het praktische handvat op de rug kun je jouw viervoeter tijdens trektochten gemakkelijker over obstakels heen helpen en de reflectoren vergroten de zichtbaarheid 's nachts of in de schemering. Het Ferplast anti-ontsnappingstuig is verkrijgbaar in drie verschillende maten en twee kleuren.

Kenmerken: 

 • Ergonomische vorm met zachte vulling;

 • Perfect pasvorm voor iedere kleine tot grote hond;

 • Zes vergrendelpunten met gepatenteerd micro-verstelsysteem;

 • Praktisch handvat op de rug om je hond te ondersteunen bij moeilijke obstakels;

 • Reflecterende strepen zorgt voor een betere zichtbaarheid in het donker. 

Hond met tuigjeFerplast anti-ontsnappingstuigje.

Het team van Snuffelbox hoopt dat je met deze informatie weer wat wijzer bent geworden over de anti-ontsnappingstuigjes voor honden. We hebben nog één tip voor je. Zodra je jouw hond voor het eerst een hondentuigje aantrekt, beloon hem dan met de beloningsnoepjes uit de Snuffelbox. Push je hond niet, maar ga altijd geduldig te werk. Een hondentuigje kan voor sommige honden wat onwennig aanvoelen.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!