Beste hondenriem: 10 verschillende soorten hondenriemen 

Een hondenriem is onmisbaar in de verzameling met hondenspullen die je voor je hond nodig hebt. Er zijn verschillende hondenriemen verkrijgbaar voor verschillende soorten honden, activiteiten en zelfs voor het corrigeren van ongewenst gedrag. Daarnaast kun je natuurlijk kiezen voor verschillende materialen en lengtes, zodat jij de beste hondenriem kopen kunt die geschikt is voor jou en je hond. Snuffelbox presenteert 10 verschillende soorten hondenriemen.  

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

TeckelEr zijn veel verschillende hondenriemen voor verschillende honden en activiteiten.

Wat is de beste honden riem?

De beste hondenriem bestaat niet. De beste hondenriem voor bepaalde activiteiten bestaat wel. De keuze voor de beste hondenriem hangt af van verschillende factoren, zoals het hondenras dat je hebt, jouw eigen persoonlijke voorkeur en hetgeen jullie samen gaan doen. Een uittrekbare riem kan handig zijn voor tijdens een wandeling, zodat je jouw hond kort kunt houden wanneer een andere hond komt aanlopen of wanneer jullie een drukke straat oversteken. Een leren hondenriem is vaak handig voor grotere honden of honden die veel trekken, omdat leer krachtig en sterk is. Een trainingsriem is speciaal ontworpen om te helpen bij gehoorzaamheidstraining. Deze riem heeft vaak een extra handgreep, meerdere bevestigingspunten en/of een verstelbare lengte om je te helpen bij het trainen van je hond en hem onder controle te houden. Om je te helpen bij jouw keuze voor de juiste riem voor de activiteit die jullie willen doen, heeft Snuffelbox 10 verschillende soorten hondenriemen voor je op een rij gezet. 

10 verschillende soorten hondenriemen

Snuffelbox heeft 10 verschillende soorten hondenriemen voor je verzameld die je beslist in jouw assortiment wilt hebben.

#1 Hondenriem Flexi

Een hondenriem Flexi is een populaire keuze voor een hondenriem. De Flexi hondenriem is een bekend merk dat gespecialiseerd is in uittrekbare hondenriemen. Deze hondenriemen bieden de mogelijkheid om de lengte van de rollijn hond aan te passen. Wanneer je aan een drukke weg staat te wachten, kun je jouw hond kort houden, zodat hij geen onverwachte sprint kan trekken. Wanneer jullie in een gebied wandelen waar de hond aan de lijn moet, maar het rustig en veilig genoeg is om de teugels iets te laten vieren, zoals op een rustig strand, is dat ook een mogelijkheid. Deze hondenriem rollijn is verkrijgbaar in verschillende maten en lengtes, afhankelijk van de grootte en het gewicht van jouw viervoeter. Ze hebben meestal ook een rem- en/of vergrendelingsmechanisme, zodat je de hondenriem kunt vastzetten op een bepaalde lengte. 

HerdershondDe flexi hondenriem maakt het eenvoudig om je hond kort te houden of hem meer bewegingsvrijheid te geven.

#2 Hondenriem auto 

Een hondenriem auto, ook wel een autoriem of autoveiligheidsriem voor honden genoemd, is een belangrijke hondenriem om honden veilig te vervoeren in de auto. Deze hondenriem is speciaal ontworpen om jouw hond op zijn plaats te houden tijdens jullie autorit en om te voorkomen dat hij vrij door de auto kan bewegen tijdens het rijden. Er zijn verschillende hondenriemen voor in de auto verkrijgbaar, zodat jij de juiste hondenriem auto kunt aanschaffen die past bij jouw hond en die past in jouw auto. Bij het gebruik van een hondenriem auto is het belangrijk dat jouw hond een hondentuigje of een hondenharnas draagt, want een halsband oefent te veel druk uit bij een honden autoriem. 

#3 Lange hondenlijn

Een lange hondenlijn kan verschillende doelen hebben. Deze sleeplijn hond is ontworpen om jouw viervoeter meer bewegingsvrijheid te geven tijdens het wandelen en het spelen of wanneer hij zich in een grote open ruimte bevindt zonder omheining, zodat hij wel veel ruimte voor zichzelf heeft, maar niet zomaar weg kan lopen. Een lange hondenriem kan variëren in lengte, zoals een hondenriem 2 meter tot zelfs een hondenlijn 10 meter. Deze hondenriemen zijn meestal gemaakt van duurzaam en stevig materiaal, zoals nylon of leer, om de kracht van een trekkende hond aan te kunnen. 

#4 Hondenriem leer 

Een hondenriem leer is een van de populairdere hondenriemen die een hondeneigenaar in huis heeft liggen. Deze hondenriemen zijn populair vanwege hun duurzaamheid, stijl en comfort. Een leren hondenriem is over het algemeen stevig en is goed bestand tegen de kracht die een trekkende hond uitoefent. Als jouw hond behoorlijk trekt, kun je ervoor kiezen om een schokdemper hondenriem toe te voegen. Daarnaast is een hondenriem leer goed schoon te maken, gaat lang mee en heeft een stijlvolle uitstraling. Bovendien is een leren hondenriem een goede combinatie met een leren halsband. 

Lees meer over hondenhalsbanden met naam.  

LabradorEen leren hondenriem heeft een luxe uitstraling en kan mooi worden gecombineerd met een leren hondenhalsband.

#5 Hondenriem met licht

Een hondenriem met licht is een ontzettend functionele hondenriem wanneer je zeer vroeg in de ochtend of laat in de avond met jouw hond aan de wandel gaat. De zichtbaarheid van jou en jouw viervoeter wordt aanzienlijk vergroot, zodat jullie veilig en goed zichtbaar voor anderen over straat kunnen. Er zijn verschillende hondenriemen met licht, zoals een hondenriem met LED met verschillende functies, zoals continu schijnend en knipperend. Er zijn echter ook hondenriemen die gemaakt zijn reflecterend materiaal dat licht terugkaatst wanneer er een lichtbron op schijnt. Vind je het aanschaffen van een hondenriem met licht ietwat overdregen, dan kun je er ook voor kiezen om verlichte riemhoesjes over jullie bestaande hondenriem te plaatsen om de zichtbaarheid te vergroten. 

#6 Duo hondenriem 

Samen is alles leuker. Een dubbele hondenriem is een hondenriem die speciaal ontworpen is om met twee honden tegelijktijd te wandelen, zonder dat jij als hondenbaasje twee afzonderlijke riemen in iedere hand hebt. Met een duo hondenriem kun je beide honden namelijk aan één riem bevestigen en kunnen ze samen kunnen lopen. Een dubbele hondenriem kan bijvoorbeeld ook helpen om een puppy te leren aan de riem te lopen met behulp van een volwassen hond die de kneepjes van het vak al heeft geleerd. Een dubbele hondenriem moet stevig en duurzaam zijn om het gewicht en de kracht van twee honden tegelijk te kunnen dragen. Het kan nuttig zijn om te kiezen voor een duo hondneriem met een draaibaar verbindingsstuk, zodat de hondenriem niet in de knoop kan raken. 

#7 Hondenriem puppy

Een hondenriem voor een puppy is speciaal ontwikkeld voor de allerkleinste viervoeters. Bij een hondenriem puppy is het belangrijk om aan verschillende belangrijke zaken te denken, zodat jouw pup comfortabel en veilig aan de hondenriem kan lopen. Kies een hondenriem die geschikt is voor de grootte van jouw puppy. Kies daarnaast voor zacht materiaal, want jouw puppy zal in de eerste weken meerdere keren in de puppyriem proberen te bijten. Het aanschaffen van een hondenriem voor een puppy voelt wellicht overbodig, omdat jouw viervoeter er binnen onafzienbare tijd ‘uit’ groeit, koop daarom een vestelbare riem, zodat deze met je puppy meegroeit. Zorg ervoor dat je een hondenriem koopt die bevestigd kan worden aan een harnas of hondentuigje. Een halsband kun je beter vermijden bij een puppy, omdat dit de nek kan belasten. Heb voornamelijk geduld, want jouw puppy moet nog leren hoe hij aan de hondenriem moet lopen. 

Lees meer over het hondentuigje

#8 Hondenriem met naam 

Een hondenriem met de naam van je hond erop is een persoonlijk en uniek accessoire dat je kunt gebruiken tijdens het wandelen. Het is gebruikelijker om een hondenhalsband met naam te kopen of te laten maken, maar er zijn ook opties om een hondenriem met de naam van jouw naam erop aan te schaffen. Er zijn winkels die gepersonaliseerde hondenriemen aanbieden, maar je kunt de naam van jouw hond ook op een bestaande riem laten bedrukken. Het bevestigen van een naamplaatje is ook een manier om jouw hondenriem met naam te maken. Dit kan eventueel handig zijn als jij bang bent om de hondenriem ergens te verliezen. Een andere, misschien wel de leukste, manier om een hondenriem met naam te maken is door een neutrale hondenriem te kopen en deze op een creatieve manier te voorzien van de naam van jouw hond. 

Cavalier-kingcharlesspaniëlEen persoonlijke hondenriem met naam maakt jouw hondenriem exclusief.

#9 Handsfree hondenriem

Een handsfree hondenriem is een hondenriem die je kunt dragen zonder deze in je hand te hoeven houden tijdens het wandelen met jouw hond. Een handsfree hondenriem wordt meestal om je middel gedragen en kun je verstellen, zodat deze aansluit op jouw lichaam. Veel handsfree riemen hebben daarnaast een elastisch stukje dat schokken en trekken van jouw hond minder heftig maakt, zodat je comfortabel kunt wandelen. Bij het gebruik van een handsfree hondenriem is het belangrijk om te wennen aan de nieuwe manier van wandelen met je viervoeter. Het is belangrijk dat jouw hond gewend is om aan de riem te lopen en dat hij goed luistert naar basiscommando’s. 

Lees meer over basiscommando’s voor honden

#10 Trainingsriem

Een trainingsriem is een hondenriem die je kunt inzetten bij het trainen van jouw viervoeter. Een trainingsriem heeft vaak meerdere bevestigingspunten, zodat je de lengte van de hondenriem kunt aanpassen aan verschillende situaties. Vaak beschikt een trainingsriem een lus voor om de hals van de hond in plaats van een halsband, zodat jouw viervoeter zich vrijer kan bewegen tijdens de hondentraining. Onthoud dat een trainingsriem een hulpmiddel is bij het trainen van een hond en dat deze riem je uiteindelijk niet tot jouw doel brengt, maar dat een goede hondentraining en consequente oefening de sleutel zijn tot het succesvol trainen van jouw viervoeter. 

LabradorMet een hondentuigje wordt de druk om de hals van jouw hond weggenomen en dat is vaak comfortabeler.

Abonneer je op de Snuffelbox!

Wil jij iedere maand hét beste voor jouw hond? Schrijf jouw viervoeter dan nu in voor de Snuffelbox en ontvang iedere maand de lekkerste knabbels en de leukste speeltjes bij jou thuis. Wanneer je je nu inschrijft, ontvang je een extra speeltje in jouw eerste box. 

De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en éénkauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Als Snuffelbox abonnee geniet je ook van de volgende voordelen: 

  • Je hebt toegang tot de exclusieve Snuffelclub met unboxing livestreams en hondenwandelingen voor leden. 

  • Je ontvangt altijd korting op elke box + exclusieve ledenkorting voor elk product in onze shop. 

  • Je krijgt elke maand (of elke twee maanden) een nieuwe box automatisch thuisbezorgd.  

Wil je toch liever eenmalig een box? Shop de verschillende boxen in onze shop.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!